GOSSIP

Ο Πάρις Σκαρτσολιάς από το Α ως το Ω: “Με ιντριγκάρουν ρόλοι που με εξαναγκάζουν να κάνω βουτιά στον εαυτό μου”

Ο-Πάρις-Σκαρτσολιάς-από-το-Α-ως-το-Ω:-“Με-ιντριγκάρουν-ρόλοι-που-με-εξαναγκάζουν-να-κάνω-βουτιά-στον-εαυτό-μου”

Πώς περνούν τα χρόνια, σαν το νερό… Έτσι και εκείνο το όμορφο χαριτωμένο παιδάκι, ο Μάνος Πώποτας, που βλέπαμε πριν 18 χρόνια περίπου στο” Καφέ της Χαράς” μεγάλωσε- όπως ήταν φυσικό- ακολούθησε το επάγγελμα του ηθοποιού και έγινε ένα πανέμορφο και γοητευτικό παλικάρι, δύο μέτρα, ένας μπριλάντε ζεν πρεμιέ που τον ποθούν όλες οι γυναίκες, τόσο στη συνέχεια του διαχρονικού αυτού σίριαλ όσο και εκτός του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι! Ο Πάρις Σκαρτσολιάς, μας αποδεικνύει έμπρακτα το ταλέντο του, όντας επαγγελματίας ηθοποιός πια, κάθε Τετάρτη στον ΑΝΤ1 και γεμίζει τις οθόνες μας από νιάτα, φρεσκάδα, και ανεμελιά. Έχοντας στις αποσκευές του την εμπειρία του μικρού Πώποτα, τελείωσε τη δραματική σχολή Τέχνης του Κάρολου Κουν και βγήκε να αναμετρηθεί και αυτός στην αρένα του καλλιτεχνικού στίβου. Και εδώ είναι, που θέλω να του δώσω τα εύσημα! Για πολλούς λόγους! Στην εγκάρδια και άκρως φιλική συνομιλία που είχαμε, διαπίστωσα ότι είχα να κάνω με έναν ώριμο άντρα που ξέρει τι θέλει και τι επιζητεί στη ζωή και στο λειτούργημα του, με τα ”πιστεύω” του, τα όνειρα του, τα ”θέλω” του, τους στόχους του που έχει θέσει για να προχωρήσει μπροστά και όχι με έναν όμορφο νεαρό που το μόνο του μέλημα είναι η εξωτερική του εμφάνιση και πως θα την χρησιμοποιήσει για να ανελιχθεί. Επίσης, διαπίστωσα ότι είναι πολύ μορφωμένος, φιλοσοφημένος, με άψογη χρήση της ελληνικής γλώσσας και οι απαντήσεις που μου έδωσε έφταναν σε επίπεδο, τουλάχιστον, καθηγητή φιλολογίας! Άλλος λόγος- και σπουδαιότερος- είναι ότι σκοπεύει να ακολουθήσει και χαίρομαι τόσο πολύ για αυτό, το δύσκολο και απαιτητικό δρόμο του θεάτρου, με” ψαγμένες” παραστάσεις, ρεπερτόριο , συνεργασίες και δουλειές με αξιόλογους ανθρώπους και σκηνοθέτες. Πώς να μην τον επαινέσω, λοιπόν, για όλα αυτά τα ιδανικά, τις αξίες και τα προσόντα που διαθέτει ως ηθοποιός και ως προσωπικότητα; Και ανήκει, μάλιστα, στη νέα ταλαντούχα γενιά των ηθοποιών. Είναι αναντίρρητα ένας από τους αυριανούς πρωταγωνιστές του καλού θεάτρου! Την καλοκαιρινή σεζόν μου αποκάλυψε ότι θα υποδυθεί τον Διγενή Ακρίτα, μία συρραφή, την οποία διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε ο άξιος Κωστής Καπελώνης με τίτλο” Το έπος του Διγενή Ακρίτα” και θα κάνουν περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Ένα άλλο , επίσης, τάλαντό του, είναι η ενασχόληση του με τη μουσική. Ήδη, έχει δημιουργήσει το δικό του μουσικό συγκρότημα με το οποίο πρόκειται να εμφανιστεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ο πολυτάλαντος και άκρως δημιουργικός Πάρις Σκαρτσολιάς από το Α ως το Ω!

