• STARS
  • Posted

Η μαγική Σελήνη- Τι σημαίνει η θέση της στο κάθε ζώδιο;

Κείμενο και ανάλυση από τον αστρολόγο Πέρρη Κρητικό

 

Όταν ερμηνεύουμε Σελήνη, η πρώτη πρόταση που λέμε είναι …. μια ψύχη που έχει την ανάγκη να….. Μια ψύχη. Ότι και να πούμε, η πρώτη λέξη είναι μια ψύχη… καθώς η Σελήνη φωτογραφίζει την ψυχή μας και είναι το σπουδαιότερο όλων σώμα που εξετάζουμε στην ανάλυση ενός Αστρολογικού χάρτη, καθώς ότι και αν κάνουμε σε αυτήν την ζωή, το κάνουμε για να καλύψουμε τα ψυχικά αιτήματα μας.. τα αιτήματα της Σελήνης , δηλαδή της ψυχής μας Διαβάζοντας – αναλύοντας έναν αστρολογικό χάρτη λοιπόν από την γενέθλια θέση της Σελήνης μας βγαίνουν κάποια συμπεράσματα, που αντιπροσωπεύουν την ψυχική δομή του ατόμου, αλλά και άλλα συμπεράσματα σε ότι αφορά την σχέση και την ποιότητα της σχέσης με την μητέρα του ατόμου, την οικογένεια , την μνήμη και όλα όσα φωτογραφίζει η τόσο σημαντική Σελήνη σε ένα ωροσκόπιο. Ας δούμε λοιπόν τι μας λέει η Σελήνη με την παρουσία της στα 12 ζώδια.. σίγουρα θα βρείτε κάτι από εσάς σε αυτήν την ερμηνεία.. μία απάντηση για το που οφείλονται κάποιες ιδιότητές σας. Όταν λοιπόν έχουμε :

 

Σελήνη στον Κριό

Μια ψύχη ανήσυχη. Βουτηγμένη μέσα στον παρορμητισμό του Κριού, απείθαρχη. Και πολλές φόρες εξωσυμβατική. Δεν ακόλουθη νόμους και κανόνες που δεν εγκρίνει, που δεν της ταιριάζουν, ακόμα και αν αυτό έχει επιπτώσεις στην ζωή, στην δουλειά, σε ότι και αν κάνει. Δεν μπορεί να κρύψει τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες της και σπρώχνει το άτομο να αντιδράσει άμεσα, μη λογαριάζοντας το κόστος, σε οτιδήποτε την ενοχλεί η την ενθουσιάζει. Για το μονό πράγμα που δεν μπορεί να κατηγορηθεί μια σελήνη στον Κριό είναι για διπλοπροσωπία. Παίζει με ανοιχτά χαρτιά και κάνει το άτομο αεικίνητο ψυχικά, αφού οι σκέψεις, η ανάγκη για να μάθει ασύνδετα μεταξύ τους πράγματα, είναι μεγάλη, όπως και η ευκολία με την όποια βαριετέ και αποστρέφετε οτιδήποτε ξεκινά και δεν έχει την δύναμη να κρατήσει ζωηρό το ενδιαφέρον αυτής της ψυχής για αυτό. Το ξεκινώ και αφήνω στην μέση κάτι που ξεκινώ ίσως με ενθουσιασμό, είναι βασικό χαρακτηριστικό της σελήνης στον Κριό όπως και η πολυμάθεια, που άφορα τόσο τις γνώσεις, όσο και τις τέχνες. Ο πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης, που αργεί να κατασταλάξει πιο δρόμο θα ακολουθήσει, είναι χαρακτηριστικό δείγμα της Σελήνης στον Κριό σε ένα ωροσκόπιο.

 

image

 

Το μπλοκάρισμα της μνήμης που παρουσιάζει αυτή η Σελήνη σε μεγαλύτερες ηλικίες, καμία δεν έχει σχέση με το αλσχάιμερ. Απλά είναι συνεπαγωγή της υπερφόρτωσης της μνήμης και της κάλυψης του χώρου αποθήκευσης που διαθέτει. Έχει γεμίσει τον σκληρό δίσκο. Η σελήνη στον Κριό μισεί το ωράριο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τεμπέλα. Απλώς μισεί τον εξαναγκασμό του ωραρίου. Μπορεί να δουλεύει περισσότερο και με περισσότερο ενθουσιασμό εφόσον δεν χρειάζεται να κτύπα κάρτα. Η σελήνη στον Κριό είναι πολύ βοηθητική για τους άλλους και πολύ κουραστική για αυτούς που την έχουν, καθώς οι άλλοι ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν. Είναι αδύνατο να συγκρατήσει τον θύμο της. Και γενικά τα συναισθήματα της. Παίζει με ανοικτά χαρτιά και όταν παίζεις με ανοικτά χαρτιά, δεν είναι εύκολο να κερδίσεις, επειδή ξέρει τα χαρτιά σου ο αντίπαλος σου.Ένα καλό βιβλίο λεει ότι όποιοι έχουν την Σελήνη στον Κριό καίνε το κερί της ζωής τους και από τις δυο πλευρές ταυτόχρονα. Στις καλές τους στιγμές, ο αυθορμητισμός τους, μπορεί να ανεβάσει τους γύρω τους, να γίνουν η ψύχη και η χαρά της παρέας και δεν λυπούνται να μοιράζονται την δυναμική τους, χωρίς να αποσκοπούν σε οικονομικά οφέλη. Μία τέτοια Σελήνη δίνει συνήθως, νευρικό σπίτι, νευρική μητέρα.

