TECH

Η συμβουλή των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς για την επόμενη μέρα της πανδημίας: «Βοηθήστε τις γυναίκες»

Η-συμβουλή-των-Μπιλ-και-Μελίντα-Γκέιτς-για-την-επόμενη-μέρα-της-πανδημίας:-«Βοηθήστε-τις-γυναίκες»

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς αποκάλυψαν το σχέδιό τους για την ανάκαμψη μετά την πανδημία. Όλα, όπως τονίζουν, ξεκινούν με τις γυναίκες. «Ο κορωνοϊός αφαίρεσε ζωές, αρρώστησε εκατομμύρια ανθρώπους και βύθισε την παγκόσμια οικονομία σε μία καταστροφική ύφεση», έγραψαν στη 13η ετήσια επιστολή τους. «Μπορεί τα χειρότερα να μην έχουν τελειώσει, αλλά υπάρχει λόγος να είμαστε αισιόδοξοι χάρη στα τεστ, τις θεραπείες και τα εμβόλια», πρόσθεσαν . Ξεκίνησαν έτσι να φαντάζονται την επόμενη μέρα.

Το ζευγάρι τόνισε πως, ενώ οι κυβερνήσεις θα έχουν τον τελευταίο λόγο, ορισμένες από τις συμβουλές τους θα είναι αδύνατο να εφαρμοστούν στις επιχειρήσεις. Απηύθυνε, λοιπόν, έκκληση προς όλους τους επιχειρηματίες, σχετικά με τη στήριξη των γυναικών. Χρειάζεται να τις κρατήσουν ενεργές στο δυναμικό των εταιρειών τους- όχι μόνο μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση, αλλά κι αργότερα.

«Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τη φροντίδα των παιδιών ως απαραίτητη δομή – να αξίζει χρηματοδότηση, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τους δρόμους και τις οπτικές ίνες. Μακροπρόθεσμα, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πιο παραγωγικές και συμπεριληπτικές μετα-πανδημικές οικονομίες», σημείωσαν. Οι διευθυντές, επίσης, καλό είναι να στηρίζουν τις υπαλλήλους με κάθε τρόπο: Από το ευέλικτο ωράριο μέχρι την παροχή ευκαιριών καθοδήγησης.

Αυτήν τη στιγμή, οι γυναίκες έχουν τον έλεγχο του σπιτιού όσον αφορά στο νοικοκυριό και τα παιδιά. Ελάχιστες, όμως, διαχειρίζονται τα οικονομικά της οικογένειας. Προκειμένου αυτό να αλλάξει, χρειάζεται να αναπτυχθούν νέα εργαλεία και πλατφόρμες προώθησης της γυναικείας ενδυνάμωσης. «Αν οι κυβερνήσεις αγνοήσουν το ότι η πανδημία και η οικονομική κρίση που έφερε επηρεάζουν τις γυναίκες με διαφορετικό τρόπο, η κρίση δε θα περιοριστεί και η οικονομική ανάπτυξη θα αργήσει να έρθει», τόνισε η Μελίντα Γκέιτς.

Όσο για τις επιχειρήσεις, υπάρχει πρόοδος η οποία δε γίνεται να χαθεί. Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates ήδη συνεργάζεται με την Παγκόσμια Τράπεζα, ώστε να βοηθήσει τις χώρες να ξεπεράσουν εμπόδια και να δημιουργήσουν ψηφιακά συστήματα μεταφοράς χρημάτων. Όλη αυτή η προσπάθεια έχει στο επίκεντρο την κάλυψη των αναγκών των γυναικών.

Η Μελίντα Γκέιτς, η οποία είναι ιδρύτρια της επενδυτικής εταιρείας Pivotal Ventures, ανακοίνωσε το 2019 ότι θα διέθετε 1 δισεκατομμύριο στις αμερικανικές εταιρείες και τους οργανισμούς που θα έβρισκαν καινοτόμες μεθόδους ενδυνάμωσης των γυναικών. Το ποσό, το οποίο θα εξοφληθεί σε διάστημα δέκα ετών, θα αφιερωθεί στην κατάρριψη των εμποδίων επαγγελματικής εξέλιξης, τη στήριξη γυναικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας, των μέσων ενημέρωσης και του δημοσίου, αλλά και τον ακτιβισμό που ασχολείται με την ισότητα των φύλων.

Είναι ξεκάθαρο πως η πανδημία μας δίνει την ευκαιρία να αλλάξουμε τον κόσμο. «Θα σώσουμε ζωές και θα στηρίξουμε ανθρώπους τώρα – και θα θέσουμε τα θεμέλια ενός μετα-πανδημικού κόσμου που θα είναι δυνατότερος, πιο ανθεκτικός και η ισότητα θα κυριαρχεί», ολοκλήρωσε η Γκέιτς.

– Η συμβουλή των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς για την επόμενη μέρα της πανδημίας: «Βοηθήστε τις γυναίκες» – -.

Related Articles

Μητσοτάκης: Σωστή η απόφαση για συλλογική αγορά εμβολίων από την ΕΕ

admin

Fortune Ρεπορτάζ: «Μαύρες πλερέζες» για τον κλάδο της εστίασης και της ξενοδοχίας

admin

Αστρονόμοι «έχασαν» μια Μαύρη Τρύπα από μακρινό γαλαξία

admin

AstraZeneca: Η ανοσία μπορεί να ενισχυθεί και με έναν τρίτο εμβολιασμό

admin

Τηλεδιάσκεψη Κουρτς με Μητσοτάκη και άλλους αρχηγούς κυβερνήσεων για την πανδημία

admin

Προειδοποίηση από τη Γερμανία: Δεν έχει αποτραπεί ακόμη ο κίνδυνος από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

admin

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η μετάλλαξη της…βρετανικής μετάλλαξης

admin

Κακοκαιρία Μήδεια: Χωρίς ηλεκτρικό τα Ζαγοροχώρια

admin

Η έρευνα του ΠΟΥ στη Γουχάν ενισχύει την εκδοχή της Κίνας για την προέλευση του COVID-19

admin