Image default
GOSSIP

Μαρία Κίτσου: Είχα κατάθλιψη. Μαθαίνεις να ζεις τελικά με αυτό

«Η κατάθλιψη είναι κάτι που επανέρχεται, κάτι που φεύγει, το πολεμάς, μαθαίνεις να ζεις τελικά με αυτό», σχολίασε η Μαρία Κίτσου και στην συνέχεια εξήγησε: «Όταν μίλησα γι’ αυτό θέλησα να πω ότι όλοι περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές και μίλησα ανοιχτά για αυτό για να παροτρύνω και άλλους ανθρώπους να το παραδεχτούν καταρχάς προς τον εαυτό τους, να ζητήσουν βοήθεια, γιατί εγώ είχα αυτό το καλό, πάντα ζητούσα βοήθεια. Δεν τα κρατούσα μέσα μου ποτέ και αυτό με έσωσε. Και παίρνω και τώρα το βήμα και λέω πως αν κάποιος αντιμετωπίζει ψυχική ασθένεια δεν είναι ανάγκη να την αφήσει να φτάσει στο απροχώρητο. Πρέπει να μιλήσει αν όχι στους δικούς του ανθρώπους, σε κάποιον ειδικό και όλα γιατρεύονται. Κάπου διάβασα σε ένα βιβλίο ψυχολογίας ότι οι δυνατοί άνθρωποι είναι αυτοί που ζητάνε βοήθεια, γιατί αυτοί θα επιβιώσουν».

Διάβασε ακόμα: Μαρία Κίτσου: 5 πράγματα που δεν ήξερες για την πρωταγωνίστρια της σειράς “Άγριες Μέλισσες”  

«Πάντα το αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις κατάθλιψη, καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχουν διαβαθμίσεις, υπάρχουν στάδια στην κατάθλιψη. Δεν ήθελα να βγω από το σπίτι, δεν μπορούσα να κάνω καμιά θετική σκέψη, τα έβλεπα όλα μαύρα. Περίπου στα 17 το πέρασα. Όταν είσαι μέσα σε αυτό δεν έχει τίποτα ρομαντικό και τίποτα χαρούμενο. Είμαι άνθρωπος που προσπαθώ να πιαστώ από οτιδήποτε για να βρω τη χαρά, επειδή ξέρω πως είναι το σκοτάδι», συμπλήρωσε η ίδια.

Η Μαρία Κίτσου μίλησε και για την εμπειρία της στις «Άγριες Μέλισσες» δηλώνοντας ότι είναι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα.

 

Σύμφωνα με το βιβλίο «Πρώτες βοήθειες Ψυχικής Υγείας. Ένας οδηγός για τις ψυχικές διαταραχές και την αντιμετώπισή τους», «η κατάθλιψη είναι μία διαταραχή που επηρεάζει τη διάθεση, τις σκέψεις και συνήθως συνοδεύεται από σωματικές ενοχλήσεις. Επηρεάζει τις διατροφικές συνήθειες του ατόμου, τον ύπνο του, τον τρόπο που βλέπει τον εαυτό του και τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και αντιλαμβάνεται. Η κατάθλιψη δεν είναι το ίδιο με το φυσιολογικό, καταθλιπτικό συναίσθημα που περνά γρήγορα και έχει μικρότερη ένταση. Στην κατάθλιψη το καταθλιπτικό συναίσθημα έχει μεγάλη ένταση, διαρκεί περισσότερο και οδηγεί σε έκπτωση της λειτουργικότητας του ατόμου σε πολλούς τομείς της ζωής του». Ο τρόπος για να βοηθήσεις ένα δικό σου άτομο που υποπτεύεσαι ότι πάσχει από κατάθλιψη είναι να τον βοηθήσεις να έχει μια σωστή εξέταση και διάγνωση από κάποιον ειδικό και να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/ant1tv

Related posts

Ο Μαρίνος Κόνσολος ζηλεύει γι’ αυτό και απέχει από τις σχέσεις

celeb

Η ερωτική αλληλογραφία του Σαρλ Αζναβούρ στο σφυρί

celeb

Η Μέγκαν Μαρκλ μαγειρεύει η ίδια τα γεύματα της οικογένειάς της

celeb

Η γυμνάστρια και μοντέλο που ονειρεύονται οι άνδρες

celeb

«Πάγωσε» η Κατερίνα Καινούργιου με την ατάκα του Μάρκου Σεφερλή για τον σύντροφό της

celeb

Μαντώ Γαστεράτου: Δέχτηκα bullying και από καθηγητές

celeb

Η Ντονατέλα Βερσάτσε απέκτησε τη «La Verbanella»

celeb

Ορκωμοσία στη Βουλή: Η άερινη Δόμνα Μιχαηλίδου έλαμπε από χαρά

celeb

Έντονες αντιδράσεις στη showbiz για τις δηλώσεις Πάνου Καλλίδη περί ομοφυλοφιλίας

celeb