 

 

Σελήνη στον Ταύρο

Είναι μια ψύχη που αναζήτα, που έχει ανάγκη μονό ένα – δύο πράγματα. Ασφάλεια και σταθερότητα σε όλους τους τομείς. Αυτός που έχει τέτοια γενέθλια θέση, έχει την καλύτερη Σελήνη του ζωδιακού, αφού παρέχει στον κάτοχο της ένα πολύτιμο διακόπτη προστασίας, που κλείνει αυτόματα όταν οτιδήποτε πάει να πιέσει υπερβολικά σε πρακτικό επίπεδο τον άνθρωπο . Η Σελήνη στον Ταύρο δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα. Το σλόγκαν της είναι, λύσε μου εσύ τα οικονομικά μου και τα ψυχολογικά μου τα λύνω μονός μου. Το έχω σταθερή οικονομία και χώρο να βολεύομαι, να ζεσταίνομαι, η να δροσίζομαι ανάλογα με τον καιρό, το έχω αυτά που κρίνω αναγκαία, όχι μονό στο τραπέζι μου, άλλα και στο ντουλάπι, φτάνουν για να είναι ήσυχη και ευτυχής. Στα μάτια των άλλων όσοι έχουν Σελήνη στον Ταύρο δείχνουν αναίσθητοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κόσμος να καίγετε δεν αλλάζουν ούτε το πρόγραμμα τους ούτε φυσικά μπορεί να χαλάσει, ο ήσυχος ύπνος τους που τους χαρακτηρίζει. Η Σελήνη στον Ταύρο, όταν βρεθεί απέναντι σε ένα πρόβλημα που την δυσκολεύει, κινείτε πάντοτε με ένα ίδιο τρόπο. Το αφήνει στην άκρη, κοιμάται, ξεκουράζετε και θα του ρίξει μια μάτια αύριο πάλι, δεν πρόκειται να ξενυχτήσει για κανένα πρόβλημα.

 

image

 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αυτοί που την έχουν να έχουν υγιή ψυχισμό και τις περισσότερες φόρες αρίστη υγεία, κάλο κύτταρο, και βασικές προϋποθέσεις για μακροημέρευση. Όταν ένας άνθρωπος έχει σελήνη στον Ταύρο έχει σίγουρα για αυτόν την καλύτερη μανά της γης που δεν μπορεί να βρει πότε άδικο και λάθος για το παΐδι της και φυσικά είναι λογικό να είναι πάντοτε ενάντια σε οιονδήποτε μπορεί (ακόμα και αν έχει δίκιο ο άλλος) να το ενοχλήσει. Η Σελήνη στον Ταύρο δεν κουβαλά βάρη. Δεν έχει αυτό που λέμε βεβαρημένο υποσυνείδητο και έχει πάντα την άποψη ότι αυτό που κάνει είναι το καλύτερο, το πιο σωστό. Από την στιγμή που αθωώνει για τα πάντα τον εαυτό της, έχει κάθε λόγο να κοιμάται ήσυχα. Έχει μια γρήγορη και εύκολη δικαιολογία που την καλύπτει συνειδησιακά σε οτιδήποτε και αν θέλει να κάνει. Δηλαδή λεει, ναι έκλεψα άλλα εγώ δεν έχω, ο άλλος έχει και του περισσεύουν.. . Γενικά είναι μεγάλο όπλο για την ζωή των ανθρώπων που την έχουν επειδή δίνει εκτός των άλλων εύνοια σε οικογενειακά άλλα και σε οικονομικά θέματα.

 

 

Η Σελήνη στους Διδύμους

Είναι μια ανήσυχη ψυχή, που έχει το μικρόβιο της περιέργειας. Θέλει να ζήσει όλες τις εμπειρίες, να γευτεί όλες τις γεύσεις, και να επικοινωνήσει αν είναι δυνατόν με όλη την γη. Η ανάγκη της για επικοινωνία της δίνει ιδιότητες που της επιτρέπουν να μαθαίνει με τρομερή ευκολία 2, 3, 6, 8 η και περισσότερες γλώσσες. Το ελάττωμα της είναι η επιφάνεια και η προχειρότητα. Το προτέρημα της είναι η ταχύτητα με την οποία συνδέει την αρχή, την μέση, και το τέλος μιας ιστορίας, η μιας υπόθεσης, δείχνοντας ότι το ξέρει όλο ενώ στην πραγματικότητα το έχει ξεπετάξει επιφανειακά. Η σελήνη στους Διδύμους έχει ρηχή άποψη επί παντός επιστητού. Έχει πάντα κάτι να πει και κάτι να σχολιάσει. Δεν είναι καθόλου σπιτίσια και αρέσκεται σε μια μόνιμη επικοινωνιακή επαφή και μετακίνηση.

 

image

 

Δίνει σκληρή και αυταρχική μητέρα, απρόσωπη και ταυτόχρονα κυριαρχική. Σκληρές αντιπαραθέσεις κατά την παιδική και εφηβική ηλικία με την μητέρα στην οποία όμως τελικά μεγαλώνοντας μοιάζει και ακολουθεί ιδίους δρόμους και τακτικές. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο άνθρωπος που έχει Σελήνη στους Δίδυμους τα βρίσκει με το μητρικό πρότυπο όταν μεγαλώσει γιατί αναγνωρίζει ότι είναι συνέχεια του. Ότι είναι ιδία δηλαδή.

