8 πράγματα που σε κάνουν φανταστική κολλητή

Rachel and Monica 620x400Κάπου ανάμεσα στους ρόλους που έχουμε αναλάβει από την ένδοξη ημέρα της γέννησης μας (είμαστε κόρες/αδερφές/ξαδέρφες/ανιψιές και η λίστα ΑΠΛΑ δεν έχει τελειωμό), αναλάβαμε εντελώς οικειοθελώς κι έναν ακόμη ρόλο, εξίσου σημαντικό, αυτόν της κολλητής.

Μπορεί να είσαι κολλητή για πολλές ή για λίγες ή για ένα μονάχα άτομο, αλλά ανεξάρτητα απ' αυτό, πιστεύεις ότι είσαι η πιο φα-ντα-στι-κή κολλητή που θα μπορούσε να έχει κάποια; Κι αν όχι, γιατί να μη γίνεις; Κι αν ναι, δηλαδή κάνεις σίγουρα μερικά από τα παρακάτω;

1. Δέχεσαι κάθε πλευρά της προσωπικότητάς της

Πόσο βαρετό θα ήταν αν είχες ακριβώς την ίδια προσωπικότητα με την κολλητή σου; Θα σου πω εγώ. ΠΟΛΥ. Σίγουρα έχετε άπειρα κοινά να σας ενώνουν αλλά αναπόφευκτα θα έχετε και μερικές διαφορές, ε δεν μπορεί. Αν σέβεσαι, όμως, αυτές τις διαφορές και τις βλέπεις σαν το αλατοπίπερο στη σχέση σας και όχι μια καλή αφορμή για να της αλλάξεις το χαρακτήρα, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο.

2. Την εμπιστεύεσαι και είσαι ειλικρινής μαζί της

Όλες οι σχέσεις - μα ΟΛΕΣ - έχουν ανάγκη από ένα βασικό συστατικό: την ειλικρίνεια. Α κι άλλο ένα: την εμπιστοσύνη. Αν κρατάς τα μυστικά της λες και είναι δικά σου, αν δεν τη σχολιάζεις πίσω από την πλάτη της, αν της λες ευθέως όσα νιώθεις, τότε θερμά συγχαρητήρια - είσαι μια πολύ καλή φίλη.

3. Δεν κρύβεις αυτά που σε ενοχλούν και ίσα ίσα που είσαι πάντα πρόθυμη να τα συζητήσετε

Κι αυτό ξέρεις πότε συμβαίνει; Όταν νοιάζεσαι πραγματικά για να κρατήσεις κάποιον στη ζωή σου *aaawww*. Συνήθως, όταν αγνοείς ένα πρόβλημα αυτό αντί να μικραίνει, διογκώνεται, οπότε είναι πιο σοφό να το λύνεις τη στιγμή που προκύπτει γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

4. Την ακούς, όταν το μόνο που θέλει είναι να τα βγάλει ΟΛΑ από μέσα της

Όλες έχουμε βρεθεί στην άβολη θέση με την κολλητή μας απέναντι, να πηγαίνει πάνω κάτω, να μιλάει/κλαίει/φωνάζει κι όλο αυτό για καμιά ώρα. Πολλές φορές χωρίς λόγο. Μπορεί να μη συμφωνείς μ' αυτά που λέει ή να νιώθεις λες και παίζει μια παλιά κασέτα με λόγια που έχεις ξανακούσει χιλιάδες φορές, αλλά κάτι τέτοιες στιγμές δεν καλείσαι να προτείνεις κάτι, αλλά να καθίσεις εκεί, καρτερικά, με σταυρωμένα τα χέρια, να την ακούς, να την καταλαβαίνεις και να κουνάς το κεφάλι. Ναι, θα χρειαστεί. Ναι, είσαι φα-ντα-στι-κή αν το καταφέρνεις. Ναι, κουράγιο.

5. Τηρείς τις υποσχέσεις σου

Από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη, από την πιο σημαντική μέχρι την πιο ασήμαντη, είτε πρόκειται για την έξοδο της Παρασκευής, είτε για το αν θα κρατήσεις τη γάτα της όσο θα λείπει με το φίλο της στην Αράχωβα (θα την κρατήσεις!).

6. Της ζητάς αυτά που χρειάζεσαι απ' αυτή και δεν την αφήνεις να ψάχνεται/αναρωτιέται/μαντεύει

Το ότι είναι η κολλητή σου δεν της δίνει αυτομάτως κάποια υπερδύναμη έτσι ώστε να ξέρει ανά πάσα στιγμή πότε είσαι εντάξει, πότε δεν είσαι, πότε την έχεις ανάγκη, πότε θέλεις να τη δεις, πότε το ένα, πότε το άλλο. Αν είσαι για εκείνη ένα ανοιχτό βιβλίο, τότε είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνεις αυτή η κολλητή που θέλουμε όλες (σόρι, εγώ την έχω βρει ήδη).

7. Βρίσκεις χρόνο για εκείνη (πάντα)

Ακόμη κι όταν πνίγεσαι στη δουλειά ή όταν έχεις άπειρες εργασίες για τη σχολή σου ή όταν έχεις να βγεις με το φίλο σου ή όταν νιώθεις ότι αρρωσταίνεις και το μόνο που θέλεις είναι να ΛΙΩΣΕΙΣ με μια φόρμα στο σαλόνι και να δεις για χιλιοστή φορά το Gilmore Girls. Μπράβο σε σένα, που έχεις πάντα χρόνο για την κολλητή σου και χίλια μπράβο σε σένα που βρίσκεις χρόνο να τη δεις ακόμη και στο πιο πιεσμένο πρόγραμμα.

8. Πολλές φορές αναλαμβάνεις το δυσάρεστο ρόλο να της επισημάνεις τα λάθη της

Είναι μια βρώμικη δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει, οπότε μη νιώθεις άσχημα γι' αυτό. Από το να την αφήσεις να φάει τα μούτρα της, καλύτερα να είσαι αυτή που θα τη διορθώσει παρά κάποιος άλλος, που μπορεί να το κάνει ατσούμπαλα και να την πληγώσει. "Αυτό το φόρεμα δεν τονίζει ωραία τα πόδια σου, θα ήθελες να σου δανείσω κανένα δικό μου;", "Κάτι με χαλάει στα μαλλιά σου σήμερα, αλλά μη σκας, ξέρω το *τάδε σπρέι* που θα τα φρεσκάρει λίγο", "Δεν πιστεύω ότι αξίζει να ασχοληθείς άλλο με τον τύπο, αρκετή αξία του έχεις δώσει, δε μοιάζει ιδιαίτερα ειλικρινής". (ΟΥΠΣ)

(0 votes)

READ MORE