GOSSIP

Γιατί το παιδί θέλει να τρώει μόνο σνακ;

-

Τα παιδιά μπορεί ήδη από την νεαρή ακόμη ηλικία να είναι ιδιαίτερα επιλεκτικά με το φαγητό τους ενώ άλλα μπορεί περίπου κατά την νηπιακή ηλικία να εμφανίσουν δυσκολία στην επιλογή τους.

Το να αγαπούν το φαγητό που έχουν στο πιάτο τους και να μην το θέλουν την επόμενη αποτελεί μία φυσιολογική φάση, που περνούν πολλά παιδιά. Μερικές φορές ένα φαγητό είναι πιο αλμυρό, τραγανό ή πιο πικρό από το συνηθισμένο και το παιδί μπορεί  να αντιδράσει στη διαφορά στη γεύση ή την υφή. Άλλες φορές πάλι μπορεί το παιδί να ψάχνει ευκαιρία για να ασκήσει έλεγχο. Το κλειδί ώστε το μεσημεριανό γεύμα να μην μετατραπεί σε «πεδίο μάχης» είναι να σεβαστείτε την αυξανόμενη ανεξαρτησία του νηπίου.

Τι μπορείτε να κάνετε

Μερικές πρακτικές που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να αφήσετε χώρο στο παιδί να εκδηλώσει την ανεξαρτησία του ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζετε ότι προσλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, περιλαμβάνουν:

*Ρωτήστε το
Εάν παρατηρήσετε ότι ξαφνικά αρνείται ένα συγκεκριμένο φαγητό ή τρόφιμο, τότε θα ήταν καλό να ρωτήσετε το παιδί περί τίνος πρόκειται, τι είναι αυτό που δεν του αρέσει ή ακόμα και τι θα μπορούσατε να κάνετε για να κάνετε το πιάτο του καλύτερο. Τα παιδιά έχουν συνήθως μια απλή αλλά εκπληκτική απάντηση, που οι περισσότεροι γονείς δεν φαντάζονται.

*Προσφέρετε περιορισμένο αριθμό επιλογών
Τα παιδιά, ειδικά κατά την νηπιακή ηλικία, τα θέλουν όλα αλλά μπορούν να χαθούν όταν έχουν επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές και διαφορετικές επιλογές. Εάν παρουσιάσετε μόνο δύο ή τρεις επιλογές, τα πράγματα θα φαίνονται πιο εύκολα για εκείνο και θα ήταν πιο εύκολο τελικά να επιλέξει το τρόφιμο που του προτείνετε.

*Αφήστε το να σας βοηθήσει
Ζητήστε από το παιδί να έρθει μαζί σας για τα ψώνια της εβδομάδας και ενθαρρύνετέ το να σας βοηθήσει να επιλέξετε τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσετε για τα γεύματά σας. Έπειτα μπορείτε να του ζητήσετε να σας βοηθήσει στην διαδικασία της προετοιμασίας αλλά και του μαγειρέματος. Έτσι θα αποσπάσετε την προσοχή του από τα θερμιδικά σνακ και εκείνο θα ανυπομονεί να δοκιμάσει την.. δημιουργία του.

Related posts

«Armageddon Time» : Στα σκαριά ταινία με «βροχή» αστεριών του Χόλιγουντ

celeb

Ο Τάκης Ζαχαράτος εξομολογείται – «Η λεύκη στο δέρμα μου είναι σαν τατουάζ από τον Θεό»

celeb

Τζένη Καρέζη: Η σπάνια φωτογραφία με τον τότε σύζυγό της Ζάχο Χατζηφωτίου και η σκηνή ζηλοτυπίας με τη Φρανσουάζ Σαγκάν

celeb

MasterChef: Τα παιδιά του Σωτήρη Κοντιζά πήγαν στο πλατό

celeb

Η εμφάνιση του Ανδρέα Μικρούτσικου μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του

celeb

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε τις ερωτήσεις που οφείλουμε όλοι να απαντήσουμε

celeb

O Παναγιώτης Βασιλάκος μάς προειδοποιεί για το «Bachelor»

celeb

“Λύγισε” ο Δημήτρης Αλεξάνδρου στα “Μεσάνυχτα” – Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του

celeb

Λαμπεροί καλεσμένοι απόψε στο The 2night Show

celeb