Η Σελήνη στους Διδύμους είναι κουτσομπόλα. Έχει υψωμένες κεραίες για να μαθαίνει παντού τα πάντα και να έχει πάντα κάτι να πει για να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον της παρέας και γενικά του κόσμου που συναλλάσετε. Είναι πρόχειρη και συνήθως ακατάστατη.

 

 

image

 

 

Σελήνη στον Καρκίνο

Είναι σε θέση κυριαρχίας. Είναι μια ψυχή που είναι άρρηκτα και αιωνία συνδεδεμένη με τον οικογενειακό ιστό. Την πόλη, το χωριό, την χώρα την πατρίδα, το πατροπαράδοτο, τα ήθη και τα έθιμα. Είναι η Σελήνη που ακόμα και αν αναγκαστεί να βρεθεί μακριά από τον τόπο της πάντα επιστρέφει εκεί. Είναι η λιγότεροι σε ποσοστό μετανάστες στην γη καθώς πολύ δύσκολα αποχωρίζονται την χώρα τους. Το πιο δύσκολο που μπορείς να βρεις είναι μετανάστη με Σελήνη στον Καρκίνο. Η Σελήνη αυτή αγαπά το σπίτι με ότι το αποτελεί. Είναι ήσυχη μόνο στον δικό της προστατευμένο χώρο. Προτιμά να πιει καφέ στο μπαλκόνι της παρά στην πλατεία. Προτιμά το σπίτι της και καταπιάνεται με ευχαρίστηση με οτιδήποτε αφορά το χώρο που αγαπά, δηλαδή το σπίτι της. Δίνει ήσυχες, παραδοσιακές, ζεστές και τρυφερές μητέρες. Το καλύτερο, το πιο υγιές χώμα για να αναπτυχτεί προστατευμένο από τους ανέμους και τις αντιξοότητες το δεντρί της ζωής ενός ανθρώπου. Εξω από τους χώρους της είναι σαν το ψάρι στο νερό. Λατρεύει την πατρίδα και την παράδοση και δεν την διαπραγματεύεται μπροστά σε καμία θεαματική μοντέρνα κατασκευή που δεν υπάρχουν προϋποθέσεις της άνεσης και του βολέματος. Δεν θα πάρει δηλαδή ποτέ ένα καναπέ με ωραίο σχέδιο αν δεν είναι απόλυτα βολεμένη πάνω σε αυτό.

 

image

 

Τα στοιχεία παράδοσης αλλά και η έντονη σύνδεση της με το χτες και τις αναμνήσεις γεμίζουν τα ντουλάπια τα συρτάρια και τις αποθήκες της. Η σελήνη στον Καρκίνο δημιουργεί την ανάγκη να φυλά αντικείμενα με η χωρίς ουσία από όλα τα βήματα της ζωής της όπως πχ : Το εισιτήριο από την πρώτη φορά που πήγα θέατρο, το παιδικά μου παιχνίδια, ρούχα κλπ και οτιδήποτε άλλο. Γενικά είναι μια σελήνη συλλέκτης. Η αγάπη της για τις συλλογές και το δέσιμο της με τις αναμνήσεις θα μπορούσαν να την σπρώξουν να γίνει εξαιρετικός αντικέρ. Ακόμα μία τέτοια σελήνη έχει μα και γίνετε η ίδια εξαιρετικός γονιός και ακόμα πιο εξαιρετικός παππούς η γιαγιά, αφού έχει πάντα να πει παλιές ιστορίες και γνωρίζει όλα μα όλα τα παραδοσιακά παραμύθια που ακούραστα μπορεί να λεει μεγαλώνοντας στους απογόνους της. Το σπίτι που δημιουργεί είναι χώρος που μπορείς σε ελάχιστο χρόνο να νιώσεις ζεστά και άνετα. Η κουζίνα είναι χώρος ιερός όπως το ιερό ενός ναού και βασίλειο της σελήνης στον καρκίνο. Είναι ευσυγκίνητη και μπορεί να θυσιαστεί για την πατρίδα, για την θρησκεία και για την οικογένεια.

 

 

Η Σελήνη στον Λέοντα

Είναι μια ψυχή γεμάτη αγάπη και προστατευτικά συναισθήματα για ότι έχει ζωή, για ότι έχει αναπνοή. Η θέση αυτή δίνει άρρηκτη σχέση με την μητέρα και μεγάλη αίσθηση της ευθύνης για όσα και ότι πρέπει να προασπιστεί για να προστατέψει τους ανθρώπους της καρδιάς της. Είναι σε ένα σπίτι η μανά μετά την μανά. Ο κρίκος ο όποιος θα κρατήσει την οικογένεια, τα αδέλφια ενωμένα. Η Σελήνη στον Λέοντα σημαίνει φροντίζω, νοιάζομαι, προστατεύω, μπαίνω μπροστά. Είναι το κάλο παιδί, που δεν θα πληγώσει, ούτε στην εφηβεία του τους δικούς του. Είναι μεγαλώνοντας το άτομο το οποίο δεν θα πει κανένα πεθερό Πατερά και καμία πεθερά Μητέρα, επειδή έχει μια και μονή αναντικατάστατη μητέρα και πατέρα, είναι ο ή σύζυγος που δεν θα δεχτεί να κάνει Χριστούγεννα μακριά από το σπίτι που τον γέννησε και τους δικούς του, ακόμα και αν έχει οικογένεια με 8 παιδιά. Είναι περήφανη για την καταγωγή της και θεώρει, ότι αποτελεί τον οικογενειακό της ιστό, πως είναι το καλύτερο.

