TV

Κατερίνα Καινούργιου: «Υπήρξαν άνθρωποι που χωρίς να τους έχω κάνει κάτι έκαναν τα πάντα για να μην υπάρχω»

Κατερίνα-Καινούργιου:-«Υπήρξαν-άνθρωποι-που-χωρίς-να-τους-έχω-κάνει-κάτι-έκαναν-τα-πάντα-για-να-μην-υπάρχω»

Η Κατερίνα Καινούργιου κοσμεί το επετειακό τεύχος του περιοδικού ΟΚ! που κλείνει 15 χρόνια και κυκλοφορεί με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Η παρουσιάστρια του «Ευτυχείτε» μίλησε στη Σόνια Καζόνι και αναφέρθηκε στο πολύκροτο θέμα των ημερών, την «επίθεση» που δέχτηκε, τις φιλίες στην τηλεόραση, τη Ρούλα Κορομηλά αλλά το bullying και τη σεξουαλική παρενόχληση.

 

Υπήρξε έντονη στήριξη από τον κόσμο στο πρόσωπό σου ύστερα από ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα ο Αλέξης Κούγιας, παρόλο που τελικά διευκρίνισε πως δεν αναφέρεται σε σένα. Πώς ένιωσες με τη θερμή υποστήριξη που είχες;

Το να σου δείχνει ο κόσμος την αγάπη του, αλλά και την έμπρακτη στήριξή του με κάνει να νιώθω ευγνώμων. Δεν σου κρύβω πως όταν έμαθα την ώρα της εκ- πομπής για μια ανακοίνωση που προσβάλλει το ήθος και την αξιοπρέπειά μου, ένιωσα πολύ θιγμένη. Τελείως αυθόρμητα, λοιπόν, είπα on air όσα ένιωθα, χωρίς να έχω προετοιμαστεί για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Αυτό που κατάλαβα είναι πως όταν υπάρχει μια δημόσια «αντιπαράθεση», ο πραγματικός και τελικός κριτής είναι ο κόσμος. Από την άλλη, αυτή η ιστορία έχει λήξει για μένα. Ό,τι ήταν να πω το είπα στον αέρα της εκπομπής. Δεν υπεκφεύγω, αλλά τον τελευταίο καιρό είμαστε αντιμέτωποι με καταγγελίες για εγκλήματα που έχουν περάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης. Δεν θα ήθελα να πάρει μεγαλύτερη διάσταση αυτό που έχει γίνει με εμένα, γιατί αποπροσανατολίζει την προσοχή από κάτι άλλο, πολύ πιο σοβαρό. Εγώ παρουσιάζω μια ψυχαγωγική εκπομπή που καλείται να καλύψει τις εξελίξεις της επικαιρότητας και μαζί με τους συνεργάτες μου το κάνουμε με επαγγελματισμό και σύνεση.

Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για κατηγορίες για παιδεραστία. Δυσκολεύομαι λοιπόν πολύ αυτές τις μέρες, όχι στο πώς να χειριστώ τον λόγο, αλλά επειδή πονάω μέσα μου με αυτές τις καταθέσεις, τις σοκαριστικές αυτές αποκαλύψεις. Υπάρχουν κάποια στοιχεία στις καταγγελίες που δεν μπορούμε καν να τα μεταφέρουμε τηλεοπτικά, καταθέσεις που διαβάζοντάς τες σε πιάνει σφίξιμο στο στομάχι.

Δεν είμαι νομικός, προφανώς δεν είμαι η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, αλλά πιστεύω ότι διαχειριζόμαστε δημοσιογραφικά μια πολύ δύσκολη υπόθεση, με κοινωνική ευαισθησία, δημοσιογραφική  δεοντολογία και μεγάλη αξιοπρέπεια.

Έχεις πολύ δυνατά social media. Αυτές τις μέρες, φαντάζομαι, έχεις δεχτεί πολλά μηνύματα.

