GOSSIP

Η Εύα Σιμάτου από το Α ως το Ω: “Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, αντισταθείτε!”

Η-Εύα-Σιμάτου-από-το-Α-ως-το-Ω:-“Όσο-δύσκολες-κι-αν-είναι-οι-συνθήκες,-αντισταθείτε!”

Αν και τα επεισόδια στις “Άγριες μέλισσες’’, όπου συμμετείχε δεν ήταν πολλά -τόσα απαιτούσε άλλωστε ο ρόλος της- η παρουσία της και το παίξιμο της ήταν τόσο δυνατά που δεν μπορούσα να ξεκολλήσω τα μάτια μου από επάνω της! Η νέα αλλά προικισμένη με το χάρισμα που ονομάζεται ταλέντο ηθοποιός Εύα Σιμάτου , κυριάρχησε  στην τηλεοπτική οθόνη και απέδειξε αναντίρρητα την υποκριτική της δεξιότητα μέσα σε αυτά τα λίγα επεισόδια, ερμηνεύοντας μάλιστα ένα ρόλο κόντρα σε αυτήν και στην ψυχοσύνθεσή της αφού η δολοφόνος φυλακισμένη δε συνάδει επ’ουδενί  βέβαια με τις αρχές και τον τρόπο ζωής της. Συνήθως οι ρόλοι αυτοί είναι στον κόσμο , και ιδίως στα θέατρα του εξωτερικού αντιπαθείς, αλλά  κατόρθωσε να τον αποδώσει τόσο πιστά, τόσο ευθύβολα, τόσο επιδέξια που ξεχνούσες ότι έβλεπες μία δολοφόνο αλλά μία εξαιρετική ηθοποιό! Την παρατηρούσα εξονυχιστικά σε κάθε της εμφάνιση από τις εκφράσεις του προσώπου της μέχρι τις κινήσεις της και αναρωτιόμουν  πως κατόρθωσε να συνθέσει την ψυχοσύνθεση μιας δολοφόνου φυλακισμένης χωρίς να επισκεφτεί κάποια φυλακή ή να μιλήσει μαζί της… Γιατί διαθέτει ταλέντο, όπως ανέφερα προηγουμένως! Έδωσε μία δωρική ερμηνεία, με ένα βλέμμα έντονο και απειλητικό σαν της ύαινας, μετέτρεψε τη φωνή της σε μπάσα, ύψωσε το ανάστημά της χωρίς φόβο, ήταν αγέρωχη, στιβαρή , πληθωρική, όσο και όπως έπρεπε ,χωρίς υπερβολές και γκροτέσκα στοιχεία . Το μόνο που τι έχω που έχω να της πω είναι: ‘’ πολλά μπράβο’’! Να είναι σίγουρη ότι ανήκει στις ηθοποιούς εκείνες που θα συμβάλουν τα μάλα στο αυριανό καλό θέατρο.  Εύα Σιμάτου θέλω να ομολογήσω επειδή δεν σε έχω δει ακόμη στο θέατρο, ότι μετά τις ‘’Άγριες μέλισσες’’ ανήκω στους fan σου !Θέλω να σας αποκαλύψω τον χαρακτήρα της και τις αρχές οι οποίες την διέπουν για να την γνωρίσετε καλύτερα. Είναι ένα κορίτσι ευγενικό, με υπέροχη γλυκιά φωνή, με ήθος , ιδιαίτερα μορφωμένη, έχει κάνει θέατρο στο Royal Academy of Arts στο Λονδίνο, με καλούς τρόπους συμπεριφοράς και μία υποδειγματική σύζυγος και μητέρα. Είναι παντρεμένη με τον καταξιωμένο συγγραφέα βιβλίων και θεατρικών έργων Αλέξη Σταμάτη και έχουν αποκτήσει ένα  τρισχαριτωμένο  αγοράκι τον Ερμή δύο ετών για το οποίο τρέφουν μεγάλη αδυναμία. Αποκλειστικά για το cosmopoliti μου εκμυστηρεύτηκε, ότι το Μάιο θα ανέβει το καινούργιο θεατρικό έργο του Αλέξη Σταμάτη με τίτλο ‘’Μπλε δωμάτιο’ σε σκηνοθεσία του άξιου και πάντα άκρως δημιουργικού Μάνου Καρατζογιάννη στο Θέατρο Σταθμός , όπου εκτός από την ίδια θα παίξουν η Άννα Φόνσου, η Πέγκυ Σταθακοπούλου και ο Δημήτρης Καπουράνης (είχε παρουσιαστεί πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης, το Σεπτέμβριο του 2019 στο πλαίσιο του Διεθνές Φεστιβάλ Αναλογίου ). Προς το παρόν ανήκει στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου μέχρι το Φεβρουάριο, όπου έπαιξε στη θεατρική επιτυχία των Ρέππα – Παπαθανασίου ’’ Φεγγάρι από χαρτί’’, το οποίο προβλήθηκε και σε live streaming . Η αυριανή πρωταγωνίστρια , Εύα Σιμάτου, από το Α ως το Ω!

Άγριες Μέλισσες: Μια πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική δουλειά που μου χάρισε πολύ όμορφες στιγμές και εμπειρίες. Μια ευτυχής συνεργασία για την οποία είμαι πολύ περήφανη.

Βλέμμα: Το πιο προσωπικό στίγμα ποιότητας που φέρει κανείς εμφανώς επάνω του.