 

image

 

Δεν γνωρίζει την έννοια της οικονομίας όταν κάποιος δικός της έχει ανάγκη. Δεν είναι ατομίστρια, και είναι εξαιρετικά φιλόζωη. Γενικά είναι σημαντικό πράγμα ένας άνθρωπος με Σελήνη στον Λέοντα να σε βάλει στην καρδιά του, αλλά είναι και ο σκληρότερος εχθρός σου αν τολμήσεις να κρίνεις και να κατακρίνεις ανθρώπους που αγαπά. Για να ζήσεις μαζί με ένα άνθρωπο που έχει Σελήνη στον Λέοντα θα πρέπει να ξεχάσεις την οικογένεια σου και να κανείς οικογένεια σου την δίκια του. Είναι ο μονός τρόπος. Σε κάθε άλλη περίπτωση το παιγνίδι αυτό είναι χαμένο. Κάποιοι κατηγορούν τους ανθρώπους που έχουν Σελήνη στον Λέοντα για μαμάκηδες… Αλλά αυτό καθόλου δεν ενοχλεί την Σελήνη στον Λέοντα. Άλλωστε όλοι θα θέλαμε να είχαμε παιδιά με Σελήνη στον Λέοντα. Γιατί θα ξέραμε ότι δεν θα απομακρύνονταν πότε από εμάς.

 

 

Σελήνη στην Παρθένο

Μια ανήσυχη ψυχή βουτηγμένη στην αμφιβολία και στην ανάγκη της ανάλυσης, της λεπτομέρειας, πάνω σε όλα τα ζητήματα. Είναι μια εξαιρετικά κουραστική θέση και γι αυτόν που την έχει και γι αυτόν που την αντέχει λόγω του ότι ζουν μαζί της. Η Σελήνη στην Παρθένο, είναι ένα μόνιμο διαρκές δικαστήριο, που δεν κάνει διαλλείματα, ούτε διακοπές το καλοκαίρι. Είναι μόνιμα πάνω σε μια έδρα για να κρίνει, να κατακρίνει, να δικάζει, να ψάχνει, και τελικά να βρίσκει τις ατέλειες, τις δυσλειτουργίες πάντα των άλλων. Η ανησυχία της για όλα τα θέματα, μα περισσότερο για ότι αφορά τα ζητήματα της υγείας, δίνει κάποιες φορές και αρρωστοφοβικές τάσεις στους ανθρώπους με αυτήν την θέση. Η προσπάθεια της να κινηθεί και να αποφασίσει χωρίς την πιθανότητα του να κάνει λάθος, την κάνει αργή στις αποφάσεις της, αναβλητική και τελικά τρομερά σπασμωδική στις αποφάσεις της, όταν ο χρόνος πιέζει και απαιτεί ένα άμεσο ναι ή ένα άμεσο όχι. Η Σελήνη στην Παρθένο είναι ανικανοποίητη. Πάντα κάτι δεν πάει καλά. Και αν ω του θαύματος, όλα πάνε καλά, είναι τελείως σίγουρη ότι κάτι έρχεται που θα τα ανατρέψει όλα. Αν η Σελήνη αυτή δεν εργάζεται, είναι δυστυχής γιατί καταπιάνεται με τις λεπτομέρειες, που μπορούν να κάνουν βασανιστική την ζωή της και των άλλων που ζουν μαζί της, όσο αφορά την τακτοποίηση και καθαριότητα, που αγγίζει τα όρια του υποχόνδριου. Η διαρκής ανησυχία της και η ουσιαστική της πεποίθηση ότι οι κίνδυνοι είναι παντού σε όλους τους τομείς, προσδίδουν ένα μελαγχολικό προφίλ που θα μπορούσε να μεταφραστεί στην ανάγκη αυτής της ψυχής να καταπιάνεται πάντοτε με ένα πρόβλημα που θα υπάρξει μέχρι το πρόβλημα να υπάρξει.

 

image

 

Οι άνθρωποι με Σελήνη στην Παρθένο κερδίζουν εύκολα τους άλλους, αφού το καθαρό υγρό και μελαγχολικό ή πλάνο βλέμμα τους, φωτογραφίζει αυτόν το ιδιόρρυθμο ψυχισμό μεταφέροντας στον άλλο, στον απέναντι δηλαδή, ένα αίσθημα ότι έχει να κάνει πάντα με ένα άνθρωπο ο όποιος είναι βαθύτατα ειλικρινής, βαθύτατα προβληματισμένος, και έτοιμος να ακούσει και να συνδράμει στο οποίο θέμα μπορεί να απασχολεί τον απέναντι του. Η Σελήνη στην Παρθένο έχει προγραμματισμένη, ευγενική κίνηση που κερδίζει. Όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Δεν είναι πότε αυθόρμητη και πάντα υιοθετεί ρόλους και τρόπους για να κερδίσει με ταχύτητα αστραπής την συμπάθεια, την συμπαράσταση η και την σύμπνοια αν χρειαστεί των ανθρώπων που έχει απέναντι της. Είναι τρομερή θεατρίνα και μισεί όσους την αποκαλύπτουν. Δεν παίρνει πότε καθαρές αποφάσεις και τελικά κάποια στιγμή όλο αυτό το ψάχνω την λεπτομέρεια και κοσκινώ τα πάντα, μπορεί να οδηγήσει σε ψυχολογικά προβλήματα γεννώντας ψυχογενετικές ή και αυτό- άνοσες ασθένειες.