Έχω λάβει άπειρα μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης, όχι μόνο από ακολούθους αλλά και από πολλούς συναδέλφους του ενημερωτικού τομέα. Το έχω εκτιμήσει και έχω συγκινηθεί. Ένα δικό μου μήνυμα είναι ότι δεν πρέπει να κολλάμε σε στερεότυπα. Δεν έχει νόημα να βγω να πω πως εγώ έχω τελειώσει κι ένα πανεπιστήμιο, γιατί η παιδεία ενός ανθρώπου δεν κρίνεται μόνο από τα πτυχία, αλλά από τον τρόπο που τοποθετείται, επιχειρηματολογεί και χειρίζεται ανθρώπους και καταστάσεις.

«Έχω υποστεί κακές και υποτιμητικές συμπεριφορές και έχω κλάψει πολύ»

Το «Ευτυχείτε», όπως και άλλες ψυχαγωγικές εκπομπές, έχουν χειριστεί την υπόθεση αυτή με τρόπο που έχει κερδίσει τα εύσημα του κοινού. Σε προβλημάτισε στην αρχή πώς θα το διαχειριστείτε όλο αυτό;

Κοίτα, από τη μία δεν μπορούμε να μη μεταφέρουμε την αγανάκτηση του κόσμου και από την άλλη δεν πρέπει να γίνει ένα λαϊκό δικαστήριο ,που θα κατα- λήξει σε συμπεράσματα πριν από την κανονική εκδίκαση της υπόθεσης. Θα μιλήσω, όμως, συγκεκριμένα για το θέμα της παιδεραστίας. Δεν έχω γίνει ακόμα μητέρα, αλλά έχω μεγαλώσει με πολλή αγάπη και αρχές. Δεν μπορώ, λοιπόν, να διανοηθώ ότι κάποιος θα άγγιζε το παιδί μου, θα το κακοποιούσε και θα προσπαθούσε να του εμφυσήσει και τον φόβο να μην τολμήσει να το πει.

Είμαι τυχερή που ως γυναίκα δεν έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Όμως συμπάσχω με τις γυναίκες και τους άντρες που το έχουν βιώσει και είμαι στο πλευρό τους. Με πιάνει κρύος ιδρώτας και μόνο στη σκέψη πως θα μπορούσε να μου συμβεί.

Νιώθεις ότι το θάρρος που βρήκαν τα θύματα να μιλήσουν για κακοποιητικά περιστατικά θα οδηγήσει σταδιακά σε μια κάθαρση;

Το ελπίζω. Θα πρέπει να αλλάξουν πράγματα στη νομοθεσία. Τα τόσο σοβαρά αδικήματα, όπως ο βιασμός, δεν θα έπρεπε να παραγράφονται. Αγανακτώ με κάποιους που λένε για τα θύματα «Γιατί μίλησαν τώρα;». Γιατί τώρα ένιωσαν έτοιμοι, τώρα μπορούν, τώρα βρήκαν τη στήριξη. Πρέπει να αγκαλιάσουμε τα θύματα και μέσα από όλο αυτό να βγει κάτι καλό για την κοινωνία.

Ανάμεσα στις καταγγελίες που βγήκαν στη δημοσιότητα κάποιες αφορούσαν ανάρμοστη συμπεριφορά και λεκτική κακοποίηση. Αυτό είναι κάτι που το έχεις ζήσει;

Έχω μοιραστεί και στο παρελθόν ότι έχω ζήσει bullying στη δουλειά μου, ειδικά στα πρώτα μου βήματα. Έχω υποστεί κακές και υποτιμητικές συμπεριφορές και έχω κλάψει πολύ. Είχα μια διευθύντρια που, για κάποιον λόγο που ποτέ δεν κατάλαβα, με είχε βάλει στο στόχαστρο. Δεν θέλω, όμως, να πω το όνομά της, δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε σήμερα με αυτό.

Ήμουν τυχερή γιατί τελικά δεν με επηρέασε. Είχα καλούς συνεργάτες δίπλα μου. Είχα τον Νίκο Μουτσινά που με στήριζε κι άλλους ανθρώπους από το εργασιακό μου περιβάλλον που με ενθάρρυναν και μπόρεσα να προχωρήσω. Επειδή αυτή η γυναίκα δεν είναι πλέον στα φώτα ή σε κάποια θέση ισχύος, το έχω αφήσει χρόνια τώρα πίσω.

