GOSSIP

Η βιολόγος αναπαραγωγής Θεοδοσία Ζεγκινιάδου απαντά σε 10 + 1 ερωτήσεις

Η-βιολόγος-αναπαραγωγής-Θεοδοσία-Ζεγκινιάδου-απαντά-σε-10-+-1-ερωτήσεις

 

Είναι τόσο καταξιωμένη και αναγνωρισμένη στο επάγγελμα της η βιολόγος αναπαραγωγής, Θεοδοσία Ζεγκινιάδου , άλλωστε τα διδακτορικά και τα μεταπτυχιακά της είναι τόσα πολλά που δεν ξέρω ποια να πρωτοπώ γι’ αυτό και στο εργαστήριο της που βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στην οδό Φραγκίνη 7, στα Λουλουδάδικα , σχηματίζονται ουρές ! Εκεί πραγματοποιούνται εξειδικευμένες εξετάσεις γονιμότητας ανδρών και γυναικών με σκοπό την τεκνοποίηση και η επιτυχία των αποτελεσμάτων αγγίζει σχεδόν το 100%! Παρ’ όλη την τεράστια μόρφωση της, ως άνθρωπος είναι απλή, σεμνή διακριτική , με ήθος, αξιοπρέπεια, κρατά χαμηλούς τόνους αλλά , προπάντων, είναι μία από τις comme il faux κυρίες της Θεσσαλονίκης !Διακρίνεται για το χιούμορ της, είναι εξαιρετική συζητήτρια και πάντα χαμογελαστή! Για αυτό, άλλωστε , αποτελεί  το επίκεντρο της παρέας  και όλοι την αγαπούν και την εκτιμούν! Είναι υπέρκομψη, χωρίς στιλιστικές υπερβολές, προσέχει ιδιαίτερα το ντύσιμό της το οποίο είναι φινετσάτο και  οίκων μόδας ,αλλά ποτέ δεν αυτοπροβάλλεται , ούτε παινεύεται , ούτε προκαλεί, γιατί δεν έχει έπαρση και δεν είναι ψωνισμένη. Η γοητεία  και η αρχοντιά της την χαρακτηρίζουν έντονα και εντυπωσιάζουν άντρες και γυναίκες! Της  αρέσουν τα ταξίδια, το θέατρο, ο κινηματογράφος, η καλή παρέα , στην οποία  δεν λέει ποτέ ‘’ όχι’’, και θα βγει να πιει ένα ποτήρι κρασί  μόνο με ανθρώπους που ξεχωρίζει και επιλέγει η ίδια και αγαπά πολύ τα βιβλία. Λατρεύει την μοναχοκόρη της την πανέμορφη Ιλιάνα, η οποία σπουδάζει Γεωπονία στο Α.Π.Θ- βρίσκεται στο πέμπτο έτος- και είναι η χαρά και το καμάρι της ζωής της! Όταν κάνει φιλίες, είναι απόλυτα δοτική  ,ευγενική ,δεν προσβάλει  ποτέ κανέναν, και το πιο ουσιώδες, είναι ντόμπρα και όχι διπρόσωπη… Είναι μία ήρεμη δύναμη και παράλληλα μία γυναίκα έξω καρδιά ! Εκτιμά τους ανθρώπους που τους διακρίνει η τιμιότητα, η ειλικρίνεια ,η ευθύτητα και η ακεραιότητα του χαρακτήρα τους ενώ απεχθάνεται αντίθετα εκείνους που ζουν για το ψέμα , την υποκρισία, και την μικροψυχία  τους. Με την ευγένεια που την διακρίνει απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μου χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος!

-Ως Βιολόγος Αναπαραγωγής M.H.ScPh.μίλησε μου για το επάγγελμα σου, καθώς  και για το ολοκαίνουργιο Εργαστήριο  σου Γονιμότητας  και  Ανδρολογίας.

Ξεκίνησα την καριέρα μου πριν από 25 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Οι σπουδές μου κράτησαν πολλά χρόνια – προπτυχιακό στο ΑΠΘ, μεταπτυχιακό στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τορόντο, διδακτορική διατριβή και μετά μεταδιδακτορική εξειδίκευση στις τεχνικές της Εργαστηριακής Ανδρολογίας σε διάφορα κέντρα του εξωτερικού.

Το 1996 λοιπόν πήρα την απόφαση να δημιουργήσω ένα εργαστήριο που έλειπε από την πόλη μας, ένα εργαστήριο που να ασχολείται μόνο με την διερεύνηση της γονιμότητας του άνδρα. Έτσι ξεκίνησε το πρώτο Ανδρολογικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, από ένα μικρό δωμάτιο στην κλινική «Γαληνός». Σήμερα είναι πλέον εργαστήριο Γονιμότητας και Ανδρολογίας, με γκάμα εξετάσεων γονιμότητας όχι μόνο για τον άνδρα αλλά και για την γυναίκα, με εξειδικευμένο εξοπλισμό σε ειδικά διαμορφωμένες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, που καταλαμβάνουν έναν ολόκληρο όροφο.

