Uncategorized

Εύκολο κέικ με αλεύρι ζέας και κραμπλ κανέλας

Εύκολο κέικ με αλεύρι ζέας

Από τη διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη (stavroulacooking.com)

Το coffee cake είναι ένα παραδοσιακό αμερικάνικο κέικ ταψιού.  Είναι μαλακό με ένα κραμπλ από πάνω και αποτελεί συνοδευτικό του καφέ. Δες πώς θα φτιάξεις μια υγιεινή εκδοχή του με αλεύρι ζέας από τη διατροφολόγο.

Διάβασε επίσης: Συνταγή για αλμυρά μάφινς με κρεμμύδι και κάρυ

Εύκολο κέικ με αλεύρι ζέας και κραμπλ κανέλας

Μερίδες: 12

Υλικά 

Για το Κραμπλ Κανέλας:

  • 3 κ.σ. βουτυρο Κερκύρας, ανάλατο
  • ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι καρύδια, σπασμένα σε κομματάκια
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι ζέας
  • 1 κ.σ. κανέλλα, τριμμένη
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Για το Κέικ Ταψιού:

  • 8 κ.σ. βούτυρο Κερκύρας, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 μέτρια αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γραμμάρια), σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ¾ φλιτζάνι αλέυρι ζέας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλλα, τριμμένη
  • ½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20 x 20 εκατοστά.
  • Βάλτε τα υλικά για το κραμπλ σε ένα μπολάκι. Με τα δάχτυλά σας τρίψτε το βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να μοιάζει με χοντρή άμμο.
  • Μεταφέρετε το μπολάκι στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάστε τη ζύμη.
  • Με το μίξερ σας, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τα αβγά ένα ένα χτυπώντας καλά το μείγμα με κάθε προσθήκη.
  • Προσθέστε το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε λίγο ακόμα μέχρι το μείγμα να είναι ομοιόμορφο.
  • Προσθέστε τα στεγνά υλικά στο μπολ. Ανακατέψτε απαλά με μία σπάτουλα, ίσα ίσα μέχρι να ενωθούν τα υγρά με τα στεγνά υλικά. Μην παραδουλέψτε το μείγμα.
  • Απλώστε το μείγμα στο ταψάκι σας και πασπαλίστε από πάνω το κράμπλ.
  • Ψήστε για 40 λεπτά, μέχρι μία ξύλινη οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο.
  • Αφήστε να κρυώσει πριν το κόψετε και το σερβίρετε.

Διάβασε επίσης: Πουτίγκα chia σε γρανίτα από τη διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη

Related posts

Αντελίνα Βαρθακούρη: Αναβολή τέλος! Έρχεται η πρεμιέρα της εκπομπής «Αντελίνα, χτύπα το κουδούνι»

celeb

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης εξομολογείται – “Έχω πληρωθεί για δουλειές… 2-3 ευρώ ή και τίποτα”

celeb

J2US: Η «δεύτερη πρεμιέρα» στο OPEN

celeb

Pierre Olivier-Sarkozy: 5 Things To Know About Mary-Kate Olsen’s Ex Amid Divorce

celeb

Φτιάξε τη δική σου κρέμα BB, παλέτα κραγιόν και όχι μόνο με καλλυντικά που ήδη έχεις

celeb

Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα: η σωστή διατροφή από τη διαιτολόγο

celeb

Ντεμακιγιάζ με το πιο φυσικό υλικό (υπάρχει ήδη στην κουζίνα σου!)

celeb

Τρελό γέλιο! Χτύπησαν… με νέα «μαργαριτάρια» στον Αδύναμο Κρίκο (video)

celeb

Βάνα Μπάρμπα

celeb