• STARS
  • Posted

2018- Oι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της νέας χρονιάς.

Κάθε χρόνος χαρακτηρίζετε σημαντικός, θετικός, αρνητικός ή ουδέτερος  αστρολογικά, από την δύναμη των πλανητικών όψεων και την φύση των όψεων, που κατά την διάρκειά του δημιουργούνται μεταξύ των αργών ή εξωτερικών ,όπως τους ονομάζουμε πλανητών , δηλαδή των : Δία , Κρόνου ,Ουρανού, Ποσειδώνα, Πλούτωνα. Αυτό γιατί οι επιρροές τους είναι μακρόχρονες και από φύση τους οι πλανήτες αυτοί, είναι οι μόνοι που επηρεάζουν και μας διαφωτίζουν , γύρω από κοσμικά γεγονότα. Υπάρχουν χρονιές που δεν έχουν ισχυρές και σπάνιες όψεις, μεταξύ των πλανητών αυτών και αυτές τις χρονιές τις χαρακτηρίζουμε Αστρολογικά ουδέτερες. Στην διάρκειά τους συνεχίζεται  μία πορεία και τα γεγονότα τους, δεν σηματοδοτούν μεγάλες αλλαγές και εξελίξεις σε κανέναν τομέα. Άλλες πάλι είναι  χρονιές με δυνατές όψεις που γράφουν η και αλλάζουν την ιστορία του κόσμου και φυσικά αυτές είναι οι χρονιές που οι αργοί πλανήτες  κάνουν μεταξύ τους ισχυρές θετικές ή αρνητικές όψεις.   2018 λοιπόν…

Μετά από μία σειρά εξαιρετικά δύσκολων ετών που ζήσαμε και  που φυσικά έχουν δημιουργήσει τις αιτίες για να συμβούν, όχι στο 2018, αλλά στο κοντινό σχετικά μέλλον, οι μεγάλες ανατροπές που προετοίμασαν , τώρα βρισκόμαστε μπρός σε μία χρονιά που από άποψη  σκληρών πλανητικών όψεων  δεν έχει κάτι να μας φοβίζει. Είναι αλήθεια ότι οι δυνατές όψεις της νέας χρονιάς,   όπως  το εξαιρετικό τρίγωνο Δία – Ποσειδώνα που κορυφώνετε δύο φορές φέτος, μία στις 25 Μαρτίου και μία στις

19 Αυγούστου , αλλά και το με ελάχιστη απόκλιση,  τρίγωνο μακράς διάρκειας του Κρόνου από τον Αιγόκερω με τον Ουρανό του Ταύρου ( τον Αύγουστο και στις αρχές Σεπτεμβρίου)  μάλλον ελπίδες παρά ανησυχίες γεννά.  Ο αργός Κρόνος, έχει περάσει από τα τέλη του Δεκεμβρίου στον Αιγόκερω .

 

Εκεί είναι και το μόνο ζώδιο στο οποίο ο  Κρόνος λειτουργεί ως ευεργέτης πλανήτης , ενώ ένα από τα πιο μεγάλα σημαντικά του 2018, είναι αναμφισβήτητα το πέρασμα που κάνει ο ανατρεπτικός Ουρανός στον Ταύρο . Μία θέση που θα διατηρήσει για 7 χρόνια και ναι, αυτή είναι μία κακή και εξαιρετικά δύσκολη διέλευση στην οποία θα αναφερθούμε εκτενέστερα με ειδικά για αυτήν την θέση άρθρα. Ακόμα και αν είμαστε λυπημένοι και κουρασμένοι με όσα έχουν συμβεί  δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτόν τον καιρό, μέσα στα  πύρινα αυτά χρόνια, υπάρχει  η παρήγορη παρουσία του Ποσειδώνα από το 2012 στους Ιχθείς. (τελευταία περίοδος στο ζώδιο των Ιχθύων 1848 ως 1981) Στο ζώδιο που κυβερνά και που βοηθά τον Πλανήτη να πάρει πάνω του το βάρος των πικρών αλλαγών, να δημιουργήσει εναλλακτικές και να γεννήσει ελπίδες. Στα χρόνια της  παραμονής του μέχρι το 2025 μας βεβαιώνει ότι θα ξαναγεννηθούν ιδεολογίες , ιδανικά, ο ανθρωπισμός και η φιλοσοφία που θα φτάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα την ανθρώπινη διανόηση.  Μα ας πάμε τώρα σε μία πιο πρακτική ανάλυση των φαινομένων…

 

image

 