 

 

 

 

Η Σελήνη στον Ζυγό

Είναι μια ψυχή νάρκισσος. Αγαπά την αρμονία, την ομορφιά, την σύμπλευση, και λειτούργει άριστα και ασφαλής, μόνο δίπλα σε άλλους που είναι διατιθέμενοι, όταν και αν χρειαστεί, να σβήσουν την φωτιά, να βγάλουν το φίδι από την τρυπά, να σκοτώσουν την κατσαρίδα, να κάνουν ότι αυτή πιστεύει ότι δεν μπορεί, αλλά και δεν θέλει να δοκιμάσει. Το αγαπημένο κομμάτι, το πιο αγαπημένο αντικείμενο στην ζωή μιας Σελήνης στον Ζυγό, είναι ο καθρέπτης που δεν τον αποχωρίζετε πότε. Είναι μια τεμπέλα ψυχή που κελαηδεί ακατάπαυστα αν έχει την ζεστή, την άνεση, την πολυτέλεια και την ασφάλεια που κάποιοι άλλοι πρέπει να της εξασφαλίζουν. Δίνει γλυκιά όμορφη, λούσου και ευάλωτη μητέρα, έναν γλυκό ντελικάτο εύθραυστο άτομο που χρειάζεται στοργή , φροντίδα , προστασία και κάποιον να του λύνει όλα τα προβλήματα μα και να του κάνει όλα τα χατίρια..

 

image

 

Το σπίτι που μεγαλώνει μία τέτοια Σελήνη είναι ζεστό καλόγουστο , οι σχέσεις με την μητέρα και γενικά με την οικογένεια ζεστές και γενικά η θέση αυτή δίνει αρμονικό χώρο ανάπτυξης. Είναι πολύ φιλική με την έννοια του γάμου και της συνεργασίας, αρκεί φυσικά αυτός να της διασφαλίζει τα βασικά αιτήματα της. Ομορφιά και άνεση. Όσοι έχουν αυτήν την όμορφη Σελήνη είναι συμπαθέστατοι άνθρωποι, που μπορούν να ακολουθούν απροβλημάτιστα τις επιλογές των άλλων χωρίς να προβάλλουν εγωιστικά, δική τους αιτήματα. Ομαδική και συνεργάσιμη, υποχωρητική και καλόβολη , είναι το άτομο που δεν δημιουργεί ποτέ πρόβλημα στην παρέα , στην εργασία και γενικά προκειμένου να υπάρχει καλή λειτουργία μπορεί να κάνει πολλές υποχωρήσεις. Βασικός κανόνας και ανάγκη αυτής της Σελήνης είναι το : όλα για την ηρεμία.

 

 

Σελήνη στον Σκορπιό

Είναι σημαντικό πριν πούμε για αυτήν την τόσο δύσκολη θέση, πρώτα να θυμάστε ότι μία καλή τοποθέτηση από πλευράς οίκου.. η μία δυνατή υποστηρικτική όψη, φτάνουν για να ανατρέψουν και να αντιστρέψουν αρνητικές εκδηλώσεις μίας θέσης.. ΠΧ μία Σελήνη του 4ου οίκου παύει να λειτουργεί αρνητικά ανεξάρτητα αν είναι στον Σκορπιό… και φυσικά τέτοιες εξαιρέσεις υπάρχουν πολλές. Η Σελήνη στον Σκορπιό είναι μια ψυχή που κουβαλά βάρη από το παρελθόν. Είναι καχύποπτη, δεισιδαίμονας και προληπτική. Ελκύετε από το απόκρυφο και το μυστήριο και ανακαλύπτει ή φαντάζετε κρυφές πτυχές σε οτιδήποτε συμβαίνει στην ζωή της. Δίνει εξαιρετικά δύσκολη μανά, δύσκολες και διπρόσωπες σχέσεις με τις γυναίκες, λυκοφιλίες, και καχυποψίες συνήθως αδικαιολόγητες. Είναι μια ψυχή βουτηγμένη στην ίντριγκα, την ζήλεια, στην κτητικότατα, και σε φόβους για την ζωή της, για την εξέλιξη της και για τον θάνατο. Έχει έντονα συναισθήματα, εμμονές, και μια απίστευτη εκδικητικότητα που την κάνει όχι μόνο να μην ξεχνά, όχι μόνο να μην συγχωρεί αλλά και να μην ησυχάζει αν δεν πάρει την εκδίκηση από αυτόν που θεώρει ότι για κάποιον λόγο την έβλαψε. Είναι αδύνατον να λειτουργήσει σε ένα ήπιο περιβάλλον, σε ένα αγνό περιβάλλον, αφού εσωτερικά δεν μπορεί να αποδεχτεί, ότι ο απέναντι της μπορεί να είναι πράγματι γεμάτος θετικές και αγνές προθέσεις.

 

image

 

