Image default
RELATIONSHIPS

Πώς να φύγεις από ένα κακό ραντεβού χωρίς να είσαι αγενής;

Σχεδόν σε όλες μας έχει τύχει να βγούμε ένα ραντεβού και να αποβεί από κακό, μέχρι καταστροφικό. Αγενείς τύποι, προσωπικές ερωτήσεις που γίνονται με παντελή έλλειψη διακριτικότητας, μηδενική χημεία και χέρια που απλώνονται σε σημεία που δε θα έπρεπε, είναι μερικά μόνο παραδείγματα όσων μπορούν να σου καταστρέψουν τη βραδιά και τη διάθεση και να σε φέρουν σε υπερβολικά δύσκολη θέση.

Το ακόμα χειρότερο που πολλές από εμάς κάνουμε όμως, είναι ότι αντί να φύγουμε το συντομότερο δυνατόν, καθόμαστε και υπομένουμε το μαρτύριο που ονομάζεται “κακό ραντεβού”, είτε για “το story” είτε από ντροπή, από τη στιγμή που έχουμε κάθε δικαίωμα να μαζέψουμε τα πράγματα μας και να κατευθυνθούμε στην ασφαλή και χαρούμενη βάση μας (κοινώς, το κρεβατάκι μας).

Πώς να βρω τον ιδανικό σύντροφο; Η φωτογραφία που θα σου δείξει ποιος τύπος άντρα σου ταιριάζει

Καιρός να αναθεωρήσεις όμως. Είσαι ήδη αρκετά πολυάσχολη για να ξοδέψεις τη βραδιά σου με κάποιον που δεν σε κάνει καν να περνάς καλά. Τα κακά ραντεβού διαρκούν περισσότερο απ’όσο θα έπρεπε επειδή τα αφήνουμε, και τα αφήνουμε να συμβούν επειδή η εναλλακτική λύση μας φαίνεται αγενής ή άβολη. Αυτό που θα έπρεπε να συμβαίνει όμως, είναι να βάζουμε τέλος σε ένα κακό ραντεβού είτε σκεφτόμαστε ότι η ατμόσφαιρα είναι άβολη και περίεργη είτε ότι θα προτιμούσαμε να είμαστε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο παρά εκεί.

Πώς να φύγεις από ένα κακό ραντεβού;

Έχε πάντοτε μαζί σου μετρητά 

Σε περίπτωση ανάγκης, είναι βασικό να μπορείς να αφήσεις χρήματα για αυτά που παρήγγειλες και να μπορείς να φύγεις άμεσα από το μαγαζί.

Φτιάξε ένα πλάνο διαφυγής

Πριν φτάσεις στο ραντεβού σου, σκέψου τα εξής: Υπάρχει πιάτσα με ταξί στην περιοχή που θα βρίσκεστε; Υπάρχει σταθμός μετρό που θα είναι ανοιχτός; Έχεις δικό σου αμάξι με το οποίο μπορείς να πας και να φύγεις από το ραντεβού; Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είσαι σίγουρη ότι δε θα χρειαστείς να παραμείνεις σε ένα κακό ραντεβού μόνο και μόνο επειδή χρειάζεσαι κάποιον να σε γυρίσει σπίτι.

Έχε μια φίλη σου σε ετοιμότητα

Και πάλι μιλώντας για περίπτωση ανάγκης, θα είναι πραγματικά χρήσιμο να έχεις μια φίλη που θα είναι έτοιμη να σε σώσει. Πριν το ραντεβού, συνεννοήσου μαζί της για κάποια λέξι-κλειδί ή για κάποιο συγκεκριμένο emoji που αν της το στείλεις, θα σημαίνει πως πρέπει να σε βοηθήσει. Φτιάξτε ένα σχέδιο, έτσι ώστε να ξέρει αν θα πρέπει να καλέσει το μαγαζί, την αστυνομία, να εμφανιστεί εκεί που βρίσκεστε ή να σε καλέσει επειδή συνέβη κάτι “έκτακτο”.

Σκέψου μια δικαιολογία

Και εδώ είναι το σημείο που βάζεις άμεσο τέλος στο ραντεβού σου. Απομακρύνσου για λίγη ώρα για να δώσεις στον εαυτό σου το χρόνο να σκεφτεί, πηγαίνοντας για παράδειγμα στο μπάνιο. Αν δεν έχεις αμάξι, κάλεσε ένα ταξί, πάρε μια βαθιά ανάσα, πήγαινε πίσω και πες του “Σ’ευχαριστώ πολύ για τη βραδιά, αλλά___*ΤΑΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ*___. Δεν έχει σημασία ποια είναι η δικαιολογία σου. Μπορεί να μην αισθάνεσαι καλά, μπορεί να έλαβες μόλις ένα γραπτό μήνυμα που λέει ότι το κατοικίδιο σου πέθανε, να έλαβες μια έκτακτη ειδοποίηση από τη δουλειά, να συνειδητοποίησες ότι είσαι αλλεργική σε αυτά που έφαγες. Χρησιμοποίησέ την, ευχαρίστησε τον, πλήρωσε το/τα ποτό/ποτά σου και φύγε.

Δε χρωστάς σε κανέναν καμία δικαιολογία για το ότι φεύγεις από καταστάσεις που σε κάνουν να νιώθεις άβολα. 

Να είσαι ειλικρινής

Αν κατά τα άλλα το κλίμα είναι φιλικό και αισθάνεσαι ασφαλής αλλά θέλεις να φύγεις από το ραντεβού και νιώθεις τολμηρή και αρκετά θαρραλέα, μπορείς να κάνεις σήμα στο σερβιτόρο, και να πεις στο ραντεβού σου, όσο πιο ευγενικά μπορείς, “χάρηκα πολύ που σε γνώρισα, αλλά δε νομίζω ότι θα πάει κάπου όλο αυτό”.

Related posts

Η κίνηση που κάνει τις γυναίκες να φαίνονται σεξουαλικά διαθέσιμες 

celeb

Είσαι έτοιμη να ερωτευτείς; Αυτές είναι οι 3 αδιαπραγμάτευτες αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις

celeb

Περίπτωση bad kisser; Οι 4 τεχνικές για να διορθώσεις τα φιλιά σας, σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει

celeb

Αυτή η στάση είναι πιο επικίνδυνη για το πέος

celeb

7 πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να κάνεις για έναν έρωτα

celeb

Πώς να ανανεώσω τη σχέση μου; 10 διασκεδαστικοί τρόποι για να το πετύχεις

celeb

Σεξ: Πόσο διαφορετικό είναι στο μυαλό του άνδρα και της γυναίκας

celeb

Σεξ: Αλλάζουμε γούστα μετά τα 30;

celeb

EXCLUSIVE PHOTOS: Salma Hayek Without Makeup Is as #Flawless as You’d Expect

celeb