Νέα έρευνα για τον οργασμό ανατρέπει ΟΛΑ όσα ξέραμε ως τώρα

big sex and the cityΑς κάνουμε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο για να φτάσουμε κάπου γύρω στο 1900, τότε που ο Φρόιντ, ο πατέρας της ψυχανάλυσης, αποφάσισε πως ο κλειτοριδικός οργασμός ήταν δείγμα σεξουαλικής και ψυχολογικής ανωριμότητας και - πολλές φορές - πνευματικής αδυναμίας.

Εκείνα τα ευρήματα, λοιπόν, έρχονται σήμερα να καταρριφθούν από την ερευνήτρια, Nicole Prause, και τους συνεργάτες της, καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal Of Sexual Medicine, οι γυναίκες που έρχονταν σε οργασμό με κλειτοριδική διέγερση, είχαν απλά πιο έντονη σεξουαλική επιθυμία. Ουσιαστικά, κατέληξε στο ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός κλειτοριδικής και κολπικής διέγερσης, αλλά ότι οι δυο κατηγορίες λειτουργούν συμπληρωματικά, χωρίς να σχετίζονται με πνευματική/ψυχολογική καθυστέρηση. Σόρρυ αγαπητέ Φρόιντ.

"Όσες έρευνες είχαν γίνει μέχρι σήμερα, ισχυρίζονταν ότι οι γυναίκες που διεγείρονταν κλειτοριδικά είχαν κάποια πνευματική αδυναμία, πράγμα που ουσιαστικά αφορούσε στην πλειονότητα των γυναικών", υποστηρίζει η Prause. Οι ερευνητές μελέτησαν 88 γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 53. Μετά από μια ενδελεχή συνέντευξη σχετικά με την ψυχολογική και σεξουαλική υγεία τους, οι γυναίκες παρακολούθησαν μια σειρά από έργα, είτε με σεξουαλικό περιεχόμενο είτε χωρίς και κλήθηκαν να παρακολουθήσουν την πορεία της διέγερσης τους. Οι περισσότερες είπαν ότι επρόκειτο για ένα συνδυασμό κλειτοριδικής και κολπικής διέγερσης.

Bonus Info: Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικάνικου Cosmopolitan, από τις 2.300 γυναίκες που συμμετείχαν, μόνο το 57% ερχόταν σε οργασμό κάθε φορά που έκανε σεξ, με την αιτιολογία "δεν είχαν αρκετή κλειτοριδική διέγερση".

(0 votes)

READ MORE