GOSSIP

Κραυγή αγωνίας από CFDA και BFC για το μέλλον της μόδας

-cfda-bfc-

Το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) και το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας (BFC) εξέδωσαν κοινή δήλωση για τον μεγάλης διάρκειας αντίκτυπο της πανδημίας του κοροναϊού στους σχεδιαστές, το λιανικό εμπόριο και τη βιομηχανία γενικότερα και ζητούν αλλαγές.

Οι δύο μη κερδοσκοπικές ενώσεις απευθύνουν συστάσεις που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση της μεγαλύτερης δημιουργικότητας για τους σχεδιαστές που παρεμποδίζονται από τη συνεχή ανάγκη παράδοσης νέων συλλογών, καθώς και προτάσεις για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της βιομηχανίας.

View this post on Instagram

“The industry will change; but change also presents an opportunity to reset, restart, and create a strong foundation for the future of American fashion,” says CFDA Chairman #TomFord in a letter he wrote to CFDA’s 477 members on the current challenges, feeling proud to be part of the American fashion community, and more. “The one thing I can promise, is that there will be a future for us all.” Go to link in bio to read the complete letter. 📸: @bfa

A post shared by cfda (@cfda) on

Τονίζουν την ανάγκη μεγαλύτερης προσοχής και στόχων όσον αφορά την παραγωγή και προβολή των συλλογών.

«Ενθαρρύνουμε τα brand μας, τους σχεδιαστές και τα καταστήματα λιανικής πώλησης, που έχουν συνηθίσει στον γρήγορο, αδυσώπητο ρυθμό της μόδας, να επιβραδύνουν» αναφέρουν και επισημαίνουν ότι η παράδοση των ενδυμάτων στα καταστήματα είναι καλύτερο να γίνεται «όταν ο πελάτης τα χρειάζεται πραγματικά», συνεπώς «πιο κοντά στην εποχή για την οποία προορίζονται».

Μία από τις ιδιαιτερότητες της βιομηχανίας είναι ότι τα χειμερινά ρούχα παραδίδονται συχνά σε καταστήματα τη θερινή περίοδο και το αντίστροφο.

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπήρξαν πάρα πολλές παραδόσεις και πολλά προϊόντα που έχουν παραχθεί. Με τη συσσώρευση του υπάρχοντος αποθέματος, οι σχεδιαστές και τα καταστήματα πρέπει επίσης να δουν τον κύκλο των συλλογών και να υιοθετήσουν στρατηγική στάση για τα προϊόντα τους και το πώς και πότε σκοπεύουν να τα πουλήσουν» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι δύο οργανισμοί προτείνουν στους σχεδιαστές μόδας να επικεντρωθούν σε «όχι περισσότερες από δύο κύριες συλλογές το χρόνο».

Ένας βραδύτερος ρυθμός θα επιτρέψει στους υπεύθυνους δημιουργικού να επικεντρωθούν στην ποιότητα έναντι της ποσότητας, καθώς και να μειώσουν το άγχος των σχεδιαστών και των ομάδων τους.

Τα brand ενθαρρύνονται επίσης να επικεντρωθούν στη βιωσιμότητα μέσω της «δημιουργίας λιγότερων προϊόντων, με υψηλότερα επίπεδα δημιουργικότητας και ποιότητας» προκειμένου να αυξηθεί η διάρκεια ζωής των ενδυμάτων και των αξεσουάρ.

Το CFDA και το BFC αναφέρονται στην επιστροφή στις εκδηλώσεις με κοινό, όποτε αυτή συμβεί.

Εφ΄όσον γίνει ασφαλής η πραγματοποίηση όχι εικονικών συγκεντρώσεων, οι δύο οργανισμοί ζητούν από τα brand «να προσπαθήσουν να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια του κανονικού ημερολογίου μόδας και σε μία από τις παγκόσμιες πρωτεύουσες μόδας, προκειμένου να αποφευχθεί η πίεση στους αγοραστές και τους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν συνεχώς».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν επίσης στο υψηλό αποτύπωμα άνθρακα που προκύπτει από τα συχνά ταξίδια.

«Είμαστε ενωμένοι στην ακλόνητη πεποίθησή μας ότι το σύστημα της μόδας πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει να συμβεί σε κάθε επίπεδο» υπογραμμίζεται.

«Αυτές οι αλλαγές έχουν καθυστερήσει για λίγο, και η επίπτωση του κορονοϊού μας ανάγκασε όλους να δώσουμε προτεραιότητα στη διαδικασία επανεξέτασης του τρόπου λειτουργίας της βιομηχανίας μας» αναφέρουν το CFDA και το BFC.

 

πηγή : ΑΠΕ – ΜΠΕ

Related posts

Σίσσυ Χρηστίδου: Με τον Θοδωρή δεν είμαστε ξανά μαζί ούτε θα είμαστε

celeb

Η τρυφερή εξομολόγηση από τη Φλορίντα Πετρουτσέλι για τον σύζυγό της

celeb

Ρουζ: Πώς θα εφαρμόσετε σωστά το «μαγικό» εργαλείο του μακιγιάζ

celeb

Η αντίδραση της Χριστίνας Αλεξανιάν όταν ρωτήθηκε για την τηλεθέαση του «Λόγω Τιμής»

celeb

Σπύρος Μπιμπίλας: Όταν πεθάνω, θέλω να καώ

celeb

Το πληθωρικό μοντέλο με την εξωτική ομορφιά

celeb

Μπιγιονσέ : Χρειαζόμαστε δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ

celeb

Η Κατερίνα Παναγοπούλου έρχεται στις είδησεις του MEGA και έχει τρέιλερ

celeb

Θανάσης Κουρλαμπάς: Ο ρόλος του Κλεομένη στις Άγριες Μέλισσες και οι αντιδράσεις του κόσμου

celeb