Οι φιλίες και τα πισώπλατα «μαχαιρώματα» στην τηλεόραση

Σε έναν τόσο ανταγωνιστικό χώρο όπως η τηλεόραση έχεις καταφέρει να κάνεις αληθινές, μακροχρόνιες φιλίες;

Κλείνω 17 χρόνια φέτος στην τηλεόραση, δουλεύω από 18 χρόνων, πρωτοετής στο πανεπιστήμιο. Δεν έχω κάνει πολλούς φίλους, αλλά έχω κερδίσει σχέσεις ζωής με ανθρώπους που με αγαπούν και αγαπώ. Όπως ο Νίκος Μουτσινάς. Δεν θα βγούμε συχνά έξω μαζί, δεν έχουμε κοινές παρέες, όμως τον νιώθω πολύ κοντά μου. Έχουμε μια ειλικρινή σχέση που μας δένει. Αν χρειαστεί κάτι, θα τρέξω να βρεθώ δίπλα του όπου και αν είμαι.

Ο Θέμης Μάλλης επίσης είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ πολύ. Έχει αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού του στο να γίνω μια καλή παρουσιάστρια κι αυτό του το χρωστώ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Kainourgiou Official (@katken85)

Θα σου πω και για έναν άλλο άνθρωπο που γνώρισα πρώτα κοινωνικά και μετά μέσα από τη δουλειά. Τον Νίκο Κοκλώνη. Με έχει στηρίξει πολύ, τόσο στη δουλειά όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Ύστερα από ένα περιστατικό που με αναστάτωσε πολύ τις προηγούμενες μέρες ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αναζήτησα. Έχει ψυχραιμία και καθαρή ματιά κι αυτό με κάνει να νιώθω ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Η ψυχή του Νίκου –και δεν το λέω επειδή είναι συμπαραγωγός της εκπομπής μου– σπανίζει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Kainourgiou Official (@katken85)

Ένας ακόμη αγαπημένος μου άνθρωπος είναι η Αγγελική Γιαννακοπούλου (σ.σ. αρχισυντάκτρια σήμερα στο«Καλό μεσημεράκι»). Την ξέρω από τότε που ήμουν 18 χρόνων, έχουμε μοιραστεί πολλά, της έχω βαφτίσει και το παιδάκι και είναι για μένα μια αληθινή φίλη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Kainourgiou Official (@katken85)

Κατά τα άλλα, σέβομαι όλους τους συναδέλφους απεριόριστα. Οι άνθρωποι που δεν εκτιμώ είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και νομίζω πως είναι αυτοί που δεν χαίρουν γενικώς εκτίμησης στον χώρο.

Έχεις γίνει πιο σκληρή ύστερα από 17 χρόνια στην τηλεόραση; Έχεις χάσει την αθωότητα που ίσως είχες τα πρώτα χρόνια;

Όχι, δεν έχω σκληρύνει καθόλου. Μόνο το στομάχι μου ξέρει με τι ψυχολογία γυρνούσα σπίτι κάποιες δύσκολες μέρες. Μέσα στα χρόνια έχω δεχτεί επιθέσεις και σκληρές κριτικές, κάποιες δικαιολογημένες σε έναν βαθμό, αλλά και πολλά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Κάποιοι με έχουν κρίνει μόνο για την εμφάνισή μου, γιατί φοράω εξτένσιον ή έχω κάνει πλαστική στη μύτη. Ποιος μπορεί να κριθεί επαγγελματικά για κάτι τέτοιο; Νομίζω ότι με τα χρόνια πιο ευαίσθητη έχω γίνει και όχι πιο σκληρή. Για μένα το πιο σημαντικό που κατάφερα είναι να διαχειρίζομαι καλύτερα τον εαυτό μου. Πλέον πατώ πολύ πιο γερά στα πόδια μου.

