Image default
FUN & STRANGE Top News

Μία Aston Martin Valhalla 1,1 εκατ. δολαρίων στη διάθεση του James Bond 007

H Aston Martin και επίσημα επιβεβαίωσε πως η Valhalla θα έχει βασικό ρόλο στα χέριατου θρυλικού πράκτορα James Bond που θα τον υποδυθεί για τελευταία φορά ο Daniel Craig. Οι φήμες υπήρχαν από την προηγούμενη εβδομάδα όταν το υβριδικό κεντρομήχανο supercar εθεάθη στα στούντιο γυρίσματος της ταινίας μαζί με την κλασική DB5 του 1963 και την V8 Vantage. Έτσι ήταν θέμα ημερών η Aston Martin να επιβεβαιώσει την συμμετοχή της Valhalla στη νέα ταινία που θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Απρίλιο του 2020. Βέβαια αυτό που θα έχει ιδαιίτερο ενδιαφέρον είναι το πως θα «πλασαριστεί» η Valhalla στην ταινία, τα γυρίσματα της οποίας είναι σε προχωρημένο στάδιο σε αντίθεση με την εξέλιξη του αυτοκινήτου που είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο όλοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το πιθανότερο σενάριο για την εμφάνιση του αυτοκινήτου θα είναι να πρόκειται για σκέτο το αμάξωμα που θα προσομοιάζει τη Valhalla, με μηχανικά μέρη από κάποιο άλλο μοντέλο της εταιρείας για να κινείται στις σκηνές που θα κάθεται ο James Bond πίσω από το τιμόνι της. Εκτός πάλι κι αν το σενάριο προβλέπει την εμφάνιση του αυτοκινήτου σε κάποια σκηνή που δεν θα απαιτείται η κίνησή του και θα στέκει κάπου ως ντεκόρ.


Να σημειώσουμε ότι Valhalia στη Σκανδιναβική μυθολογία είναι ο παράδεισος στον οποίος πήγαιναν οι ήρωες πολεμιστές. Τώρα αν αυτό είναι καλή επιλογή για αυτοκίνητο και μάλιστα hypercar είναι ένα άλλο ερώτημα. Από τη Σκανδιναβική μυθολογία προέρχεται και το Valkyrie, το άλλο hypercar της μάρκας, όπου Βαλκυρίες ήταν οι συνοδοί των ηρώων στη Valhalla.

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες που αφορούν το μοντέλο, η Aston Martin Valhalla θα εφοδιάζεται με ένα υβριδικό turbo V6 μηχανικό σύνολο, που στόχος της εταιρείας είναι να αποδίδει 1.000 ίππους. Το κιβώτιο που προβλέπεται από τα σχέδια της εταιρείας για το μοντέλο, θα είναι ένα 8άρι με διπλό συμπλέκτη και τεχνολογία από την F1. Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ για εκείνους του πίσω άξονα, θα υπάρχει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.


Η Aston Martin, θέλει τη Valhalla να «στέκεται απέναντι» στη Ferrari SF90 Stradale, με βάρος που δεν θα ξεπερνά τα 1.350 κιλά. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση θα είναι υπόθεση 2,5 δευτερολέπτων, ενώ η τελική ταχύτητα του μοντέλου θα φτάνει τα 354 χλμ./ώρα. Κάτι παραπάνω από 1,1 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να είναι η τιμή της Valhalla από το 2021 που θα αρχίσει –βάσει προγραμματισμού- η παραγωγή της, η οποία θα είναι περιορισμένη στα 500 αυτοκίνητα.

Αξιοσημείωτο είναι πως η πρώτη εμφάνιση μοντέλου της Aston Martin σε ταινία του James Bond ήταν με μια DΒ5 στην ταινία Goldfinger του 1964. H προβολή ήταν τόσο σημαντική που εκείνη την εποχή εκτόξευσε τις πωλήσεις του μοντέλου. Έκτοτε η βρετανική φίρμα έχει συνεχή συμμετοχή στις ταινίες εδώ και πάνω από πέντε δεκαετίες. Άλλωστε στο προφίλ ενός Βρετανού πράκτορα τι άλλο θα ταίριαζε καλύτερα εκτός από μία Aston;

Related posts

Η Daisy Lea αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις

celeb

Alexis Rein: Η 18χρονη μπαλαρίνα που έγινε μοντέλο μαγιό και εσωρούχων

celeb

Η Emily Ratajkowski αποκαλύπτει όσα μπορεί…

celeb

Νάζι και αισθησιασμός από τη Ρωσία

celeb

Η μπαλαρίνα Alexis Ren σε ασπρόμαυρα, καυτά ενσταντανέ

celeb

Η χυμώδης ξανθιά Ρία Αντωνίου

celeb

Το «κουνελάκι» που ξέρει να κλέβει τις εντυπώσεις

celeb

Η Σοφία Χαρμαντά είναι η Ελληνίδα… Emily Ratajkowski

celeb

Το Μυκονιάτικο αριστούργημα των €6.950.000!

celeb