TV

Βασίλης Μπισμπίκης: «Έχω στενοχωρηθεί βαθύτατα… Αυτά είναι ακραία πράγματα»

Βασίλης-Μπισμπίκης:-«Έχω-στενοχωρηθεί-βαθύτατα…-Αυτά-είναι-ακραία-πράγματα»

Βασίλης Μπισμπίκης

Κυριακή, 21.2.2021, 21:18

Zappit@ZAPPIT_

“Δεν τα ενστερνίζομαι. Δηλαδή, αν είναι να υποδυθώ έναν δολοφόνο, έναν τρελό, έναν καταθλιπτικό για μια σεζόν πάνω στην θεατρική σκηνή, πρέπει για να μπω στο πετσί του ρόλου και να πείσω το κοινό…” ανέφερε ο Βασίλη Μπισμπίκης.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης παραχώρησε συνέντευξη στο Enjoy και στην Μαρία Ανδρέου και μίλησε για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον χώρο του θεάματος.

Πως βλέπετε όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο τις τελευταίες εβδομάδες; Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, κατάχρηση εξουσίας, λεκτική βία…

Με θλίβουν και με στενοχωρούν βαθύτατα, γιατί δεν μπορώ να σκέφτομαι επάνω στο σανίδι και στην σκηνή έναν συνάδελφό μου να πάσχει, να πονά και όχι να χαίρεται. Η θεατρική πράξη είναι ανώτερη μορφή τέχνης. Ναι, χρειάζεται αφοσίωση, συνέπεια, πειθαρχία. Σας το λέω με το χέρι στην καρδιά, γιατί θήτευσα επί χρόνια δίπλα σε μια πολύ αυστηρή αλλά δίκαιη δασκάλα, την Άννα Συνοδινού. Ναι, χρειάζεται πολλή δουλειά για να πάρεις ένα κλασικό θεατρικό κείμενο και να το αποδώσεις με τέτοια μαεστρία, ώστε να περάσεις στο κοινό ένα βαθύ κι ουσιαστικό συναίσθημα, αλλά όλο αυτό πρέπει να γίνει με ευχαρίστηση. Αλίμονο αν δημιουργείς ίντριγκες, ακραίες συμπεριφορές, φόβο στους συναδέλφους σου, με την επίφαση ότι επιδιώκουμε την τελειότητα.

Το ίδιο το κείμενο είναι τόσο καταλυτικό, άλλωστε, που θα περάσει το μήνυμα στους θεατές έτσι κι αλλιώς. Μιλάμε για Ίψεν, για Τσέχωφ… Όλα αυτά που ακούω είναι ακραία πράγματα. Δεν τα ενστερνίζομαι. Δηλαδή, αν είναι να υποδυθώ έναν δολοφόνο, έναν τρελό, έναν καταθλιπτικό για μια σεζόν πάνω στην θεατρική σκηνή, πρέπει για να μπω στο πετσί του ρόλου και να πείσω το κοινό, να δρω περίεργα και νοσηρά όλο αυτό το διάστημα; Ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν με πείθουν οι νοσηρές συμπεριφορές τυλιγμένες με τον μανδύα της τέχνης. Περισσότερο μου μοιάζουν με παιχνίδια εξουσίας. Στη ζωή μου και στην τέχνη μου επιδιώκω το μέτρο. Πάντως, η ζωή μού έχει δείξει γενικότερα, όχι μόνο τώρα, με τους καλλιτέχνες, δεν συμβαδίζει πάντα το «σπουδαίος επαγγελματίας» ή το «διάσημος» ή το «οικονομικά ισχυρός» με το «καλός άνθρωπος». Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Και ο Πιραντέλο μεγάλος δημιουργός ήταν αλλά είχε δεχτεί την εύνοια του Μουσολίνι.

Related Articles

Τηλεθέαση: Κονταροχτυπήθηκαν Άγριες Μέλισσες και Survivor

admin

Κι όμως, η Ασημίνα Ιγγλέζου δεν θα μπορούσε να αφήσει την οικογένειά για το Survivor

admin

Battle of the Couples: Αυτό είναι το ζευγάρι της εβδομάδας – Τα έπαθλα που κερδιζουν

admin

Τηλεθέαση: Σάρωσε το «Έρωτας με διαφορά» στην πρεμιέρα

admin

«Στο Big Brother απαγόρευσαν να μιλήσουμε γι’ αυτά τα γεγονότα»

admin

Τι τηλεθέαση έκανε ο γάμος της Ελένης στις Άγριες Μέλισσες απέναντι από MasterChef και Survivor;

admin

Έλα στη θέση μου: Τι θα κάνει ο Βλάσης μόλις διαβάσει τα κρυφά μηνύματα της Θάλειας;

admin

«Λύγισε» στο The Voice με τα σχόλια της Παπαρίζου – «Δεν μπορώ να υπάρχω στην Ελλάδα»

admin

Παρουσιάστε: Έρωτας είναι η αιτία

admin