Ανεμελιά: Να έχεις τη διαύγεια να μην κουβαλάς το πρόβλημα που υπάρχει στη δουλειά  στο σπίτι σου και το πρόβλημα του σπιτιού στη δουλειά σου. Να ξεχωρίζεις το χώρο που βρίσκεσαι από τα προβλήματα που έχεις.

Βιβλία: Είναι μία μορφή πολιτισμού, κουλτούρας, τρόπου σκέψης αλλά είναι και παρέα.

Γέννηση: Μία αρχή της δημιουργίας με αυτοσκοπό να παράξει καινούργια γέννηση με στόχο την αποδόμηση του χάους.

Δραματική Σχολή: Το πρώτο βήμα για να μπορέσει ένας άνθρωπος που θέλει να γίνει ηθοποιός να αποκτήσει τα πρώτα εφόδια ως προς τον τρόπο σκέψης. Και από εκεί και πέρα ξεκινά η δουλειά του ηθοποιού.

Εμμονές: Έχω κάποιες, αλλά προσπαθώ να μην με κάνουν δυσλειτουργικό. Στο μυαλό μου οι εμμονές είναι εφάμιλλες με τη φυλακή, όσο πιο πολύ τις αφήνεις να σε επηρεάζουν τόσο πιο πολύ βρίσκεσαι κλειδωμένος μέσα σε αυτές.

Ζήλια: Η ζήλια είναι χρήσιμη μόνον προς την κατεύθυνση της αυτοβελτίωσης, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση λειτουργεί για τον άνθρωπο σαν δόλωμα. Πώς πετάς την πετονιά για να τσιμπήσει το ψάρι, έτσι ακριβώς κάνει και η ζήλια, αλλά αυτό που τσιμπάει είναι μία συστάδα αρνητικών πραγμάτων τα οποία αφετηρία έχουν τη ζήλια..

Ηθοποιός: Ηθοποιός γίνεσαι για να αφυπνίσεις συνειδήσεις, να αναμετρηθείς με τις παθογένειες σου, με σκοπό να πλησιάσεις όσο πιο κοντά μπορείς τις ψυχές που καλείσαι να καθρεφτίσεις. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ανακαλύπτεις καλύτερα τη φύση του ηθοποιού και αυτή με τη σειρά της σου αποκαλύπτει καλύτερα τη φύση των ανθρώπων.

Θέατρο: Από τα πιο μεταφυσικά πράγματα στο θέατρο είναι αυτή η λεπτή στιγμή που ο πραγματικός χρόνος παγώνει και εκείνη ακριβώς τη στιγμή αναδύεται ένας άλλος χρόνος με άλλες ταχύτητες και άλλα χαρακτηριστικά. Όμως στα μάτια του ηθοποιού, έστω και σε αυτά τα λίγα λεπτά, είναι ο μόνος πραγματικός. Το θέατρο και η πίστη είναι δύο έννοιες που συγκλίνουν τρομακτικά. Το θέατρο χωρίς πίστη είναι μία βάρκα στη μέση της θάλασσας χωρίς μηχανή και κουπιά.

Ιατρικό εμβόλιο κορωνοϊού: Κάθε κατάσταση αναλύεται με βάση τα δεδομένα της, τα δεδομένα σε κάθε κατάσταση κρίνουν και τις επιλογές και εξ όσων γνωρίζω το εμβόλιο είναι η μόνη επιλογή αυτή τη στιγμή.

Καλοκαιρινά σχέδια: Έχω κλείσει μία περιοδεία με το έργο” Το έπος του Διγενή Ακρίτα” είναι μία συρραφή την οποία έκανε και πρόκειται να σκηνοθετήσει ο Κωστής Καπελώνης.

Λόγος: Η προσωπική υπογραφή συμβολαίου ανάμεσα σε εσένα και τη συνείδηση.

Μυστικά: Τα μυστικά τα οποία είναι σκέψεις που δεν έχουμε κοινωνήσει κάποιες φορές τροφοδοτούν τη φαντασία και αυτή με τη σειρά της τροφοδοτεί τη δημιουργικότητα . Τα ένοχα μυστικά τροφοδοτούν, επίσης, τη φαντασία όμως, τη δηλητηριάζουν…

Νιότη: Είναι το διάστημα που λειτουργεί ως σχολείο της ζωής στον άνθρωπο που όταν περνά και πια έχουμε τις δομές και τη γνώση σε κάποια βασικά πράγματα της ζωής, θα θέλαμε να ξεκινούσε τότε.

