GOSSIP

Κουνουπίδι ψητό με σάλτσα μαϊντανού

-

Προετοιμασία-παρασκευή 15′, Αναμονή περίπου 10′, Ψήσιμο περίπου 50′

Υλικά (για 4 μερίδες)

1 μεσαίο κουνουπίδι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα μαϊντανού

70 ml ελαιόλαδο

1 φλ. φύλλα μαϊντανού

3 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Πλένουμε το κουνουπίδι και ανοίγουμε λίγο τα φύλλα του, αν χρειάζεται, για να φανεί το λευκό μέρος, αλλά δεν τα αφαιρούμε. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατόνερο και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βάζουμε μέσα το κουνουπίδι ανάποδα, με τη βάση του προς τα πάνω και το βράζουμε για 8-10 λεπτά. Το αφαιρούμε προσεκτικά από την κατσαρόλα και το βάζουμε, πάλι ανάποδα, σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει εντελώς (για περίπου 10 λεπτά). Αυτό το κάνουμε για να μην καεί το κουνουπίδι απ’ έξω και παραμείνει σκληρό μέσα κατά το ψήσιμο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Αλείφουμε το κουνουπίδι με ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ με λαδόκολλα, με τη βάση του προς τα κάτω αυτή τη φορά. Το βάζουμε στον φούρνο, στη χαμηλή σχάρα, και ψήνουμε στους 180°C (χαμηλώνουμε δηλαδή ελάχιστα τη θερμοκρασία), για περίπου 50 λεπτά.

Σάλτσα μαϊντανού: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ να λιώσουν. Μόλις ψηθεί το κουνουπίδι, το βγάζουμε από τον φούρνο και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Related posts

Ταμίλα Κουλίεβα – “Ξαφνικά σταμάτησαν όλα και κλειστήκαμε σπίτι”

celeb

Το Oculus Quest ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις περιεχομένου

celeb

Ο Γιατρός: Ποιος είναι ο πρωταγωνιστής της τούρκικης σειράς του ΣΚΑΪ

celeb

Πέντε χρήσιμες συμβουλές για τις επαγγελματικές μας τηλεδιασκέψεις

celeb

Βίκυ Κουλιανού: Το μοντέλο ποζάρει με το μπικίνι στα 51 του χρόνια

celeb

Η μικρή αδελφή της Κέιτ Μος ήρθε για να μείνει

celeb

Έκκληση για προστασία του πλανήτη αλλά και… αυτοκριτική από τη Στέλλα Μακάρτνεϊ

celeb

Υβόννη Μπόσνιακ: Μετά τις πασαρέλες κατακτά τις κουζίνες!

celeb

Αναβολή λόγω… διάρρηξης για την πρεμιέρα Τουρνά-Τσαλιγοπούλου

celeb