GOSSIP

Η Arizona Muse είναι η νέα Global Advocate της Aveda για θέματα βιωσιμότητας

Η-arizona-muse-είναι-η-νέα-global-advocate-της-aveda-για-θέματα-βιωσιμότητας

Η Aveda, η υψηλής απόδοσης, φυτικής προέλευσης, μάρκα με αποστολή να νοιάζεται για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, παράλληλα με την ανακοίνωση του 100% vegan brand, ανακοινώνει και την πρώτη global ambassador του brand: την Arizona Muse!

Η Arizona Muse είναι μοντέλο παγκοσμίου φήμης και ακτιβίστρια για το κλίμα, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει ως το κεντρικό πρόσωπο σε καμπάνιες μερικών από τα πιο αναγνωρισμένα brands του κόσμου. Έχει αφοσιωθεί στο θέμα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας από το 2016, αφού συνειδητοποίησε ότι, ως μοντέλο, δεν γνώριζε τα ρούχα που φορούσε και βοηθούσε να πωληθούν, από πού προέρχονταν. Από τότε, έχει εμβαθύνει τις γνώσεις της και ενημερώνεται συνεχώς σχετικά με την κλιματική κρίση που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, μαθαίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί, ενώ πρόσφατα άρχισε να εφαρμόζει αυτή τη γνώση ως σύμβουλος αειφορίας, βοηθώντας fashion brands να μεταβούν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η Arizona συμμετέχει επίσης τακτικά σε πάνελ της βιομηχανίας μόδας και forums, με στόχο να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από το ρυπογόνο πρόσωπο της μόδας,  όσο και προβλήματα δικαίου και ηθικής μόδας. Ως ένας στυλοβάτης της βιομηχανίας της μόδας, ενεργεί σαν γέφυρα μεταξύ του κόσμου της μόδας και του περιβαλλοντικού ακτιβισμού, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της για να εκπαιδεύσει, να ευαισθητοποιήσει και εμπνεύσει την ανάληψη δράσης προς την αλλαγή.

Ως brand, η Aveda από την ίδρυσή της το 1978 από τον κορυφαίο hairstylist & environmentalist Horst Rachelbacher, είναι πρωτοπόρος σε θέματα βιωσιμότητας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Από τότε μέχρι σήμερα η εταιρία έχει αναλάβει αρκετές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, όπως η υπογραφή της συνθήκης Ceres Principles το 1989, η διοργάνωση εκδηλώσεων για τη συγκέντρωση πόρων με αφορμή την Ημέρα της Γης από το 1990, ακόμη και δράσεις για την παρότρυνση των παγκόσμιων ηγετών να αναλάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή κατά τη διάρκεια της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα το 2015. Η συνεργασία του brand με την Arizona είναι φυσικό επακόλουθο, καθώς το γνωστό μοντέλο όχι μόνο χρησιμοποιεί τα προϊόντα Aveda από την παιδική της ηλικία, αλλά ενστερνίζεται πολλές από τις βασικές αξίες του brand σχετικά με την περιβαλλοντική ευθύνη και την κοινωνική ευαισθητοποίηση. Μαζί, θα εργαστούν προς έναν στόχο: να επηρεάσουν το κοινό, περιορίζοντας όμως την αρνητική επιρροή του κοινού στον πλανήτη.

 

Η Arizona Muse δήλωσε σχετικά, «Η Aveda είναι μια εταιρία που θαυμάζω εδώ και χρόνια καθώς δημιουργεί τα πιο όμορφα προϊόντα με υπέροχη μυρωδιά, για την περιποίηση των μαλλιών μου, ενώ ταυτόχρονα παράγονται με υπευθυνότητα. Πιστεύω, με όλη μου την καρδιά, πως δεν χρειάζεται να συμβιβάζεσαι σε ποιότητα και απόδοση, όταν αφορά προϊόντα φιλικά προς τον πλανήτη και η Aveda προσφέρει ακριβώς αυτή την ιδανική λύση. H ανακήρυξή μου ως Global Advocate για τη Βιωσιμότητα είναι μεγάλη τιμή για εμένα και είμαι περήφανη που συνεργάζομαι με ένα brand που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες! Καθώς αγαπώ να αλλάζω το στυλ των μαλλιών μου, ανυπομονώ στη διάρκεια της συνεργασίας μας να δημιουργήσω μαζί με την Aveda μερικά νέα looks!»

