GOSSIP

Καιρός: Συμβουλές για την κακοκαιρία “Ιανός” που καταφτάνει με άγριες διαθέσεις

-

Σε αναμονή της “επίσκεψης” της σφοδρής μεσογειακής κακοκαιρίας με το “βαφτιστικό” όνομα “Ιανός” έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός.

Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ συμβουλές από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας παρέχονται προς τους πολίτες, ώστε να βρεθούν και οι ίδιοι προετοιμασμένοι για το σφοδρό κύμα ανέμων και βροχοπτώσεων που θα φέρει ο “Ιανός”.

Ήδη, τόσο από την Πυροσβεστική, όσο και από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί οι κατά τόπους Δήμοι για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν. Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π. εξέδωσε κατάλογο συμβουλών προς τους πολίτες προκειμένου να μην τους βρει απροετοίμαστους η κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, τόσο η Πυροσβεστική, όσο και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας συστήνουν στους πολίτες:

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες αναφορικά με την προστασία από έκτακτα καιρικά φαινόμενα μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών”.

Πηγή: newsit.gr

Related posts

Ο Πρινς έγινε τοιχογραφία στο αεροδρόμιο της Μινεάπολις στις ΗΠΑ

celeb

Η Βίκυ Κάβουρα είναι ο λόγος να θέλεις να πας επειγόντως παραλία

celeb

Ελένη Τσολάκη : O άντρας μου είναι η φωνή της λογικής και της ψυχραιμίας

celeb

Δύσκολες ώρες για την Έρρικα Μπρόγιερ

celeb

Αστρολογικές προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου

celeb

Πεπόνι: Ο καλοκαιρινός σύμμαχος της υγείας μας

celeb

Μιμή Ντενίση: Η συγκινητική ανάρτηση της μετά τον χαμό της μητέρας της

celeb

Να πώς απολυμαίνει το μετρό της Νέας Υόρκης τα τρένα του

celeb

Ξέσπασμα Χαρδαλιά για τις πλατείες: Ο κορονοϊός δεν κάνει πολιτικές και ιδεολογικές διακρίσεις – Μην θέτετε σε κίνδυνο ζωές

celeb