GOSSIP

Η Άννα Κουτσαφτίκη από το Α ως το Ω: “Να στραφούμε στην αγάπη με όλη μας τη δύναμη”

Η-Άννα-Κουτσαφτίκη-από-το-Α-ως-το-Ω:-“Να-στραφούμε-στην-αγάπη-με-όλη-μας-τη-δύναμη”

Αιθέρια, αέρινη, αισθαντική, ακτινοβόλος, πανέμορφη, αρχοντική! Αυτό το λεπτοκαμωμένο κορίτσι που αποπνέει θετική αύρα και είναι τόσο ευγενικό- όσοι λίγοι άνθρωποι που έχω συναντήσει στη ζωή μου – ανήκει στις ελάχιστες  ηθοποιούς που ξεχωρίζουν για ένα επιπλέον προσόν  στο επάγγελμά τους. Έχουν φινέτσα και class, όταν υποδύονται  οποιονδήποτε ρόλο τους ανατεθεί είτε στο θέατρο ,στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο, ακόμη και της καρατερίστας …Γιατί η χαρισματική Άννα Κουτσαφτίκη έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό, το οποίο μάλιστα την αγάπησε πολύ, μέσα από το ρόλο της Θεσσαλονικιάς φιλολόγου Ζωής Χατζηιωάννου, την τηλεοπτική σειρά hit ’’ Μην αρχίζεις τη μουρμούρα’’ που παίζεται στον ALPHA . Είναι τόσο πειστική, γιατί, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η φωτεινή Άννα Κουτσαφτίκη είναι για ρόλους ρολίστα ή ενζενί ακόμη, θα τολμήσω να πω , χάρις την κόμψη εξωτερική της εμφάνιση και τη δύναμη των εκφραστικών μέσων που διαθέτει  ,αλλά και τη σκηνική της παρουσία! Θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει εις πέρας τέτοιους ρόλους και με μεγάλη επιτυχία και να αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια από κοινό και κριτικούς. Είναι ευλογημένη με πολλά θεία τάλαντα – τραγουδά επίσης υπέροχα- και εδώ και τρία χρόνια γνωρίζει τεράστια επιτυχία στη “Μουρμούρα”. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή Τέχνης του Κάρολου Κουν- δεν είναι και λίγο αυτό ούτε και εύκολο- και έπαιξε ρεπερτόριο όντας ακόμη μαθήτρια στη σχολή σε σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και σε κάποιες κινηματογραφικές ταινίες ,αλλά εκείνο που την απογείωσε ήταν ο ρόλος της στο συγκεκριμένο σίριαλ. Η λαμπερή Άννα Κουτσαφτίκη είναι από τις ηθοποιούς της γενιάς της που θα λαμπρύνουν την αυριανή Τέχνη. Είναι μία ηθοποιός που εκτός από τα προσόντα τα υποκριτικά που την κάνουν να  ξεχωρίζει σε μεγάλο βαθμό και την κατατάσσουν αναντίρρητα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, διαθέτει ήθος , ευγένεια, αξιοπρέπεια, αρχές είναι χαμηλών τόνων, σεμνή, διακριτική, άκρως καλλιεργημένη αρετές που όλο και σπανίζουν στην εποχή μας … Μπράβο, Άννα, λάμπεις εξωτερικά και εσωτερικά! Η εξέχουσα ηθοποιός Άννα Κουτσαφτίκη από το Α ως το Ω!

Αυτογνωσία: Δύσκολο αυτό το κεφάλαιο. Λίγα πράγματα θεωρώ , ότι γνωρίζουμε για τον εαυτό μας .Οι περισσότεροι είμαστε το άθροισμα των ρόλων , που έχουμε μάθει , να παίζουμε από την παιδική μας ηλικία. Υπάρχει, όμως, βαθιά μέσα μας ο ανόθευτος πυρήνας μας και  οφείλουμε , να τον ανακαλύψουμε, έστω κι αν το ταξίδι της ανακάλυψης είναι μακρύ και δύσκολο.

Βλέμμα: Το βλέμμα καθρεφτίζει την ψυχή μας , αφηγείται ζωές ολόκληρες , προδίδει προθέσεις, φανερώνει  ελπίδες και  φόβους.. Με το βλέμμα  συναντιόμαστε, με το βλέμμα ερωτευόμαστε.