 

Στο πλαίσιο του ρόλου της με την Aveda, η Arizona θα εκπαιδεύσει το κοινό για τις βιώσιμες επιλογές που μπορούν να κάνουν, ώστε να υιοθετήσουν την αλλαγή. Επίσης, θα συντονίσει συζητήσεις με άλλους Influencers που είναι παθιασμένοι με την αλλαγή του κλίματος και θα μοιράζονται νέα σχετικά με τη βιωσιμότητα εκ μέρους της Aveda.

Η Global Brand President της Aveda, Barbara De Laere  δήλωσε, «η συνεργασία μας με την Arizona Muse είναι μια τόσο φυσική επιλογή, καθώς πρόκειται για μια αληθινή πρωτοπόρο της βιομηχανίας της μόδας που με την δράση της έχει γίνει μια πραγματική δύναμη αλλαγής – το όνομά της είναι σχεδόν συνώνυμο με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αυτή τη στιγμή. Είμαστε πολύ περήφανοι που θα εκπροσωπεί το brand μας ως η πρώτη Global Advocate για τη Βιωσιμότητα».

 

Η βιωσιμότητα ήταν πάντα προτεραιότητα για την Aveda και η περιβαλλοντική αποστολή του brand είναι γεγονός από την ίδρυσή του, το 1978. Η Aveda συνεχίζει να πρωτοπορεί στη βιωσιμότητα με γρήγορο ρυθμό, ενώ αυτή τη χρονιά, ανακοίνωσε τα παρακάτω ορόσημα για το brand:

 

  • Ιανουάριος 2021: Η Aveda ανακοινώνει ότι όλα τα προϊόντα της είναι 100% vegan, μετά την αλλαγή σύνθεσης σε μερικά προϊόντα της ώστε να μην περιέχουν πλέον καθόλου μέλι, κερί μέλισσας και παράγωγα αυτών. H Aveda ήταν πάντα crueltyfree, χωρίς να έχει κάνει ποτέ δοκιμές σε ζώα.

 

  • Οκτώβριος 2020: Η Aveda ανακοίνωσε την πρώτη πιλοτική εφαρμογή της blockchain τεχνολογίας στη βιομηχανία της ομορφιάς, εισάγοντας βανίλια Μαδαγασκάρης από 450 αγροκτήματα μικρών καλλιεργητών στη Μαδαγασκάρη στο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας στο Blaine της Μινεσότα. Η δοκιμή αυτή, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και θα εφαρμοστεί και σε άλλα συστατικά. Μέσω της blockchain τεχνολογίας παρέχεται μια αδιάβλητη διαδικασία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση της πηγής και την ποιότητα των συστατικών, όπως η βανίλια Μαδαγασκάρης που η Aveda χρησιμοποιεί στη σειρά Invati. Το 80% της βανίλιας στον κόσμο προέρχεται από το νησί της Μαδαγασκάρης και οι μικρές καλλιέργειες είναι υπεύθυνες για το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής. Οι πολυπλοκότητες στην αλυσίδα εφοδιασμού βανίλιας είναι πολλαπλών επιπέδων, που κυμαίνονται από διακυμάνσεις τιμών έως σημαντικές κλιματικές προκλήσεις και εντατικές γεωργικές ανάγκες, γι ‘αυτό επιλέχθηκε η βανίλια για αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα. Τελικά, η ιχνηλασιμότητα είναι σημαντική επειδή συμβάλει στη διασφάλιση βιώσιμης, ηθικής προέλευσης πρώτης ύλης, στους δίκαιους μισθούς για τους αγρότες, στην υψηλή ποιότητα συστατικών και στην μεγαλύτερη διαφάνεια για τους καταναλωτές.

 

  • Ιανουάριος 2020: Συνεπής με τους στόχους της Aveda σχετικά με τη διαφάνεια προς τους επισκέπτες της, το brand ξεκίνησε ένα διαδικτυακό λεξιλόγιο συστατικών, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τα βασικά συστατικά της μάρκας, τι προσφέρουν και από που προέρχονται. Η Aveda συνεχίζει να προσθέτει διαρκώς σε αυτή τη λίστα.

 

  • Σεπτέμβριος 2020: Η Aveda εγκαινίασε το πρόγραμμα Carbon Offset Shipping, το οποίο αντισταθμίζει το 100% των εκπομπών άνθρακα που παράγονται από τις αποστολές των παραγγελιών που γίνονται μέσω του Aveda.com με προορισμό τις ΗΠΑ, χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση στον επισκέπτη.

