9 σημάδια που δείχνουν ότι (μάλλον) ήρθε η ώρα να χωρίσεις

500 days of summerΥπάρχει χειρότερο πράγμα από έναν χωρισμό σε μία σχέση;  Υπάρχει.

Δεν είναι άλλο από αυτή την μέση, μετριοπαθή φάση που ξέρεις ότι τίποτα δεν πάει καλά στη σχέση σου, αλλά δε χωρίζεις κιόλας γιατί φοβάσαι να μείνεις μόνη σου, έχεις ανασφάλειες, δεν θέλεις τη μοναξιά όλο και κάτι σε κρατάει πίσω.

Όπως λέει κι ο σοφός ελληνικός λαός ''αν σπάσει το γυαλί δεν ξανακολλάει''. Εμείς θα συμφωνήσουμε με αυτό και θα συμπληρώσουμε πως αν προσπαθήσεις να το κολλήσεις, αργά ή γρήγορα θα ξανασπάσει και αυτο γιατί πλέον είναι στην πλέον εύθραστη μορφή του.

Εκτός από όλα αυτά, υπάρχουν πολλές ακόμα μικρές-σχεδόν αδιόρατες- κόκκινες σημαιούλες που προμηνύουν το τέλος μίας σχέσης (άλλο που εμείς επιλέγουμε συνειδητά να τις αγνοούμε ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο!)

Εν ολίγοις, αν πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει ένα ή και παραπάνω από αυτά τα 8 πράγματα, πιθανότατα, ήρθε η ώρα να κάνεις μία κουβέντα με το φίλο σου για το μέλλον (;) της σχέσης σας:

1. Σε ελκύει ΜΟΝΟ η εμφάνισή του (πια)

Κάθε φορά που μιλάτε νιώθεις, σχεδόν ακούς, τα εγκεφαλικά σου κύτταρα να καίγονται πράγμα που σε κάνει να μην έχεις καμία απολύτως διάθεση για κουβέντα μαζί του. Αντιθέτως, σε μια προσπάθεια να αποφύγεις το χιλιοστό τσακωμό (γι' αυτή την εβδομάδα), προτιμάς να κάνετε πράγματα που σας βρίσκουν σιωπηλούς (π.χ. να βλέπετε ταινίες).

2. Νιώθεις πως μόνο εσύ προσπαθείς σε αυτή τη σχέση

Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς την τελευταία φορά που σου πρότεινε να κάνετε κάτι; Δεν είναι τυχαίο που νιώθεις ότι δεν προσπαθεί καθόλου και ότι η μόνη που διατηρεί το ενδιαφέρον ζωντανό είσαι εσύ.

3. Οι φίλοι σου δεν τον συμπαθούν

Δεν είναι ότι οι φίλοι έχουν πάντα δίκιο και ότι πρέπει να ακολουθείς κατά γράμμα κάθε τους συμβουλή. Όταν πρόκειται όμως για πραγματικούς φίλους, που σε αγαπάνε και νοιάζονται για εσένα, το πιο πιθανό είναι πως βλέπουν κάτι που εσύ η ίδια δεν είσαι σε θέση να δεις (ακόμα) και έχουν χρέος να σε ενημερώσουν γι' αυτό.

4.  Δεν κάνετε ΠΟΤΕ κάτι ενδιαφέρον

Εντάξει δε χρειάζεται να ανακαλύπτετε κάθε μέρα κάτι καινούριο, αλλά και το να κάθεστε σπίτι, λίωνοντας στις σειρές και παραγγέλνοντας ντελίβερι δεν είναι και τόσο ωραίο (δηλαδή ΕΙΝΑΙ, αλλά όχι συνέχεια). Το λένε "ρουτίνα" και δεν είναι ότι καλύτερο για την σχέση σου.

5.  Δεν μπορείς να πεις τι νιώθεις/σκέφτεσαι χωρίς να παρεξηγηθεί

Πλέον έχεις σταματήσει να του μιλάς για θέματα που σε προβληματίζουν, από τη δουλειά μέχρι την ίδια τη σχέση σας,όχι μόνο επειδή νιώθεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σε καταλάβει, αλλά επειδή έχει την μαγική ικανότητα είτε να τα μηδενίζει όλα, είτε να τα παίρνει προσωπικά.

6. Δεν είναι ένας άνθρωπος που θα ήθελες για φίλο σου

Λένε ότι οι καλύτερες σχέσεις είναι εκείνες που χτίζονται πάνω στις αξίες μίας φιλίας. Ακόμα καλύτερα είναι τα πράγματα αν ο φίλος σου είναι ταυτόχρονα και κολλητός σου. Αν ο φίλος σου δεν σου βγάζει θετικά συναισθήματα ή είναι κάποιος που αν τον γνώριζες μία μέρα έξω σαν φίλο δεν θα τον εκτιμούσες, ίσως δεν είναι ο άνθρωπος που θα έπρεπε να βρίσκεται δίπλα σου.

7. Νιώθεις ότι υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ σας 

'Όταν του λες ότι σου είπαν "μπράβο" στη δουλειά ή ότι σου έκαναν ένα θετικό σχόλιο, εκείνος πάντα προτάσσει δικές του επιτυχίες. Δεν πάει όμως έτσι. Από τη στιγμή που σε αγαπάει δεν θα ήταν πιο λογικό να χαίρεται με τις χαρές σου, αντί να προσπαθεί να τις υποτιμήσει;

8. Έχει πολλές απαιτήσεις από εσένα

Ακόμα κι αν εκείνος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, συνεχίζει να έχει απαιτήσεις και "θέλω" από εσένα. 

9. Διαβάζεις αυτό το άρθρο

Δεν είναι τυχαίο που διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου έκανες κλικ. Το πιθανότερο είναι ότι είσαι εδώ για να επιβεβαιώσεις υποψίες και σκέψεις που ήδη έχεις, αλλά αρνείσαι να παραδεχτείς στον εαυτό σου. Κι αυτό είναι ένα τρανταχτό σημάδι ότι μέσα σου ξέρεις πως το τέλος αυτής της σχέσης πλησιάζει.

(0 votes)

READ MORE