Γαλήνη: Με γαληνεύει η βόλτα στη φύση, η μουσική, το διάβασμα, οι στιγμές με το παιδί μου. Η ουσιαστική γαλήνη, όμως , είναι κάτι άλλο . Είναι το, να μπορείς ,να διατηρείς την ψυχική σου ηρεμία άσχετα με τις εξωτερικές συνθήκες, που υπάρχουν.

Δημιουργία: Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο, για να δημιουργεί κι αυτός με τη σειρά του. Η δημιουργία είναι κινητήριος δύναμη , είναι λόγος ύπαρξης. Οι στιγμές της δημιουργίας για μένα κρύβονται παντού… στα πιο απλά και καθημερινά, στην τέχνη μου… παντού.

Εκφραστικά μέσα: Είναι τα βασικά εργαλεία της δουλειάς ενός ηθοποιού και γι’ αυτό χρειάζονται διαρκή εξάσκηση. Είναι πραγματικά μαγική η στιγμή, που ένας ρόλος ζωντανεύει, μιλάει, κινείται και αποκτάει σάρκα και οστά μέσα από τον ηθοποιό.

Ζωή: Ένα υπέροχο μυστήριο.Ένα ακατανόητο θαύμα. Ένα συναρπαστικό ταξίδι. Ένα μεγάλο πανεπιστήμιο. Μια πρόβα τζενεράλε για τη μετέπειτα ζωή. Οφείλουμε να τη ζούμε με ένταση, πάθος και αλήθεια.

Ηθοποιός: Ο ποιητής του ήθους. Αν ένας ηθοποιός δεν έχει αυτό ως βασικό του στόχο, δεν είναι ηθοποιός.

Θέατρο: Η αναζήτηση της αλήθειας,η διερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, το μαγικό ταξίδι της διαδικασίας των προβών και της παράστασης, η μυστική συνενοχή ηθοποιών και θεατών, η συνάντηση των ανθρώπων , το ταξίδι σε άλλους τόπους,σε άλλους χρόνους, η ψυχή που ξεδιπλώνεται, ο δίαυλος επικοινωνίας με το Θεό.

Ιός (κορωνοϊός): Ο ιός κάποια στιγμή θα φύγει. Οι συνέπειες, όμως, που μπορεί να επωμιστούμε σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο με φοβίζουν. Φλερτάρουμε επικίνδυνα με τη διαμόρφωση μιας  νέας αισθητικής, που επιβάλλει την οικονομική ανέχεια, την κοινωνική ανισότητα , απομόνωση και αποστείρωση, την απουσία τέχνης, την απουσία ζωής. Εύχομαι αυτή η δύσκολη περίοδος, να είναι μια μετάβαση σε εποχές πιο φωτεινές.

Καραντίνα: Στις μεγαλύτερες δυσκολίες κρύβονται και μεγαλύτερες ευκαιρίες . Αυτό προσπαθώ, να θυμάμαι πάντα στις δύσκολες καταστάσεις. Κάπως έτσι αντιμετωπίζω και την τωρινή καραντίνα ελπίζοντας, ότι είναι μια κατάσταση προσωρινή.

Λόγος: Εν αρχή ην ο λόγος.

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα: Πώς μπορώ να αρχίσω τη μουρμούρα για το “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα”; Είναι μία  ευλογημένη συγκυρία στη ζωή μου. Είναι μία δουλειά υψηλής αισθητικής, μία  αληθινά ομαδική δουλειά , μια δουλειά στημένη με πολλή προσοχή και φροντίδα από όλους μας. Την αγαπώ πολύ και αγαπώ περισσότερο τους ανθρώπους που την απαρτίζουν.

Νέον έτος: Εύχομαι το νέο έτος, να δώσουμε και να πάρουμε πολλή αγάπη. Να στραφούμε στην αγάπη με όλη μας τη δύναμη.

Ξένο ή ελληνικό ρεπερτόριο: Ό, τι εμπεριέχει αλήθεια, ό,τι με κάνει, να δονούμαι, ό,τι με μετακινεί ,ό,τι συναντιέται με την ψυχή μου, είναι ευπρόσδεκτο. Σύνορα δεν υπάρχουν.