Η Ελλάδα το 2018 που βρισκόμαστε…

Η Ελλάδα είναι καιρό τώρα  μπροστά σε ένα αδιέξοδο δρόμο, που όχι μόνο δεν οδηγεί πουθενά αλλά και επιδεινώνει μέρα την μέρα την κατάσταση. Η ανεργία έχει  περάσει κατά  πολύ ακόμα και τους πλέον δυσοίωνους υπολογισμούς και το κοινωνικό πρόβλημα  είναι τόσο ακραίο, που λογικά κάποια στιγμή θα  προκαλέσει μοιραία και ακραίες αντιδράσεις. Τα όποια εισπρακτικά μέτρα, έχουν  πέσει  στο κενό και το παραεμπόριο  αποτελεί  καιρό τώρα τον κανόνα. Η αγορά των ακινήτων έχει πτώση  σε ποσοστά ανάλογα της ανεργίας και οι αξίες των ακινήτων κατηφορίζουν συνεχώς και  αγγίζουν οριακά χαμηλά επίπεδα. Οι χιλιάδες απλήρωτοι λογαριασμοί τόσο των ΔΕΚΟ όσο και των ταμείων, η μη καταβολή φόρων , οι διακοπές ρεύματος και οι αντιδράσεις,  είναι τόσες ώστε θα αναγκαστούν κάποια στιγμή να αποσυνδέσουν  τα τέλη από τους λογαριασμούς  των ΔΕΚΟ.  Η μετανάστευση είδη  θυμίζει δεκαετία του 60. Ο κίνδυνος να ξεφύγει ο έλεγχος  είναι μεγάλος . Το κλείσιμο τόσο των επιχειρήσεων γειτονιάς όσο και μεγάλων μονάδων αλλά και η μηδαμινή ανταπόκριση των επενδυτών στο κάλεσμα για επενδύσεις, λόγο της εχθρικής φορολογίας δείχνουν πως αναγκαστικά πρέπει να υπάρξει αλλαγή πορείας..

 

Τι θα γίνει το 2018  ….

Όλα τα παραπάνω  φέρνουν  την αναγκαστική αναδίπλωση της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς, κάτω από το βάρος τις αδυναμίας είσπραξης φόρων και την ιδιόρρυθμη και αναγκαστική, λόγο αδυναμίας, επανάστασης των απλών πολιτών ( δεν πληρώνω ) απέναντι στα όποιας μορφής χαράτσια. Αυτό που δείχνει η νέα χρονιά, είναι πως μετά από μία περίοδο ισχυρών πιέσεων, το σύστημα θα αποφασίσει να χαλαρώσει τα σχοινιά ,δίνοντας έτσι μία ανάσα, στην μετά από τόσα χρόνια οικονομική πίεση. Η αλήθεια είναι ότι με αυτόν τον τρόπο, θα επιχειρήσει να καλμάρει το κύμα αντίδρασης που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, να απομακρύνει τον κίνδυνο των εκλογών και την λόγω αντίδρασης, αποτύπωση αυτής της αντίδρασης στις κάλπες, μίας  μεγάλης ακροδεξιάς ανόδου , μα και για να ανασυνταχθεί, καθώς είναι φανερό ότι η συνταγή του έχει αποτύχει. Ξαφνικά οι δυνατοί θα γίνουν πιο καλοί φέτος. Οι Γαλλογερμανοί  θα χαλαρώσουν τα μέτρα απέναντι στην χώρα μας και η αίσθηση ότι κάτι πάει να ξεκινήσει θα είναι  φανερή.

 

 

image

 

 

Εμπορικά θα δημιουργηθεί ένα πιο φιλικό  όσον αφορά την φορολογία περιβάλλον ώστε να βρει ανταπόκριση η πρόσκληση επενδύσεων. Το βασικό θέμα είναι να αποφθεχθούν οι εκλογές και  όλα δείχνουν πως αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο, τουλάχιστον μέχρι τους τελευταίους μήνες της χρονιάς. Έτσι περιμένουμε μείωση του δείκτη ανεργίας και μία σειρά από ελαφρυντικά μέτρα, όχι μόνο επιδοματικού χαρακτήρα, αλλά και ουσιαστικών διευκολύνσεων,  σε ότι αφορά ρυθμίσεις χρεών κλπ . Φυσικά δεν πρέπει να  γελιόμαστε.  Όλα αυτά είναι προσωρινά και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει, ούτε θα δημιουργηθεί κάποια υποδομή που να μπορεί να φέρει μία σταθερή και ουσιαστική ανάπτυξη, καταλαβαίνουμε ότι απλά οι Γερμανοί  θα αποφασίσουν να δώσουν μία παράταση, στην προσπάθεια τους να εξευμενίσουν τους απείθαρχους Έλληνες, καθώς ξέρουν καλά ότι αν κινδυνεύει  να σπάσει κάπου ένας κρίκος της αλυσίδας με την οποία αλυσοδένουν τα ευρωπαϊκά κράτη, αυτός ο κρίκος είναι η Ελλάδα..

 

Είναι  δεδομένο ότι δεν επιθυμούν εκλογές στην Ελλάδα και θα κάνουν τα πάντα για να τις αποφύγουν.  Φυσικά θα έπρεπε να φοβούνται  το ίδιο πολύ και τον κρίκο της Ιταλίας, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Άλλωστε ο αστρολογικός χάρτης του Έλληνα πρωθυπουργού  δείχνει ότι μάλλον ενισχυμένος, παρά με απώλειες θα βγει από το 2018. Έτσι το πιο πιθανό είναι να έχουμε μία χρονιά χωρίς απρόοπτα και χωρίς αλλαγές του πολιτικού σκηνικού. Ακόμα μπορούμε να περιμένουμε μία χρονιά που θα δώσει την δυνατότητα να ανασάνουν , έστω για λίγο οι ταλαιπωρημένοι  από την κρίση Έλληνες.

(0 votes)

READ MORE