Uncategorized

Ποια είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζεις με την ηλεκτρική σκούπα

-5-

Πολλές φορές νομίζουμε ότι τα σπασμένα αντικείμενα ή τα πράγματα που έχουν χυθεί στο πάτωμα από το χτεσινό πάρτι μπορούμε να τα μάζεψουμε με την ηλεκτρική σκούπα. Ωστόσο, μετά από λίγο θα διαπιστώσουμε ότι αυτή η θαυματουργή συσκευή έχει άσχημη μυρωδιά, ή ότι η λειτουργία της έχει μειωθεί σημαντικά ή ότι έχει σταματήσει να δουλεύει. Και δεν θα ξέρουμε τον λόγο. Και αυτό είναι σίγουρα επειδή υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να απορροφηθούν μέσα σε μια ηλεκτρική σκούπα.

Ας δούμε όμως μερικά πράγματα που δεν θα πρέπει ποτέ να «ρουφάς» με την ηλεκτρική σου σκούπα.

1. Καφές, υπολείμματα καφέ και κακάο

Αν προσπαθήσεις να μαζέψεις χρησιμοποιημένο καφέ, αυτό θα ευνοήσει την ανάπτυξη μούχλας στο κάδο σκόνης. Επιπλέον, αυτά τα σωματίδια κολλάνε γρήγορα στα εσωτερικά μέρη της συσκευής και είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστούν.

Ο καφές, καθώς και το κακάο, είναι επίσης επικίνδυνα για την ηλεκτρική σκούπα επειδή τα μικρά σωματίδια τους μπορούν να μπλοκάρουν τα φίλτρα. Μπορούν επίσης να μπουν μέσα στον κινητήρα και να τον απενεργοποιήσουν.

Δες και αυτό: Με αυτόν τον τρόπο δε θα ρουφάει η σκούπα τα κέρματα

2. Τρίχες

Είναι αδύνατο να αποφύγεις να ρουφήξεις τρίχες μέσα στην ηλεκτρική σκούπα αλλά αξίζει να προσέχεις για τις τρίχες των ζώων αλλά και τις ανθρώπινες και να μην τα αφήνεις να ειχωρήσουν μέσα στην σκούπα σε μεγάλες ποσότητες. Μπορούν να βουλώσουν τη σακούλα της σκόνης και τα φίλτρα πολύ γρήγορα. Μόλις η σκούπα ρουφήξει πάρα πολλές τρίχες μέσα στη συσκευή, η ισχύ της ηλεκτρικής σκούπας μπορεί να μειωθεί σημαντικά – ακόμη και κατά τη διάρκεια μόνο ενός καθαρισμού.

Ορισμένες ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες είναι εξοπλισμένες με γρήγορες, περιστρεφόμενες βούρτσες που μαζεύουν τις τρίχες. Εκεί θα πρέπει να αποσυναρμολογείς τη συσκευή ή να καθαρίζεις τις βούρτσες χειροκίνητα.

3. Υγρό πάτωμα

Είναι επικίνδυνο να μαζεύεις από το πάτωμα υγρά αντικείμενα ή ένα υγρό τρόφιμο καθώς μπορείς πραγματικά να πάθεις ηλεκτροπληξία. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να προκαλέσεις βραχυκύκλωμα. Εάν το πάτωμα είναι ελαφρώς υγρό, η σκούπα μπορεί να μην δείξει τίποτε εξωτερικά, αλλά αυτή η σκόνη θα μείνει εκεί στο ακροφύσιο και το σωλήνα αναρρόφησης. Η κακή μυρωδιά δυστυχώς θα παραμείνει, κάτι που είναι δύσκολο να ξεφορτωθείς.

Αυτό το διάβασες; Πλένεις πιάτα στο χέρι; 4 απλές συμβουλές για να γλιτώσεις χρόνο και χρήμα

4. Καλλυντικά

Οι καλλυντικές σκόνες, τα highlighters και άλλα καλλυντικά που φαίνονται ξηρά περιέχουν στην πραγματικότητα διάφορα έλαια και ουσίες που αρχίζουν να λιώνουν με την επίδραση του ζεστού αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα καλλυντικά θεωρούνται ένας από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς της ηλεκτρικής σκούπας και αυτό επειδή τα λιπαρά συστατικά θα λιώσουν μέσα στη συσκευή και θα φράξουν τα μηχανικά μέρη και τα φίλτρα. Είναι σχεδόν αδύνατο να καθαρίσεις τα φίλτρα μόλις τα καλλυντικά φτάσουν σε αυτά και πολλές φορές θα πρέπει να τα αντικαταστήσεις.

5. Μικρά κομμάτια χαρτιού και κομφετί

Τα μικρά κομμάτια χαρτιού ή τα κομφετί μπορούν να φράξουν τη σκούπα πολύ γρήγορα, γεγονός που προκαλεί την υπερθέρμανση της συσκευής και τη διακοπή της λειτουργίας του κινητήρα. Τα κομφετί που είναι φτιαγμένα από φύλλα αλουμινίου είναι ακόμη πιο επικίνδυνα από το χάρτινα κομφετί. Τα σωματίδια λιώνουν γρήγορα στο εσωτερικό του κενού υπό την επίδραση του ζεστού αέρα, κολλάνε σε δύσκολα σημεία και σταματούν τη λειτουργία της σκούπας.

Related posts

#Mένουμε_Aσφαλείς: Τα 3 νέα βίντεο για τη χρήση της μάσκας που πρέπει να δεις

celeb

Γι’ αυτό αποχώρησε η Βίκυ Κάβουρα από την παράσταση – Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου αποκαλύπτει

celeb

Έτσι θα γίνονται παραστάσεις και συναυλίες από τις 15 Ιουλίου σε ανοικτούς χώρους

celeb

Γιώργος Χρανιώτης & Γεωργία Αβασκαντήρα: Επέτειος γάμου για… τρεις!

celeb

MasterChef τελικός – θρίλερ! Σταύρος ή Σταυρής;

celeb

The 2Night Show: Μπόμπα – Ζυγούλη στο πλατό του Γρηγόρη

celeb

Βραδινό μακιγιάζ 2019: Οι συμβουλές της makeup artist για το δέρμα, τα μάτια, τα χείλη

celeb

Τζένη Μπαλατσινού: Επέστρεψε στην αγαπημένη της Πάτμο

celeb

Αμήχανη σύνδεση για τη Σίσσυ Χρηστίδου με τον Γιώργο Γιαννόπουλο – “Με το ζόρι τον βγάλαμε;”

celeb