 

  • Ιούνιος 2020: Η Aveda “πάτησε το διακόπτη ” σε μια έκταση 14,5 στρεμμάτων, με μία νέα ηλιακή εγκατάσταση 900κW, στα κεντρικά της γραφεία. Τα ηλιακά πάνελ συλλέγουν το φως του ήλιου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρισμό ο οποίος τροφοδοτεί τη μονάδα παραγωγής των εγκαταστάσεων, στέλνοντας την πλεονάζουσα ενέργεια πίσω στο δίκτυο. Η νέα αυτή συστοιχία ηλιακών πάνελ, είναι μέρος του οράματος της μάρκας, να γίνει ένας παραγωγός ανανεώσιμης ενέργειας.

 

 

Για να μάθετε περισσότερα για τις βιώσιμες πρωτοβουλίες της Aveda μπορείτε να επισκεφθείτε το Aveda.com/sustainablefuture.

 

 

Λίγα λόγια για την Aveda

 

H Aveda ιδρύθηκε το 1978 στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών και δημιουργεί προϊόντα υψηλής απόδοσης για τα μαλλιά, την επιδερμίδα και το σώμα, τόσο για επαγγελματίες της ομορφιάς αλλά και καταναλωτές. Η Aveda καινοτομεί στις βοτανικές τεχνολογίες, συνδυάζοντας τις αρχές της σύγχρονης επιστήμης και την Αγιουρβέδα, την αρχαία θεραπευτική τέχνη της Ινδίας, για να αναπτύξει προϊόντα για τα μαλλιά, της επιδερμίδας και το σώμα με γνώμονα την απόδοση – φτιαγμένα με καθαρά αποστάγματα λουλουδιών και φυτών – που δημιουργούνται με σεβασμό στη Γη και ένα ολοκληρωμένο μοντέλο από τελετουργικές θεραπείες για ολιστική ομορφιά.

 

 

 

Arizona Muse – Βιογραφικό

H Global Advocate της Aveda για τη Βιωσιμότητα

 

Από το ντεμπούτο της το 2011, η Arizona Muse έχει πρωταγωνιστήσει σε καμπάνιες μερικών από τα πιο διάσημα brands παγκοσμίως όπως Chanel, Dior, Louis Vuitton, Fendi, Saint Laurent και Prada. Έχει κοσμήσει τα εξώφυλλα και έχει συμπεριληφθεί στους μεγαλύτερους τίτλους περιοδικών μόδας παγκοσμίως, όπως Vogue, Harper’s Bazaar, Elle to i-D, Self Service και Dazed. Η Arizona έχει αποτελέσει μούσα κορυφαίων επαγγελματιών στη βιομηχανία της μόδας, όπως Steven Meisel, Steven Klein, Mario Testino, Alasdair McLellan, Inez & Vinoodh, Patrick Demarchelier, Willy Vanderperre, Craig McDean, Mert & Marcus και David Sims.

 

Το 2016, η Arizona κινητοποιήθηκε όταν συνειδητοποίησε ότι δεν ήξερε από πού προέρχονταν τα ρούχα που φορούσε και διαφήμιζε. Στη συνέχεια αφιερώθηκε στο σκοπό της βιωσιμότητας. Ως ένας στυλοβάτης της βιομηχανίας της μόδας, ενεργεί σαν γέφυρα μεταξύ του κόσμου της μόδας και του περιβαλλοντικού ακτιβισμού.

 

Παράλληλα με περιβαλλοντικούς εμπειρογνώμονες και επιστήμονες, συμμετέχει στη συνεχιζόμενη συζήτηση σε forums των Ηνωμένων Εθνών για το μέλλον της βιομηχανίας υφασμάτων. Συνέβαλε στην εκστρατεία #payup του Remake για να διαφωτίσει τους ανθρώπους σχετικά με τις σοβαρές αδικίες στη μόδα, είτε πρόκειται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είτε για περιβαλλοντικά ζητήματα.

 

Στην πραγματικότητα, άρχισε να προσελκύει την προσοχή πελατών/μαρκών που φιλοδοξούν να είναι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον, ενισχύοντας έτσι το ρόλο της ως υποστηρικτή του πλανήτη. Λειτουργώντας ως ανεξάρτητος σύμβουλος σε brands ρούχων, διευκολύνει τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον. Συνεργάζεται επίσης με brands που είναι έχουν ήδη βιώσιμη προσέγγιση, όπως η Olistic με την οποία δημιούργησε μια σειρά κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από πιστοποιημένες οργανικές ίνες.