Δεν δένετε με τους χώρους, αν δεν τηρούν τους δικούς της κανόνες και έχει την τάση να δίνει τραγικά στοιχεία σε οτιδήποτε συμβαίνει. Είναι βαθύτατα ερωτική και ελκύετε από το ιδιόρρυθμο, το παράνομο, το μπερδεμένο, το άνομο, το αρρωστημένο. Κάποιες φόρες όταν χάσει τον έλεγχο μπορεί να επιδείξει απίστευτη ψυχική σκληρότητα, ακόμα και απέναντι σε άτομα που δεν φταίνε. Έχει ισχυρότατη μνήμη, είναι απόλυτα κτητική, και είναι ο εχθρός που πότε κανείς δεν ήθελε να κάνει, γιατί μπορεί να καταναλώσει μια ζωή μόνο και μόνο για να καταφέρει ένα καίριο κτύπημα σε αυτόν που εχθρεύεται. Δίνει είτε έλλειψη μητέρας, είτε αδιάφορη ή υπερβολικά σκληρή μανά ή και σε κάποιες περιπτώσεις ένα πολύ αρνητικό οικογενειακό περιβάλλον. Δεν έχει καμία σχέση με την ηρεμία. Ακόμα και μια μικρή λεπτομέρεια φτάνει για να γίνουν όλα πόλεμος. Όλα αυτά την ιδία ώρα που διακηρύσσει ότι αυτό που περισσότερο ζήτα είναι η ηρεμία και η στοργή. Η Σελήνη στον Σκορπιό δεν λείπατε κανένα παρά μόνο τον εαυτό της. Δεν κλαίει για κανένα παρά μόνο για το κακό που της ίδιας συμβαίνει. Κατηγορεί και κουτσομπολεύει εύκολα τους πάντες μόλις πάψουν να είναι μπροστά της. Γενικά χαρακτηρίζετε η χειρότερη θέση της Σελήνης. Είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ψυχισμό του ανθρώπου που την έχει. Χρειάζεται ειδικό χειρισμό.. Έχει μεγάλη ευαισθησία σε γυναικολογικές παθήσεις και γενικότερα σε αφροδισία νοσήματα.

 

Σελήνη στον Τοξότη

Είναι μια ψυχή που γεννιέται χωρίς δεσμά και αρνείται να φορέσει δεσμά σε όλη της την ύπαρξη. Μεγαλόκαρδη, αισιόδοξη, ταξιδιάρα. Της αρέσει να φτεροκοπήσει σαν ταξιδιάρικο πουλί, χωρίς να την δένουν ούτε ήθη, ούτε έθιμα, ούτε πατρίδες αφού νιώθει σπίτι της όλη την γη, όλο το σύμπαν. Είναι μια ψυχή που δεν κρατά κακίες και ακόμα και αν κάποια στιγμή μαλώσει μαζί σου, μέσα στην πορεία του καυγά ξεχνά τον λόγο. Αν σε μηνύσει για κάποιο λόγο και πάνω στον θυμό της , το πιθανότερο είναι να μην φτάσει πότε σε δική. Δεν είναι καθόλου σπιτίσια. Η μεγαλύτερη της αγάπη είναι τα ταξίδια και η περιήγηση. Αποφεύγει ότι είναι σκοτεινό, δεν είναι δυσειδαίμων, ούτε προληπτική. Αναζήτα διαρκώς όπως ο κυνηγός το θήραμα , αυτή την χαρά τις νέες εικόνες , το ταξίδι, την περιπέτεια και την αισιοδοξία. Είναι ανόητος αυτός που θα πιστέψει ότι μπορεί να δεσμεύσει μια Σελήνη στον Τοξότη. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι η ψυχή που δεν μπαίνει πότε σε κλουβί.

 

image

 

Αν μπει θα το επιλέξει η ιδία και θα μείνει μόνο αν το κλουβί έχει πάντα ανοιχτεί την πόρτα του.. Αν πας να την δέσεις απλά την χάνεις…. Η θέση αυτή δίνει μια πολύ φιλελεύθερη, κεφάτη μητέρα που ίσως την βλέπει πολύ λίγο το σπίτι της. Για την Σελήνη στον Τοξότη η ζωή είναι ταξίδι και διαδρομή. Μπορεί εκτός του άλλων μία τέτοια θέση να σημαίνει και μία ξενική καταγωγή. Συνήθως οι άνθρωποι που την έχουν, έχουν ρίζες που δεν αφορούν μόνο το κράτος το οποίο γεννήθηκαν και αυτό φαίνετε τόσο στην όψη, όσο και στην ψυχοσύνθεση τους. Είναι στα σίγουρα το μέλος της παρέας που όλοι θέλουμε να έχουμε. Ακόμα είναι πολύ συχνό φαινόμενο μία τέτοια σελήνη να ζήσει τελικά σε χώρα μακρινή από την χώρα που την γέννησε ( την πατρίδα της ) Τέλος είναι εξαιρετικά ακατάστατη όσο αφορά τα σπιτίσια, εξαιρετικά οργανωτική όσο αφορά τα ταξίδια και τις διαδρομές.

 

 

 

 

Η Σελήνη στον Αιγόκερω

Είναι μια ψυχή γεννημένη μέσα στην καταπίεση του πρέπει. Από νωρίς μαθαίνει την κοινωνική ευθύνη που της απαγορεύει να δρα με γνώμονα το θέλω, αλλά δρα με γνώμονα το πρέπει. Η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι μια αλυσοδεμένη ψυχή, που σε ελάχιστες περιπτώσεις καταφέρνει να σπάσει τα δεσμά που την δένουν, σε πορείες που έχει μάθει να ακολουθεί για να είναι εντάξει απέναντι στους τρίτους, γνωστούς και ξένους, απέναντι στις υποχρεώσεις, κοινωνικές, οικογενειακές, φορολογικές. Είναι ένα ολοκληρωτικά υπάκουο και ενταγμένο μέλος στην κοινωνία, που ζει και προασπίζεται στο σύστημα και στους νόμους.Η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι συντηρητική και καθόλου επαναστάτρια. Θα πρέπει μόνο μέσα από πολύ σκληρά γεγονότα να βρει δρόμο για να απελευθερωθεί από τα εκατοντάδες πρέπει που κουράζουν και δεσμεύουν την ζωή της. Δίνει μία σοβαρή και αυστηρή αλλά όχι άδικη μητέρα, ακριβοδίκαια θα μπορούσε να πει κάποιος και ένα χώρο μεγαλώματος που η σοβαρότητα, η αυστηρότητα των νομών, η προσπάθεια να μην προκαλέσουμε αρνητικά σχόλια σε τρίτους, κάποια στιγμή, δεν αφήνει περιθώρια για να αναπτύξει αυτή η Σελήνη επαναστατικές τάσεις ούτε καν στην εφηβεία της. Στην πραγματικότητα η Σελήνη στον Αιγόκερω δίνει μια καταπιεσμένη ψυχή.

