FUN & STRANGE

Επιτομή καινοτομίας και κομψότητας «Jaeger-LeCoultre»

Αναμφίβολα, οι Οίκοι και οι μεγάλες εταιρείες ξεχωρίζουν αλλά και καθορίζονται από ένα βασικό μοντέλο τους, τα περισσότερα από τα οποία είναι εμβληματικά για την ιστορία τους, μικρή ή μεγάλη. Έτσι, όταν ο ελβετικός οίκος luxry ωρολογοποιίας Jaeger-LeCoultre, με το τρομερό παρελθόν, πρσπάθησε με δύο μοντέλα του, το 2014 και το 2016, να επανακαθορίσει την πορεία του στο χώρο, οι κυκλοφορίες των Hybris Mechanica 11 και Reverso Tribute Gyrotourbillon ήταν πράγματι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός.


Ανεξάρτητα από την αίσθηση που προκάλεσαν στο χώρο της ωρολογοποίιας, το 2018, ο Οίκος από το Le Sentier που δημιουργήθηκε το 1833 από τον Antoine LeCoultre, τιμώντας τα 185 χρόνια της ιστορίας του, κάνει ένα ακόμα τολμηρό βήμα με την ίδια σημαίνουσα βαρύτητα. Πρόκειται για την κυκλοφορία σε μόλις 50 κομμάτια του Reverso Tribute Tourbillon Duoface, το οποίο ουσιαστικά αναβαθμίζει το Reverso Tribute, συνδυάζοντας το flying tourbillon με την ιδέα του «διπλού προσώπου», δύο τεχνικές που αντιπροσωπεύουν απόλυτα την υψηλή κατασκευαστική ποιότητα και την εξειδίκευση της εταιρείας.

Το Reverso Tribute Tourbillon Duoface, το οποίο είναι εξοπλισμένο με τη νέα χειροκίνητα καλίμπρα Jaeger-LeCoultre Caliber 847, ξεχωρίζει χάρη στις ιδανικές αναλογίες του. Ο ωρολογοποιός διατηρεί το κινούμενο φορείο του tourbillon και την ισορροπημένη του ισορροπία με τη χρήση ενός έξυπνου συστήματος ρουλεμάν, ενώ παράλληλα προσφέρει την ελευθερία να εκφράζεται πλήρως στο πίσω μέρος του ρολογιού. Το ρολόι επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του να βλέπει δύο ζώνες χρόνου σε δύο ξεχωριστά καντράν. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του Duoface έχει ανανεωθεί πλήρως, οδηγώντας σε μια εντελώς νέα διάταξη, έτσι ώστε όλα τα διάφορα εξαρτήματα να χωρέσουν σε μια πλατινένια θήκη που μετρά μόλις 9,15 χιλιοστά. Το αποτέλεσμα είναι δύο χειροκίνητα εξαρτήματα σε μία κίνηση που συνδυάζεται με μια μεγάλη πολυπλοκότητα, μία πρόκληση που είναι αξιοθαύμαστη όταν επιτυγχάνεται.

Σχεδιασμένο με στυλιστικούς κώδικες δανεισμένους από το Art Deco, το οποίο επικράτησε από το 1925 μέχρι τη δεκαετία του 1940, το ρολόι είναι ένα αφιέρωμα στα αρχικά εμβληματικά μοντέλα του Οίκου, εκείνα τα ρολόγια που είναι απολύτως συνδεδεμένα με την ιστορία της ωρολογοποιίας. Με την ενοποίηση του ιπτάμενου tourbillon και της ιδέας Duoface σε ένα ενιαίο μοντέλο για πρώτη φορά, η Jaeger-LeCoultre προσφέρει στους συλλέκτες μια απίστευτη ενσάρκωση της τέχνης της ωρολογοποιίας.

Related posts

Ωδή στην πολυτέλεια το πιο «μικρό» Superyacht του κόσμου

celeb

Στα άδυτα του κορυφαίου Spa στον κόσμο

celeb

Aσιατική πολυτέλεια κάτω από τον ήλιο της Ιβηρικής

celeb

Οι αριστουργηματικοί Πύργοι της Zaha Hadid

celeb

Γιατί η Louis Vuitton αγόρασε το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι της σύγχρονης ιστορίας;

celeb

Ανοίγουν τα γυμναστήρια> Oι νέοι κανόνες λειτουργίας και τι να προσέξετε

celeb

Ντιζαϊνάτος αέρας ανανέωσης στο Mini Clubman

celeb

Τέλος εποχής για την θηριώδη και ακραία πολυτελή Bentley Mulsanne

celeb

Το καλά κρυμένο luxurious μυστικό του Pablo Escobar

celeb