Ξένοι ηθοποιοί: Οι Έλληνες ηθοποιοί δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από το ταλέντο των ξένων ηθοποιών! Εκεί που διαφέρουν είναι στην εκπαίδευση, στη μόρφωση και στον τρόπο που εκτελείται αυτή η δουλειά.

Όνειρα καλλιτεχνικά: Σίγουρα να αναμετρηθώ με κείμενα και συγγραφείς σπουδαίου βεληνεκούς και από εκεί και πέρα να παίξω σε μεγάλες σκηνές και στην Επίδαυρο. Αλλά το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι, μετά από κάθε παράσταση , να υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που να τον κοιτάζω στα μάτια και να βλέπω ότι υπάρχει κάτι μέσα σε αυτά.

Πεπρωμένο: Πιστεύω στο πεπρωμένο. Δεν πιστεύω ότι ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει το πεπρωμένο αλλά να κάνει ό,τι μπορεί μέχρι να αποκαλυφθεί.

Ρόλοι: Με ιντριγκάρουν οι ρόλοι οι οποίοι με εξαναγκάζουν να κάνω τη μεγάλη βουτιά μέσα στον εαυτό μου, με σκοπό να ανακαλύψω το πού και πώς συγκλίνω με αυτές τις ψυχούλες. Αλλά το βασικότερο είναι να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου.

Σοφία: Δείγμα σοφίας για εμένα είναι η ικανότητα του ανθρώπου να παρατηρεί πρόσωπα και καταστάσεις, χωρίς να έχει την ανάγκη να τα κρίνει.

Το καφέ της Χαράς: Αφετηρία, σπίτι, οικογένεια , χαρά, επαγγελματικός προσανατολισμός. Νιώθω ευλογημένος που είχα την τύχη με μία δουλειά να δημιουργήσω ένα δρόμο στη ζωή μου τον οποίον αγαπώ εν τέλει πραγματικά πολύ! Και αυτό το οφείλω στον Χάρη Ρώμα!

Υπονόμευση: Το να μην προσπαθείς να κατακτήσεις τα σκαλιά που έχει κατακτήσει κάποιος άλλος. Αντ’ αυτού η προσπάθεια για το μέλημά σου είναι να του τραβήξεις το χαλί. Σημασία δεν έχει να είσαι εσύ ψηλά αλλά αυτός χαμηλά.

Φιλία: Η μητέρα μου έλεγε ότι: ” οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγεις”. Σε αυτή τη βάση, λοιπόν, η οποιαδήποτε μορφή φιλίας, επειδή οι άνθρωποι είναι σαν την αγέλη , είναι τόσο αναγκαία , όσο και το νερό που πίνουμε.

Χόμπι: Μουσική, διάβασμα, μπάσκετ

Ψυχική ευφορία: Η ευτυχία δεν είναι κατάσταση, για αυτό και δεν τη βρίσκει ποτέ κανείς. Η ευτυχία, όμως, και αυτό είναι το μαγικό της , είναι στιγμές… Οπότε, ψυχική ευφορία είναι η μεγαλύτερη συγκομιδή στιγμών ευτυχίας.

Ωραία ζωή: Είναι η ζωή που είναι δομημένη με τα υλικά που έχεις επιλέξει με τις λιγότερες δυνατές μεταβλητές.

Related Articles

Στήριξη και από την Barking Well Media στην Κατερίνα Καινούργιου

admin

Νέα λανσαρίσματα από την ΚΙΚΟ Milano στην Ελλάδα

admin

Gardening @Zoumboulakis Gallery

admin

Δημήτρης Μοθωναίος: H συγκλονιστική ιστορία του ηθοποιού που βίωσε την κακοποίηση στα 6 του χρόνια

admin

Μελέτης Ηλίας: Ο χώρος μας βάλλεται μαζικά και πολλοί λένε τα ήθελε ο κ…ς τους»

admin

Σπίτι με το MEGA: Αφιέρωμα στον Μάνο Ξυδούς, Σάββατο στις 21.00

admin

Νένα Χρονοπούλου: Τα συγκινητικά λόγια για τον θάνατο του Άλκη Κολλάτου

admin

Σοφία Μουτίδου: «Γυναίκες, άνδρες, ομοφυλόφιλοι, στρέιτ μιλήστε! – Ήδη έχουν δακτυλοδειχτεί 2-3 άνθρωποι – Είναι άλλοι 100»

admin

Ντακότα Τζόνσον: Από το «Fifty Shades of Grey» στο Netflix ως πρωταγωνίστρια της Τζέιν Όστιν

admin