Image default
WOMEN ONLY

Πόσο διαρκούν τα μπαχαρικά που έχεις στην κουζίνα σου

Η ακριβής απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξαρτάται τόσο από τον τύπο του μπαχαρικού όσο και από τις συνθήκες υπό τις οποίες αποθηκεύονται. Τα μπαχαρικά, όπως λένε οι ειδικοί, στην πραγματικότητα δεν χαλάνε. Αλλά με το πέρασμα του χρόνου, τα μπαχαρικά θα χάσουν τη δραστικότητά τους και δεν θα έχουν την ανάλογη γεύση στο φαγητό σου.

Οπότε, πόσο καιρό διαρκούν τα μπαχαρικά; Κατά γενικό κανόνα, τα ολόκληρα μπαχαρικά θα παραμείνουν φρέσκα για περίπου 4 χρόνια, τα μπαχαρικά σε σκόνη για 2 έως 3 χρόνια και τα αποξηραμένα βότανα για 1 έως 3 χρόνια.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής των μπαχαρικώ

Η ακριβής απάντηση στην ερώτηση «Πόσο καιρό κρατάνε τα μπαχαρικά;» εξαρτάται τόσο από τον τύπο του μπαχαρικού όσο και από τις συνθήκες υπό τις οποίες αποθηκεύονται. Τα μπαχαρικά, όπως λένε οι ειδικοί, στην πραγματικότητα δεν χαλάνε. Αλλά με το πέρασμα του χρόνου, τα μπαχαρικά θα χάσουν τη δραστικότητά τους και δεν θα έχουν την ανάλογη γεύση στο φαγητό σου.

Οπότε, πόσο καιρό διαρκούν τα μπαχαρικά; Κατά γενικό κανόνα, τα ολόκληρα μπαχαρικά θα παραμείνουν φρέσκα για περίπου 4 χρόνια, τα μπαχαρικά σε σκόνη για 2 έως 3 χρόνια και τα αποξηραμένα βότανα για 1 έως 3 χρόνια.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής των μπαχαρικών:

• Αποθήκευσε τα μπαχαρικά σε δροσερό μέρος (σκοτεινό ντουλάπι), μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Φύλαξέ τα κλειστά όταν δεν τα χρησιμοποιείς.

• Τα μπαχαρικά και τα βότανα που αγοράζονται χύμα θα διατηρήσουν καλύτερα τη γεύση και τη δραστικότητα εάν φυλάσσονται σε δοχεία με σφιχτά καπάκια.

• Πώς θα καταλάβεις εάν τα μπαχαρικά είναι ακόμα καλά; Για να ελέγξεις εάν ένα μπαχαρικό ή ένα βότανο είναι ακόμα αρκετά δραστικό για να είναι αποτελεσματικό, τρίψε ή πίεσε μια μικρή ποσότητα στο χέρι σου, στη συνέχεια δοκίμασε το και μύρισέ το – αν το άρωμα δεν είναι έντονο και η γεύση επίσης, το βότανο ή το μπαχαρικό πρέπει να αντικατασταθεί .

Εδώ, η διάρκεια ζωής των μπαχαρικών που συνήθως βρίσκονται στις περισσότερες κουζίνες:

• Tριμμένη κανέλα: 3-4 χρόνια

• Τριμμένο ζίντζερ: 3-4 χρόνια

•Φύλλα δάφνης: 1-3 χρόνια

• Ρίγανη, αποξηραμένη: 1-3 χρόνια

• Τσίλι σε σκόνη: 3-4 χρόνια

• Oλόκληρο μοσχοκάρυδο : 4 χρόνια

• Θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι: 2-3 χρόνια

• Μαύρο πιπέρι, ολόκληρο: 4 χρόνια

• Αλάτι: διατηρείται απεριόριστα

Related posts

Γιώργος Καπουτζίδης: “Δεν θέλω το instagram μου να μοιάζει σαν τη συνεδρίαση της πολυκατοικίας όπου μιλάνε όλοι μαζί και φωνάζουν”

celeb

Πώς να βαφτείς αν είσαι καλεσμένη σε ανοιξιάτικο γάμο

celeb

Γιατί η κρέμα νύχτας είναι αναγκαία; Plus: 3 συνταγές για σπιτική κρέμα νύχτας από την αισθητικό

celeb

5 πολύ οικονομικές τάσεις που μπορείς να υιοθετήσεις τη νέα σεζόν

celeb

Αυτή είναι η ιδανική αποτρίχωση το καλοκαίρι! (για ποιότητα και διάρκεια)

celeb

Αποτρίχωση με κερί | Μυστικά για να γίνει λιγότερο επίπονη και πιο αποτελεσματική

celeb

Έφαγα πολύ τις προηγούμενες μέρες: Τα 5 βήματα για να μην πάρουμε βάρος

celeb

Η νέα συλλογή Resort 19′ by Vassilis Thom

celeb

Vegan λαζάνια με κρέμα κολοκύθας και μανιτάρια 

celeb