Γαλουχώ: Δε συνδέομαι πολύ με αυτή τη λέξη γιατί συχνά σχετίζεται με στέρηση ελευθερίας. Προτιμώ άλλα ρήματα π.χ. ανατρέφω, μορφώνω. Απαραίτητη προϋπόθεση σε τέτοιου είδους πράξεις που προέρχονται από εσένα και απευθύνονται σε ένα άλλο πλάσμα είναι ο σεβασμός. Πρέπει να αφουγκράζεται κανείς και να προσφέρει, να αφήνει χώρο ελεύθερο.

Διαπλοκή: Η ασθένεια της εξουσίας.

Ευχές: Υγεία, αγάπη, ελπίδα και αισιοδοξία σε όλους. Δύναμη για να μπορούμε να κυνηγάμε τις επιθυμίες μας.

Ζωή: Αδιαπραγμάτευτη.

Ηθοποιός: « Ένας ηθοποιός πρέπει να φλέγεται εσωτερικά με φαινομενική άνεση εξωτερικά» όπως έχει πει ο Τσέχωφ.

Θέατρο: Τόπος μαγείας.

Ιατρικό εμβόλιο κορωνοϊού: Το άνοιγμα της χαραμάδας.

Καλλιτεχνικά σχέδια (επόμενα): Επόμενή μου συνεργασία θα είναι με τον σκηνοθέτη Μάνο Καρατζογιάννη, στο Θέατρο Σταθμός, στο έργο του Αλέξη Σταμάτη «Το Μπλε Δωμάτιο». Το πρωτοπαρουσιάσαμε σε μορφή αναλογίου στο Θέατρο Τέχνης.

Λογοτεχνία: Η ευκαιρία να μεταφερθούμε αλλού και να βυθιστούμε σε διαφορετικές ζωές.

Μεμψιμοιρώ: Μια γκρινιάρικη λέξη για μια γκρινιάρικη συνήθεια. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, αντισταθείτε!

Νέα γενιά ηθοποιών: Πιστεύω ότι στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλούς ηθοποιούς με πάρα πολλές δυνατότητες. Εκτός από αυτούς που έχουν ήδη βρει τη θέση τους στο χώρο, υπάρχουν αρκετοί ακόμα που εύχομαι να βρουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν.

Ξένοι ή Έλληνες συγγραφείς: Και ξένοι και Έλληνες. Πολλοί και πολύ αξιόλογοι. Νομίζω πως οι Έλληνες συγγραφείς δεν υστερούν σε τίποτε από τους ξένους.

Ομόνοια: Μία σπάνια συνθήκη αρμονικής συμβίωσης. Την έχω συνδέσει με μια αίσθηση αρμονίας. Προϋποθέτει ανοιχτή ψυχή και ενσυναίσθηση.

Παιδί: Ο Ερμής μου. Το δικό μου παιδί. Τα παιδιά είναι πλάσματα έμπλεα δυνατοτήτων. Αξίζουν όλη μας την αγάπη και τα πιο εκλεπτυσμένα ερεθίσματα για να αναπτύξουν αυτές τις δυνατότητες.

Ρόλοι: Οι ρόλοι είναι αφορμές. Αποζητούν θερμοκρασίες, σώματα και συναντήσεις.

Συντροφικότητα: Ισχύς εν τη ενώσει.

Τύχη: Τα πάντα στη ζωή είναι αποτέλεσμα τύχης και αναγκαιότητας.

Υποχθόνιος: Ο ύπουλος τύπος ανθρώπου που δρα υπόγεια χωρίς να γίνεται εύκολα αντιληπτός.

Φεγγάρι από χαρτί: Η παράστασή μας στο Εθνικό Θέατρο που ξεκίνησε πολύ δυναμικά πέρσι, στο Ρεξ, λίγο πριν αρχίσει η περιπέτεια του κορωνοϊού και κατεβαίνει φέτος χωρίς να έχει τελειώσει η πανδημία ακόμη. 

Χαρμόσυνος: Ο ήχος που ακούω το πρωί από τον Ερμή, όταν ξυπνάει και όταν ανακαλύπτει πράγματα.

Ψυχική ηρεμία: Πολυπόθητη, ζωτικής σημασίας

Ωραία οικογένεια: Κάπως έτσι θα ήθελα να μπορεί να νιώθει ο γιος μου την οικογένειά του. Να μπορεί να λέει ότι μεγάλωσε σε μια ωραία οικογένεια.

Φωτογραφικά πορτρέτα: Αντιγόνη Κουράκου

Related Articles

Ελευθερία Αρβανιτάκη: Είμαι ανοιχτή αλλά δεν με τρομάζει το ότι δεν έχω σύντροφο

admin

Τα «πήρε» με τον Μουτσινά ο Ουγγαρέζος: Δηλαδή, εμείς του το βγάλαμε του Νικολάκη, άντε ρε

admin

Κιμ Καρντάσιαν – Κάνιε Γουέστ: Παίρνουν διαζύγιο!

admin

Ελένη Φουρέιρα: Ο κουμπάρος της απαντά για τις φήμες γάμου της τραγουδίστριας

admin

Έρχονται νέα ριάλιτι – Η Φουρέιρα θα παρουσιάζει το «House of Fame»

admin

Survivor: Νίκησαν οι Μαχητές στην σκληρή μάχη για την ομελέτα

admin

Γιάννης Στάνκογλου: «Δεν θα με ξαναδείτε στις ‘’Άγριες Μέλισσες’’ – Πέθανα, αυτοκτόνησα, τελείωσε»

admin

Survivor 2021: Οι «3+1» αγαπημένοι των twitterάδων

admin

Εβελίνα Παπούλια: Μου είχαν προτείνει δουλειά με 60.000 ευρώ και είπα όχι

admin