 

image

 

Ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι σπιτίσια, δύσκολα αποχωρίζετε τους χώρους τους όποιους νιώθει ότι ανήκει. Οι εκδηλώσεις της συναισθηματικές, ερωτικές κλπ έχουν πάντοτε το μετρό και δεν ξεπερνούν πότε τα όρια, αποφεύγει σε κάθε περίπτωση δηλαδή τις ακρότητες. Προσπαθεί να κινείτε με τρόπους που να μην ενοχλεί και δεν θέλει να δίνει δικαιώματα για να την σχολιάσουν αρνητικά. Είναι απόλυτα εντάξει στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει και ιδανική για να της δώσεις ευθύνη για οιαδήποτε κατάσταση, δουλειά, κλπ, αφού όταν αναλαμβάνει κάτι ότι και να γίνει θα το φέρει εις πέρας στην ώρα του και σωστά. Η έννοια της ευθύνης και του τι έχω να κάνω και τι πρέπει να κάνω, της δίνει δύσκολο ύπνο και σε πολλές περιπτώσεις όταν υπάρχει πρόβλημα πολλά ξάγρυπνα βράδια. Πίσω από το προσωπείο του στιβαρού προσεκτικού και μετρημένου ατόμου που δεν χάνει ποτέ τον έλεγχο, υπάρχει πάντα ένας εξαιρετικά ευαίσθητος για κάποιο λόγο ψυχικά ταλαιπωρημένος άνθρωπος ακόμα και αν οι εκδηλώσεις του δεν έχουν έξαρση. Η ψυχή της Σελήνης στον Αιγόκερω αγαπά και προστατεύει με τρόπο αθόρυβο και ουσιαστικό , πολλές φόρες με τρόπο που οι άλλοι δεν αντιλαμβάνονται. Είναι σαν να λέμε οι άνθρωποι που φροντίζουν για όλους μα όχι για τα δικά τους θέλω…

 

Η Σελήνη στον Υδροχόο

Είναι μια ψυχή ατίθαση που δεν μπαίνει σε νόμους και κανόνες. Που δεν ασπάζεται θεωρίες. Που σιχαίνεστε τα έθιμα. Που πάντα νιώθει ότι ανήκει αλλού και που κανείς δεν την καταλαβαίνει. Είναι ανθρωπίστρια. Ενδιαφέρεται για όλα, και θα μπορούσε να κάνει πράγματα πολλά ακόμα και για ανθρώπους που μπορεί να της είναι τελείως άγνωστοι. Αγαπά τον κόσμο τον οραματίζεται αλλιώς, τον νοιάζεται μα ταυτόχρονα θέλει και να τον αλλάξει. Είναι μια ψυχή που κοιτάζει πάντα το αύριο. Το μακρινό αύριο. Έχει ιδιαίτερες και εκκεντρικές αντιλήψεις γύρω από τα πάντα. Από την εικαστική άποψη, από την θεωρία περί σχέσεων, από την θεωρία περί γάμων. Λατρεύει τις ανατροπές. Ενθουσιάζετε και μπορεί να ακολουθεί ιδέες, ομάδες, οργανώσεις. Συνήθως δίνει σπίτια που έχουν ανατροπές ξαφνικές μετακομίσεις γενικά υπάρχει σε αυτά η έννοια της διάσπασης και της ταραχής. Της ξαφνικής ανατροπής. Αγαπά, λατρεύει τα ταξίδια, το ξαφνικά πάμε κάπου, το ξαφνικά ξεκινάμε. Έχει ουσιαστικό αλλά όχι εύκολα κατανοητό τρόπο που εκδηλώνει τα φιλάνθρωπα συναισθήματα που έχει μέσα της.

 

image

 

Μισεί τα μελό. Απεχθάνεται το παρελθόν. Δεν έχει καμία σύνδεση με το πλαστικό, το ψεύτικο και είναι λάτρης του νέου, της τεχνολογίας, και της εξέλιξης. Θα μπορούσε να είναι ευτυχής μόνο μέσα σε ένα υπερμοντέρνο, υπερσύγχρονο, και εξοπλισμένο με τα τελευταία μέσα τεχνολογίας χώρο, αν ήταν δυνατόν να ήταν όλα με τηλεκοντρόλ Η θέση αυτή δίνει ανεξάρτητη μητέρα. Όχι κακές σχέσεις μαζί της αλλά σχέσεις που λείπει αυτή η παραδοσιακή γλυκά και προστασία. Τρομερά ανεξάρτητη ψυχή, που φλέγετε από επιθυμίες αλλαγών, εκκεντρικότητα και επαναστατικές ιδέες. Αγαπά την εφεύρεση και οτιδήποτε αφορά την εξέλιξη και το αύριο. Είναι πολύ καλοί οραματιστές του αύριο, και στα σίγουρα άνθρωποι που είναι αδύνατο να πλήξεις μαζί τους, αφού μπορούν να σε εκπλήξουν με την συμπεριφορά, ντύσιμο τους κλπ ανά πασά στιγμή και ώρα.

