TV

Έτσι θα ανοίξουν τα καταστήματα από τη Δευτέρα

Έτσι-θα-ανοίξουν-τα-καταστήματα-από-τη-Δευτέρα

Live News

Με αποστολή sms, με περιορισμό τριών ωρών και με υποχρεωτικά rapid test, από τη Δευτέρα τα μαγαζιά θ’ ανεβάσουν ρολά και θα ξεκλειδώσουν και πάλι τις πόρτες.

Το 13032 θα γίνει ο αγαπημένος αριθμός των πελατών καθώς, στέλνοντας sms στο 13032 θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους είτε για αγορές εκτός, είτε για αγορές εντός καταστήματος με περιθώριο τριών ωρών.

Τα μαγαζιά γέμισαν με νέες παραλαβές εμπορεύματος, καθώς έκλεισαν με χειμωνιάτικα και ανοίγουν με ανοιξιάτικα.

Τα ξεσκονόπανα πήραν φωτιά. Το ίδιο τα ατμοσίδερα, αλλά και τα τηλέφωνα που δεν σταματούν να χτυπούν για τα πρώτα ραντεβού, ενώ οι επιχειρηματίες ελπίζουν να μην ξανακλείσουν.

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που η υφυπουργός υγείας με σημερινές της δηλώσεις δεν μπόρεσε να το αποκλείσει. «Σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα υποδείξουν πως αυτό χρειάζεται, το λιανεμπόριο μπορεί να ξανακλείσει» σημείωσε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Τα αντισηπτικά τοποθετούνται σε περίοπτη θέση ενώ, ο τακτικός καθαρισμός γίνεται πλέον μηχανικά.

Μεγάλος προβληματισμός για τους εργαζόμενους με μικρά παιδιά, το ποιος θα τα κρατήσει, όσο ακόμη τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Τις ατελείωτες ουρές έξω από τα τεράστια πολυκαταστήματα απεύχονται να ξαναδούν οι επιχειρηματίες καθώς, υποστηρίζουν πως ήταν ο λόγος που έκλεισαν.

Tα self test αποτελούν μέτρο – κλειδί για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, ωστόσο άγνωστο παραμένει ωστόσο, αν θα γίνουν τεστ μέχρι να αρχίσουν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία και ποιος θα επωμιστεί το κόστος ως τότε. Οι υπάλληλοι, η κυβέρνηση ή οι εργοδότες;

Από την δική τους πλευρά πάντως, όπως δηλώνουν οι έμποροι, όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν το πρωί της Δευτέρας.

Έτοιμοι οι καταστηματάρχες

«Είμαστε έτοιμοι από καιρό για το άνοιγμα των καταστημάτων μας» σημείωσε μιλώντας στο LIVE NEWS η ιδιοκτήτρια καταστήματος ένδυσης στην Κρήτη, Μαρία Κουμπαράκη, τονίζοντας ότι το stock από τον χειμώνα θα δοθεί σε προσφορά, με τους επιχειρηματίες να χάνουν όποιο κέρδος θα μπορούσαν να έχουν από αυτό.

«Έχουμε χάσει πολύ χρόνο από τη δουλειά μας και από την ψυχή μας» πρόσθεσε από την Πάτρα η ιδιοκτήτρια καταστήματος Ελένη Πάστρα, η οποία υπογράμμισε ότι οι καταστηματάρχες είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα που προβλέπονται, συνεπώς και οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι με τη στάση τους, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Πηγή: Mega – Live News

Related Articles

MasterChef: Έκανε χρήση της κάρτας και ανέτρεψε τους υποψήφιους αποχώρησης

admin

Lockdown: Το σχέδιο για το άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων – Η ημερομηνία ορόσημο

admin

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου μάς περιμένει και απόψε στο «The 2night Show»

admin

Live News: Με παράλυση στα κάτω άκρα νοσηλεύεται γιατρός στην Κέρκυρα

admin

Celebrity Game Night: Πρεμιέρα για τη Σμαράγδα Καρύδη – Δείτε πώς υποδέχτηκε τους καλεσμένους της

admin

«Ήμαρτον, ο Φοίβος είπε τον αδερφό μου συγχωρεμένο»

admin

Αγγελική: Οι εξελίξεις τώρα αρχίζουν

admin

Ελευθερία Ελευθερίου: Τι είπε επιστρέφοντας από τον Άγιο Δομίνικο;

admin

Super Makeover: Άλλαξαν ζωή και το… διασκέδασαν οι δύο παίκτριες

admin