Όνειρα καλλιτεχνικά: Το μεγαλύτερο όνειρό μου στην παρούσα φάση της ζωής μου είναι, να συνεχίσω να ονειρεύομαι καλλιτεχνικά. Να μην παραιτηθώ.

Προσόντα (ηθοποιού): Τα προσόντα ενός ηθοποιού είναι και τα βασικά του όπλα. Αν δεν τα χρησιμοποιήσει , όμως, σωστά θα στραφούν εναντίον του. Το θέατρο απαιτεί  διαρκή εξάσκηση, ψυχική καλλιέργεια, ταπεινοφροσύνη και ομαδικό πνεύμα. Είναι πρωταθλητισμός και μαζί καλογερική.

Ρόλοι: Είχα την τύχη στη θεατρική μου πορεία , να αναμετρηθώ με πολλούς, σπουδαίους και δύσκολους ρόλους και να δοκιμαστώ σε όλα τα είδη του θεάτρου. Δεν έχω απωθημένα. Νιώθω γεμάτη και είμαι βαθιά ευγνώμων για αυτό το  υπέροχο ταξίδι .

Στόφα: Είναι αυτό το ακριβό υλικό που έχουν κάποιες ψυχές, κάποιες προσωπικότητες, που λάμπουν εκεί πάνω στη σκηνή και τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να εξηγήσεις αυτό, που κάνουν , απλώς το θαυμάζεις.

Τηλεόραση: Αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της δουλειάς μου. Η τηλεόραση λειτουργεί διαφορετικά από το θέατρο και τον κινηματογράφο . Έχει άλλους κώδικες λειτουργίας, άλλους μηχανισμούς αλλά θεωρώ , ότι είναι ένα εξίσου γοητευτικό μέσον.

Υγεία : Πάνω απ’ όλα. Πρέπει να φροντίζουμε για τη σωματική και την ψυχική μας υγεία. Το σώμα μας είναι ιερό. Είναι το όχημα της ψυχής μας και η ψυχή είναι, ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε.

Φροντίδα: Αγαπώ ιδιαίτερα, να φροντίζω και να με φροντίζουν. Η φροντίδα αποτελεί  γνήσια έκφραση τη αγάπης και  ανακουφίζει βαθιά την ψυχή.

Χαρμόσυνος: Η λέξη χαρμόσυνος μου φέρνει στο νου εικόνες Χριστουγέννων , καμπάνες να χτυπούν , ανθρώπους να αγκαλιάζονται , να συναντιούνται , να χαίρονται . Πάνω απ’ όλα όμως η λέξη χαρμόσυνος, ταυτίζεται με το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων , τη γέννηση του Χριστού , την αγάπη , την πίστη και την ελπίδα.

Ψυχή: Η θεϊκή πνοή μέσα μας.

Ωραία παράσταση: Πόσο μου έχει λείψει, να λέω αυτήν τη φράση, είτε βγαίνοντας από μια παράσταση, που έχω μόλις παίξει, είτε βγαίνοντας από μια παράσταση, που έχω μόλις παρακολουθήσει…

Related Articles

Μαρίνος Κόνσολος: Έχει να κάνει σχέση εδώ και 13 χρόνια

admin

Η Σοφία Μπεκατώρου στο «Ενώπιος Ενωπίω»

admin

Μοντέλα κάνουν κάμπινγκ στο βουνό φορώντας… τακούνια – Tρολάρισμα για την καμπάνια γνωστών οίκων μόδας

admin

The Voice: Απογοητευμένος ο Ρουβάς από τις εμφανίσεις των παικτών του

admin

Χάρης Ρώμας: Η προσωπική μου ζωή αρχίζει και τελειώνει με δύο λέξεις, «αγαπώ» και «αγαπιέμαι»

admin

Φίλιππος Αρβανίτης: Όχι πια «θύμα», μόνο πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών!

admin

Πέτρος Φιλιππίδης: Η καριέρα, τα αρνητικά σχόλια, ο γιος του και η επιστροφή στην TV

admin

Αγγελική: Όλα έρχονται στο φως

admin

MasterChef 5: Έτοιμα τα μαχαίρια για την αποψινή πρεμιέρα

admin