FACES

Νικος Χαρδαλιάς: ‘Λίγους μήνες για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε βήμα βήμα στην κανονικότητα που έχουμε χάσει’

Νικος Χαρδαλιάς: ‘Λίγους μήνες για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε βήμα βήμα στην κανονικότητα που έχουμε χάσει’

Νικος Χαρδαλιάς

Καλεσμένος στην εκπομπή “Direct” και του Τάκη Χατζή βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Εκείνος αναφέρθηκε στον τρόπο που αντιμετωπίζει την κριτική και το χιουμορ, λέγοντας πως “ποτέ δεν με ενοχλεί το χιούμορ, το αγαπώ το χιούμορ και προσπαθώ να το ενθαρρύνω κιόλας. Και η κριτική και η καλόπιστη κριτική μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι και να διορθώνουμε λάθη και έχει αξία για όσους ασχολούμαστε με τα κοινά”.

Όσον αφορά το ρόλο του ως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι:

"Εγώ ανακοινώνω τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση και πάντα σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών. Ποτέ η κυβέρνηση δεν πήρε καμία μεγάλη απόφαση χωρίς την εισήγηση και την άποψη των επιδημιολόγων. Καθημερινά συμβαίνουν άσχημες που νιώθεις την αμηχανία της στιγμής, που πρέπει να πάρεις γρήγορες αποφάσεις, που πρέπει να κάνεις εισηγήσεις, αλλά αυτή είναι και η ευθύνη που κουβαλάει ο καθένας μας και η ανάγκη να μπορεί να είναι αποτελεσματικός και χρήσιμος. Δεν υπάρχει φόβος, υπάρχει άγχος για κάποια πράγματα. Παίρνουμε κάποιες αποφάσεις που θέλουμε να ξέρουμε τι αντίκτυπο και τι αποτύπωμα μπορούν να έχουν σε επίπεδο κοινωνίας σε σχέση με το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν πράγματα που μας φοβίζουν με την έννοια ότι στην αρχή είχαμε πράγματι ένα άγχος και μία αγωνία διότι δεν ξέραμε τον ιό, τώρα ξέρουμε και ξέρουμε και πως να προστατευθούμε. Εμείς στην Πολιτική Προστασία δεν έχουμε την πολυτέλεια να φοβόμαστε".

Ο ίδιος δεν παρεμβαίνει στις αποφάσεις για τα σχολεία, αλλά τόνισε πως "όσο ήταν ανοιχτά τα σχολεία δεν υπήρξε ούτε μία ενδοσχολική συρροή και όπου υπήρχε ζήτημα, αυτόματα τα σχολεία έκλεισαν και στεγανοποιήσαμε την οποιαδήποτε διασπορά".

Επίσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις ενημερώσεις που πραγματοποιεί, υπογραμμίζοντας πως "αυτό που εκφράζω στις ενημερώσεις είναι η συνολική άποψη του τι πρέπει να γίνει και τι όχι. Αυστηροί είμαστε όταν πρέπει να προστατεύσουμε κάποιους. Αυστηροί είμαστε με τα παιδιά μας σε κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο ή επικίνδυνο. Είμαι ευγνώμον για τον τρόπο που ο λαός έχει ανταποκριθεί σε αυτό".

Κλείνοντας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων θέλησε να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα. Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά πως:

"Λίγο ακόμα. Ξέρω ότι έχουμε κοπιάσει όλοι, αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμο έξω ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, νομίζω όμως ότι είμαστε στην αρχή του τέλους μιας προσπάθειας η οποία έχει κορυφωθεί 10 μήνες τώρα. Λίγες εβδομάδες ακόμα, λίγους μήνες για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σιγά σιγά, βήμα βήμα στην κανονικότητα που έχουμε χάσει".

Related Articles

Ο Δημήτρης Παπανωτας αδειαζει το Survivor!

admin

Η Κατερίνα Λέχου σε σπάνια δημόσια εμφάνιση

admin

Η οικογένεια της Ράνιας Θρασκιά μεγάλωσε

admin

Η νέα δημόσια εμφάνιση του Ηρακλή Τσουζίνοβ μετά τις φήμες περί σχέσης με τη Μαρινέλα

admin

Ο Μιχάλης Ρέππας ‘κλείδωσε’ για την κριτική επιτροπή του YFSF

admin

Η Ματίνα Παγώνη αντιδρά στη μίμηση του Τάκη Ζαχαράτου

admin

Jennifer Lopez | Στην παραλία με κόκκινο μπικίνι

admin

Όλγα Φαρμάκη | Η νέα φωτογραφία με super φουσκωμένη κοιλίτσα λίγο πριν γεννήσει – Έτσι θα ονομάσει την κόρη της

admin

Η Νανά Μούσχουρη εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού στη Γενεύη

admin