6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το σεξ (π.χ. η καλύτερη ώρα είναι στις 3 το μεσημέρι)

image

Εκτός από το λόγο για τον οποίο το προόριζε η Μητέρα Φύση, το σεξ έχει πολύ περισσότερα οφέλη για την υγεία και τη διάθεσή σου απ’ όσα μπορεί να πιστεύεις. Ξέρεις πως όταν συνεχίζεις να κάνεις έρωτα σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι καλό για την υγεία σου; Ή πως οι γυναίκες το θέλουν όσο και οι άντρες; Το μόνο θέμα με το σεξ είναι πως δεν μιλάμε αρκετά γι’ αυτό. Ώρα να σπάσουμε τα ταμπού και να πούμε κάποια πράγματα όπως είναι – και με επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα!

Οι γυναίκες το θέλουμε όσο και οι άνδρες

Παρότι εμείς το ξέρουμε, το υποστηρίζει επιτέλους η επιστήμη: Οι γυναίκες θέλουν να κάνουν έρωτα. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology, οι άντρες σε μακροχρόνιες σχέσεις υποτιμούν την ερωτική επιθυμία των συντρόφων τους. Τι να κρατήσεις: Επικοινώνησε με το σύντροφό σου. Μην ντρέπεσαι για τις επιθυμίες σου, πάρε δύναμη από τη σεξουαλικότητά σου και νιώσε άνετα να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση. Διάβασε επίσης: Sex Therapy: 10 τρόποι να μην έχεις ΠΟΤΕ ΠΙΑ άγχος στο κρεβάτι!

Το σεξ σου κάνει καλό, όσο κι αν έχεις «μεγαλώσει»

Αφού σπάμε παλιούς μύθους, να ένας ακόμη: Οι άνθρωποι κάνουν σεξ και στα 70 και στα 80 τους και είναι μία ιδιαίτερα καλή συνήθεια για την υγεία τους. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Health and Social Behaviour βρήκε πως γυναίκες μεταξύ 57 και 85 ετών που έκαναν έρωτα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μέχρι μεγάλη ηλικία μείωσαν τις πιθανότητες για υψηλή αρτηριακή πίεση. Η συγγραφέας της μελέτης Hui Liu δήλωσε πως μια δραστήρια ερωτική ζωή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά «τόσο τη διανοητική όσο και τη σωματική υγεία. Τι να κρατήσεις: Μην αφήνεις την ηλικία σου να προσδιορίζει την ποιότητα της ερωτικής σου διάθεσης. Απόλαυσε τη ζωή και νιώσε απελευθερωμένη ότι νούμερο κι αν γράφει η ταυτότητά σου.

Η καλύτερη ώρα για σεξ δεν είναι το βράδυ

Με τα φορτωμένα καθημερινά μας προγράμματα η μόνη ώρα που μας μένει μέσα στη μέρα είναι το βράδυ και συνήθως την ώρα που ξαπλώνουμε. Ωστόσο, αυτό δεν είναι η καλύτερη φόρμουλα επιτυχίας για σεξ αφού συνήθως είμαστε εξαντλημένες και κατά συνέπεια δεν έχουμε πάντα την καλύτερη διάθεση (παρότι το σεξ μπορεί να το αλλάξει αυτό). Άκου τώρα κι αυτό: Μελέτη έχει βρει την ιδανική ώρα για σεξ, η οποία όμως δεν βολεύει ιδιαίτερα αν δουλεύεις! Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη ώρα για να κάνεις έρωτα είναι στις 3 το μεσημέρι. Αν δεν μπορείς να το τσεκάρεις τις καθημερινές, δοκίμασε την ορθότητα της έρευνας τα Σαββατοκύριακα! Τι να κρατήσεις: Μην περιμένεις να πέσετε στο κρεβάτι για να κάνετε έρωτα γιατί τότε μπορεί να είναι πολύ αργά – κυριολεκτικά και μεταφορικά! Διάβασε επίσης: Γιατί το να κάνεις πρωινό σεξ έχει μεγάλα πλεονεκτήματα

(0 votes)

READ MORE