Για κάποιον λόγο έγινα εύκολος στόχος για ένα διάστημα. Υπήρξαν άνθρωποι που χωρίς να τους έχω κάνει κάτι έκαναν τα πάντα για να μην υπάρχω. Όπως και πολλοί άλλοι που με στήριξαν. Χρωστάω πολλά σε ανθρώπους που σε καίριες στιγμές πήραν θέση και είπαν «την πιστεύουμε την Κατερίνα». Τους έχω πει προσωπικά «ευχαριστώ» για αυτό. Δεν έχω υπάρξει αγνώμων.

Το κεφάλαιο «Ρούλα Κορομηλά»

Πέρσι η Ρούλα Κορομηλά, καλεσμένη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, είχε πει ότι πιστεύει πως θέλεις πολλή δουλειά ακόμα και δεν κάνουμε όλοι για πρώτα ονόματα. Είχες στενοχωρηθεί;

Δεν στενοχωρήθηκα καθόλου. Όχι γιατί δεν σέβομαι τη Ρούλα Κορομηλά, έχει μια αξιόλογη πορεία, θαυμάζω τα όσα είχε κάνει ως παρουσιάστρια σε μια εποχή που η ιδιωτική τηλεόραση έκανε σημαντικά βήματα εξέλιξης, αλλά γιατί το να κρίνει άλλους παρουσιαστές δεν με αφορά. Από τους μεγαλύτερους θέλεις συμβουλές για να γίνεσαι καλύτερος, όχι κριτική χωρίς επιχείρημα.

«Πάντα κοιτάω τι κάνει ο ανταγωνισμός»

Φέτος η χρονιά επαγγελματικά είναι ίσως η καλύτερή σου. Υψηλά νούμερα τηλεθέασης, συνεχείς πρωτιές, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό και την ενίσχυση της ζώνης σε όλα τα κανάλια.

H δουλειά αυτή είναι ένας μαραθώνιος. Χαίρομαι πολύ για την επιτυχία της εκπομπής. Η ομάδα μπροστά και πίσω από τις κάμερες δίνει τον καλύτερο εαυτό της και είναι πολύ σπουδαίο που η προσπάθεια αυτή ανταμείβεται. Πάντα κοιτάω τι κάνει ο ανταγωνισμός, πού πήγαμε καλά και πού θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Είναι μια ζώνη στην οποία μετρά πολύ και η εμπορικότητα, που και εκεί πάμε πολύ καλά.

Είμαι ικανοποιημένη, ευγνώμων και χαρούμενη που καθημερινά φέρνω πολύ υψηλά ποσοστά σ’ ένα κανάλι που είναι νεοσύστατο και έχει ακόμα δρόμο για να συγκριθεί με κανάλια που μετρούν 20 και 30 χρόνια πορείας. Αυτό που έχουμε καταφέρει ομαδικά είναι πολύ μεγάλο και το λέω χωρίς καμία διάθεση έπαρσης.

 

- Κατερίνα Καινούργιου: «Υπήρξαν άνθρωποι που χωρίς να τους έχω κάνει κάτι έκαναν τα πάντα για να μην υπάρχω» -.

Related Articles

Survivor spoiler: Ποιοι χάνουν την ασυλία και ποιος είναι ο πρώτος υποψήφιος

admin

«Κόκαλο» οι Μαχητές στο Survivor με τον Κονδυλάτο – «Δεν θέλω να σας ανεβάσω την πίεση»

admin

Έξαψη: Η σύλληψη του Αλέξανδρου γίνεται πρώτη είδηση

admin

Ναταλία Γερμανού: «Ο Τριαντάφυλλος τους έχει κάνει τα νεύρα κρόσια, από όσο τον ξέρω»

admin

Δημήτρης Λιγνάδης: Η πρώτη νύχτα στη φυλακή

admin

«Στα Καγκέλια» με τα τσιφτετέλια στον Σπύρο Παπαδόπουλο

admin

YFSF: Νέο κρούσμα κορονοϊού στο σόου

admin

Μιχάλης Ρέππας: «Η σειρά Τρεις Χάριτες πήγε πρώτα ΑΝΤ1 και ΕΡΤ, αλλά την απέρριψαν»

admin

Μαρία Τζομπανάκη: «Ο γιος μου, Ορφέας θα γίνει μπαμπάς και θα υποφέρει μια ζωή από αγάπη»

admin