 

 

Η Σελήνη στους Ιχθείς

Είναι μια ψυχή που περπάτα πάνω σε ένα μεταίχμιο, σε ένα όριο που διαχωρίζει την πραγματικότητα από το όνειρο, την ρεαλιστικότατα από την φυγή. Βουτηγμένη μέσα σε μια θάλασσα συναισθημάτων και οραμάτων. Μια ευσυγκίνητη και ακραία διαισθητική ψυχή που εισπράττει με τρομερές ταχύτητες ότι συμβαίνει γύρω της . Ένας ευαίσθητος δέκτης που αντιλαμβάνεται δηλαδή, το κλίμα της ατμόσφαιρας των χωρών που βρίσκετε αν είναι ήπιο, αν είναι ηλεκτρισμένο, αν είναι επιθετικό, εχθρικό, και ταράζετε όταν κάτι μεταβάλει την ηρεμία του χώρου που κινείτε. Την λένε και Σελήνη των δακρύων αφού ένα από τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που την έχουν, έκτος από την εξαιρετικά ισχυρή μνήμη, είναι και η ευκολία με την οποία εκφράζετε μέσα από το δάκρυ. Η ανάγκη της φυγής, η φυγή αυτή καθ’ εαυτή, συνοδοιπορεί με τα βήματα του ανθρώπου που την έχει σε όλη του την ζωή, καθώς οι άνθρωποι που έχουν αυτή την Σελήνη, πατούν πάντα πάνω σε δυο πραγματικότητες, αυτή που ζουν και αυτή που ονειρεύονται. Η Σελήνη στους Ιχθείς έχει ανάγκη να ζει σε χώρους που της προσφέρουν την ευκολία της φυγής. Έχει ανάγκη να βλέπει από το παράθυρο της άνοιγμα και όχι τον τοίχο του διπλανού σπιτιού, θέλει να βλέπει θάλασσα, δρόμο, θέα. Σε όλα τα πράγματα στην ζωή της, ακόμα και στα πιο χαρούμενα, δίνει πάντα και μια μελαγχολική νότα. Μπορεί στο τέλος της χαράς να δακρύσει θλιμμένη που η χαρά τελειώνει. Που το υπέροχο Σαββατοκύριακο έφτασε στο τέλος του. Που μετά από ένα καταπληκτικό καλοκαίρι ήρθε η ώρα του Σεπτέμβρη και της επιστροφής.

 

image

 

Οι νότες, τα χρώματα, τα αρώματα, συγκινούν και συναρπάζουν αυτή την Σελήνη που είναι συνεχώς σε ένα ταξίδι. Είναι σαν βάρκα μέσα σε ένα μεγάλο ωκεανό. Που αν χάσει το όνειρο, το ιδανικό που κυνηγά, τον σκοπό, είναι σαν να χάνει τα πανιά, τα κουπιά, και τα τιμόνια και να βολοδέρνει δηλαδή μέσα σε κύματα δίχως δύναμη να αντιδράσει η να ξεφύγει από αυτά. Οι άνθρωποι με Σελήνη στους Ιχθείς είναι βαθύτατα ευαίσθητοι άνθρωποι. Είναι αδύνατον να συμβιβαστούν με την σκληρότητα της καθημερινότητας και να λειτουργήσουν ρεαλιστικά απέναντι στον ρεαλισμό που διέπει την ζωή. Ωστόσο, η ανάγκη που έχουν στο να υπηρετήσουν ένα ιδανικό, να δώσουν νόημα στην ζωή τους και την ύπαρξη τους εξυπηρετώντας μια ιδέα, η ακόμα και ένα δόγμα αν πιστέψουν σε αυτό, μπορεί να τους κάνει ικανούς ακόμα και να κάνουν μεγάλες θυσίες για αυτή την ιδέα. Κάποιοι είναι οι μεγαλύτεροι ιδεολόγοι της γης. Κάποιοι είναι οι μεγαλύτεροι πλανεμένοι της γης, αφού η ανάγκη να βρουν και να εξυπηρετήσουν σκοπούς θα μπορούσαν να τους κάνουν να πιστέψουν σε ιδανικά που δεν είναι ιδανικά και σε δόγματα τα οποία τα κατευθύνουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται την ανάγκη τέτοιων ψυχών να τοποθετούν ιδεολογικά σε μια ιδέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι με αυτή την Σελήνη μπορούμε να συναντήσουμε τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους της γης και την ιδία ώρα τους μεγαλύτερους τρομοκράτες της γης, γιατί και αυτοί οι τρομοκράτες με την Σελήνη στους Ιχθείς, δεν είναι παρά πλανεμένοι ιδεολόγοι που πιστεύουν ότι με την δική τους κίνηση η και αυτοθυσία, εξυπηρετούν ένα μεγάλο σκοπό. Κάθε μορφή τέχνης είναι λυτρωτική διέξοδος για αυτή την ευαίσθητη και ιδιαίτερη Σελήνη, που όταν οδηγηθεί στο να εξυπηρετήσει ψηλά ιδανικά, δημιουργεί ανθρώπους οι όποιοι υπάρχουν για να μας θυμίζουν ότι δεν πέθανε ούτε το όνειρο, ούτε το όραμα, ούτε η φιλανθρωπία, ούτε η ευαισθησία, ούτε ο ρομαντισμός, και γι αυτό το λόγο είναι πολύτιμες μονάδες ανάμεσα μας.

 

 

(0 votes)

READ MORE