Ομοίως, η Αριζόνα βοήθησε το Skiim Paris να μεταβεί σε υψηλό επίπεδο βιωσιμότητας που περιλαμβάνει τον πλήρη κύκλο εργασιών από εργασίες, υλικά, κατασκευή μέχρι τη χρήση χαρτοταινίας σε κουτιά, ώστε να μπορούν να ανακυκλωθούν. Επιπλέον, είναι μέλος της Fashion Revolution, ενός μη κερδοσκοπικού κινήματος που στοχεύει να μετατοπίσει το επίκεντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ένα μέλλον γεμάτο ισότητα και χωρίς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Arizona είναι επίσης στο συμβουλευτική επιτροπή του The Sustainable Angle, ενός οργανισμού που διοργανώνει την Future Fabrics Expo – μια ετήσια έκθεση υφασμάτων, τα οποία αποτελούνται μόνο από βιώσιμα υλικά.

 

Σε συνδυασμό με το εστιασμένο στη μόδα έργο της, είναι Ocean Ambassador για την Greenpeace, πρεσβευτής Women for Women UK, Synchronicity Earth και Blue Marine Foundation. Έχει επίσης διαδηλώσει με την Extinction Rebellion και έχει κάνει εκστρατεία για αυτούς.

 

Όσον αφορά προσωπικές πρακτικές, η Arizona είναι ιδιαίτερα παθιασμένη με την αναγεννητική γεωργία, η οποία αποτελείται από γεωργικές πρακτικές που αποκαθιστούν το οικοσύστημα και επίσης λαμβάνει μέρος σε εθελοντικές δράσεις βιοδυναμικών αγροκτημάτων, με την οικογένειά της. Αναζητά συνεχώς νέες αλλαγές στον τρόπο ζωής και επικοινωνεί τις ανακαλύψεις της, μέσω του εβδομαδιαίου IGTV καναλιού της με τίτλο «Sustainable Sundays».

Η Arizona αγκαλιάζει την «οικο-υποκρισία», αναγνωρίζοντας ότι η επίλυση της έκτακτης ανάγκης για το κλίμα είναι μια διαρκής εργασία στη ζωή μας που αξίζει τον κόπο. «Κανείς δεν είναι τέλειος τώρα», λέει «ας συνεργαστούμε για να βελτιώσουμε τον αντίκτυπό μας στο κοινόχρηστο σπίτι μας, τον Πλανήτη Γη».

 

Τον Ιανουάριο του 2021, η Arizona ονομάστηκε Global Advocate για τη Βιωσιμότητα για την Aveda. Σε αυτόν τον ρόλο, χρησιμεύει ως υποστηρικτής του έργου αειφορίας του brand, μοιράζοντας πληροφορίες για την υψηλής απόδοσης περιποίηση μαλλιών που δημιουργήθηκε με καθαρή ενέργεια, υπεύθυνη προμήθεια, ανακυκλωμένες συσκευασίες, καθαρά συστατικά και δέσμευση για περιβαλλοντική ηγεσία.

Related Articles

Η Ορνέλα Λούτη από το Α ως το Ω: “Το χειροκρότημα είναι η ενέργεια του ηθοποιού”

admin

Δούκισσα Νομικού: Ανακοινώθηκε η πρεμιέρα του «Super Makeover»

admin

Έλσα Πελαγίδου: Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός

admin

Πόσο μετράνε στο Twitter οι Ευρωπαίοι ηγέτες – Μια διαφορετική έρευνα

admin

Η Κατερίνα Καινούργιου απαντά ξεκάθαρα αν είναι έγκυος

admin

Θα «σφαχτούν» Χάρι και Ουίλιαμ για την «κληρονομιά» της Nταϊάνας;

admin

Η Λάουρα Νάργες αποκαλύπτει τη δυσκολότερη περίοδο της ζωής της: «Ο μπαμπάς μου πέθανε στα χέρια μου»

admin

Nεκρός ο 24χρονος γιος του supermodel Στέφανι Σέιμουρ και του δισεκατομμυριούχου Πίτερ Μπραντ

admin

Η Κιμ Καρντάσιαν και ο Κάνιε Γουέστ παίρνουν διαζύγιο

admin