Μήπως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα σε περισσότερο σεξ και καλύτερη μνήμη;

brie6n 1 webΑπό την ώρα που ξυπνάς, ξεκινάς να κάνεις διάφορα πράγματα, τα οποία - σύμφωνα με την επιστήμη - έχουν σκοπό να βελτιώσουν τη μνήμη σου. Πρωινός καφές; Τσεκ. Γυμναστική και περπάτημα; Τσεκ. Ε τώρα, μετά από πρόσφατη έρευνα, μάθαμε το καλό νέο της ημέρας: το σεξ, που λες, βοηθάει κι αυτό με τη σειρά του στο να θυμάσαι περισσότερα και να μην είσαι πλέον ΤΟΣΟ αφηρημένη (ω ναι, έγινε το θαύμα των Χριστουγέννων λίγο νωρίτερα φέτος). Οπότε, περισσότερο σεξ; Τσεκ. Τσεκ.

Όχι, δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου. Έγινε στ' αλήθεια τέτοια έρευνα. Εξηγώ αμέσως. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behaviour άρθρο το οποίο επιβεβαιώνει ότι οι γυναίκες που έκαναν περισσότερο σεξ είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να ξεχάσουν λέξεις. Για τις ανάγκες της έρευνας, 78 γυναίκες ηλικίας 18 - 29 συμπλήρωσαν αρχικά ένα ερωτηματολόγιο για τη σεξουαλική τους δραστηριότητα κι άλλα γεγονότα της ζωής τους κι έπειτα κλήθηκαν να απομνημονεύσουν λέξεις και εικόνες. Ε, τα πράγματα πήγαν ακριβώς έτσι όπως το φαντάζεσαι: Οι γυναίκες που έκαναν περισσότερο κολπικό σεξ τα πήγαν πολύ καλύτερα στο τεστ των λέξεων σε σχέση με τις υπόλοιπες που έκαναν λιγότερο σεξ (οι αδικίες της ζωής, βλέπεις), ενώ φάνηκε ότι το σεξ δεν έπαιξε κανένα ρόλο τελικά στο να ανταπεξέλθουν στα τεστ με τις εικόνες.

Γιατί συμβαίνει, όμως, κάτι τέτοιο; Φήμες λένε οι ερευνητές δηλαδή ότι το κολπικό σεξ αυξάνει την ανάπτυξη των κυττάρων του εγκεφάλου, γεγονός που ευνοεί την καλύτερη αποτύπωση των λέξεων στη μνήμη.  

(0 votes)

READ MORE