Πλέον, ειδικά στον τομέα της υπογονιμότητας ο κόσμος είναι πιο ενημερωμένος και αναζητά λύσεις και απαντήσεις που τον οδηγούν πολύ πιο εύκολα να αποκτήσει την οικογένεια που ονειρεύεται.

1)    Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς…

Τα αγαπημένα μου πρόσωπα που τροφοδοτούν τους κινητήρες της ύπαρξής μου συναισθηματικά και ψυχικά και φυσικά τη δουλειά μου, κυρίως, όταν βλέπω τη θλίψη ζευγαριών να μετατρέπεται σε ελπίδα και χαρά.

2)    Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;

Στα ταξίδια και σε δώρα. Θεωρώ ότι στη ζωή όσες περισσότερες προσλαμβάνουσες έχουμε, εμπειρίες και βιώματα, τόσο καλύτεροι άνθρωποι γινόμαστε. Τα δώρα, μικρά ή μεγάλα και κάθε μορφής, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένας ακόμη τρόπος να λέω «σ’αγαπώ» ή «νοιάζομαι».

3)    Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου;

Το να έχω απαιτήσεις από τους ανθρώπου μου …

4)    Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους;

Θα προτιμούσα να αλλάξουμε το « απεχθάνεσαι » με το « δεν  αντέχεις »… Δεν αντέχω λοιπόν τους ανθρώπους που δεν έχουν επίγνωση. Τους ανθρώπους που κρίνουν με άνεση τους άλλους αλλά δεν βρίσκουν τίποτε μεμπτό στην δική τους στάση ζωής. Αυτούς που πιστεύουν ότι για τα στραβά της ζωής τους φταίνε πάντα και μόνο οι άλλοι.

5)    Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

‘ Follow your dreams ’ λένε οι Καναδοί. Αυτό λοιπόν ήταν για εμένα η καλύτερη συμβουλή. Ακολούθησα τα όνειρά μου, δουλεύοντας με υπομονή και επιμονή. Είναι ο τρόπος να πετύχεις τους στόχους σου.

6)    Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Καμία αρετή δεν είναι υπερτιμημένη. Πρέπει να κρατάμε όμως τις ισορροπίες και να αποφεύγουμε τις υπερβολές – ακόμη και στις αρετές μας.

7)    Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;

Περνάω χρόνο με τους φίλους μου, με τα αγαπημένα μου πρόσωπα, συζητώντας με κρασάκι ή χωρίς. Τα βράδια πάντα ανοίγω ένα βιβλίο πριν να κοιμηθώ για να χαλαρώσω, όμως το πολύ να προλάβω να διαβάσω 3 σειρές πριν με πάρει ο ύπνος !

8)    Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Αγαπώ πολύ τον τόπο μου και αυτός ήταν και ο λόγος που γύρισα από το Τορόντο, παρά τις εξαιρετικές προοπτικές που είχαν ανοιχτεί εκεί, και για αυτό τον λόγο πολιτεύτηκα στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές  εκλογές. Θα ήθελα μια διαφορετική νοοτροπία από τους ανθρώπους της πόλης. Η Θεσσαλονίκη είναι πλέον μια μεγαλούπολη με δυναμικό και προοπτικές, δεν είναι πια η μικρή επαρχιακή πόλη. Νιώθω ότι οι άνθρωποί της δεν το καταλαβαίνουν, θα προτιμούσα να υπάρχουν αξιοκρατικά δεδομένα και περισσότερο πνεύμα συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

9)    Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

«Προσπάθησε να μην γίνεις ένας άνθρωπος της επιτυχίας, αλλά ένας άνθρωπος της αξίας». Είναι ρήση που πιστεύω ότι έχει μεγάλη σημασία.

10) Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη

Με κάνουν ευτυχισμένη οι αληθινές σχέσεις με τους ανθρώπους μου, τα καλά αποτελέσματα της δουλειάς μου και οι δραστηριότητες που έχουν όχι μόνο ενδιαφέρον αλλά και νόημα.

Related Articles

Η Σκορδά… έλυσε τη σιωπή της για την επιστροφή του Λιάγκα: Σαφώς το ήξερα, έβαλα τον σπόρο

admin

Η συνάντηση Βίσση – Βανδή στο J2US χτύπησε… κόκκινο στην τηλεθέαση

admin

Σαρωτική η παρουσία της Minos EMI στις επίσημες ψηφιακές και φυσικές πωλήσεις

admin

Ο Γιάννης Στάνκογλου από το Α ως το Ω: “Όλη η γενιά μου νιώθει σχεδόν ενήλικες”

admin

«Nammos Dubai»: Το «success story» του Εμιράτου έχει… άρωμα Μυκόνου

admin

Αντιδράσεις για την απουσία της Samantha στο νέο “Sex and the city”

admin

Ο Ροδομάγουλος: Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μας πηγαίνει ένα ταξίδι στ΄ αστέρια…

admin

Tο διάβασμα καταπολεμά την αϋπνία

admin

Μοντέλο κατηγορεί τον Alexander Wang για σεξουαλική επίθεση

admin