FUN & STRANGE

«Θηρίο ανήμερο» 640 ίππων η ανανεωμένη Huracan

Η ιταλική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της ανανεωμένης Huracan η οποία αντλεί σχεδιαστική έμπνευση από την κορυφαία έκδοση του μοντέλου, Performante και κυρίως «μιμείται» την ισχύ της η οποία διαμορφώνεται σε 640 ίππους. Η Huracan Evo, όπως ονομάζεται πλέον αντί για σκέτο Huracan, έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς, τόσο στην εμφάνιση, όσο και στην οδική συμπεριφορά. Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά ακόμη και η τελειότητα χρήζει βελτίωσης.


Έτσι ο V10 της των 5.200 κυβικών έχει πλέον ανέβει στους 640 ίππους και στα 600 Nm, που χάρη και στην πολύ καλή αεροδυναμική, από την Performante και αυτή, εξασφαλίζουν μια τελική ταχύτητα 325 χλμ./ ώρα και ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 2,9 δεύτερα. Πιο εκτεταμένες είναι οι αλλαγές στο πίσω μέρος, με τις καινούργιες και ψηλά τοποθετημένες απολήξεις της σπορ εξάτμισης. Αντιστοίχως στο μπροστινό τμήμα, αναθεωρημένη είναι η εικόνα του splitter ενώ για τους ίδιους ακριβώς λόγους, η Huracan Evo διαθέτει ανασχεδιασμένα κατώτερα πλευρικά τμήματα και νέες εισαγωγές αέρα. Τις αλλαγές ολοκληρώνουν οι νέοι τροχοί των 20 ιντσών.

Από κει και πέρα είναι εξοπλισμένη με τετρακίνηση, τετραδιεύθυνση και ρυθμιζόμενη ανάρτηση με μαγνητοροϊκά αμορτισέρ, ενώ διαθέτει ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου των δυναμικών της χαρακτηριστικών. Το οποίο ονομάζεται Lamborghini Dinamica Veicolo integrate (LDVI) και όχι μόνο ρυθμίζει τα πάντα αλλά προβλέπει, με την αξιολόγηση κάποιων παραμέτρων (θέση γκαζιού και τιμονιού και διαθέσιμη πρόσφυση) και το τι περιμένει για τη συνέχεια ο οδηγός κάνοντας προκαταβολικά τις απαιτούμενες ρυθμίσεις. Το αποτέλεσμα αυτών είναι, πάντα σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, η ανανεωμένη Huracan να είναι αφενός πολύ άμεση στις αντιδράσεις της και πολύ εύκολη στην οδήγησή της. Τις προδιαγραφές της συμπληρώνει η παρουσία συστήματος τετραδιεύθυνσης το οποίο υπόσχεται να ενισχύσει περαιτέρω το δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Μια ακόμα διαφοροποίηση που ακολουθεί την ανανεωμένη Huracan ΕVO είναι η παρουσία της νέας κάθετης οθόνης των 8,4 ιντσών στην κεντρική κονσόλα της η οποία φιλοξενεί τις ενισχυμένες λειτουργίες του infotainment στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται, Apple CarPlay, σύστημα πλοήγησης και διαδικτυακό ραδιόφωνο.


Η επίσημη πρεμιέρα της νέας Huracan αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο, με την προοπτική οι πρώτες παραδόσεις να γίνουν αμέσως μετά ενώ η αρχική τιμή της υπολογίζεται σε 185.000 ευρώ, περίπου.

Related posts

Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σ’ αυτή την εξωπραγματική καλλονή;

celeb

Στις εξωφρενικά πολυτελείς καμπίνες του superyacht Anka

celeb

$40.000.000 για το «αόρατο» superyacht

celeb

Στη μυκονιάτικη βίλα του Αγ. Λαζάρου των €6.450.000

celeb

Ένα εντυπωσιακό κομμάτι του Φεγγαριού στο σαλόνι σας με $2.500.000

celeb

Το Poseidonion Grand Hotel υποδέχεται και πάλι τους επισκέπτες του από τις 17 Ιουνίου

celeb

Έργο τέχνης η τριώροφη industrial κατοικία της Καλλιτεχνούπολης

celeb

Το πρώτο SUV της Aston Martin είναι πλέον γεγονός και εντυπωσιάζει

celeb

H luxurious επανάσταση στους αιθέρες από την Airbus

celeb