Image default
WOMEN ONLY

Πώς να χρησιμοποιώ και φροντίσω σωστά το αντικολλητικό τηγάνι;

αντικολλητικό τηγάνι

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την Τζίνα Σταθουλοπούλου, senior και trade marketing manager της Tefal.

Αν ψάχνεις τρόπους για να μαγειρεύεις με λιγότερα λιπαρά, αν άρχισες να μένεις μόνη σου ή αν έχει μεγαλώσει η οικογένειά σου και γενικά αν είσαι τύπος που θέλει εύκολες και γρήγορες λύσεις, τα αντικολλητικά σκεύη είναι μία από αυτές. Και όταν το light μαγείρεμα είναι απλό, γίνεται ευκολότερο να ακολουθήσεις μια διατροφή με λίγα λιπαρά. Αν έπρεπε να διαλέξεις ένα, ποιο θα ήταν αυτό;

Ακόμη και το στήθος κοτόπουλου γίνεται ζουμερό και νόστιμο στο ψήσιμο χωρίς λάδι σε ένα αντικολλητικό σκεύος. Το αντικολλητικό τηγάνι κερδίζει σίγουρα την πρώτη θέση στην κουζίνα σου, με πλεονέκτημα το ότι δεν κολλούν οι τροφές στην επιφάνειά του (!) και καθαρίζεται σχεδόν από μόνο του. Επιπλέον, σε αυτό μπορείς να τηγανίσεις, να ψήσεις, να σοτάρεις, να φτιάξεις μια –όχι πολύ ζουμερή– σάλτσα ΚΑΙ να λιώσεις σοκολάτα ή να φτιάξεις καραμέλα.

Διάβασε επίσης: Στον ατμό, βραστά, στο τηγάνι, στη σχάρα, στο φούρνο ή με σοτάρισμα; Κάνε κάθε τρόπο μαγειρέματος ΥΓΙΕΙΝΟ!

Πώς θα φροντίσεις σωστά τα αντικολλητικά σκεύη

  • Γενικά, δείξε προσοχή στη χρήση μεταλλικών εργαλείων. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι καλύτερο να αποφεύγεις τα μαχαίρια επάνω σε αντικολλητικές επιφάνειες, αλλά τα περισσότερα αντικολλητικά σκεύη είναι ανθεκτικά στις μεταλλικές κουτάλες.
  • Για να παρατείνεις τη διάρκεια χρήσης τους, καλύτερα να τα πλένεις στο χέρι και όχι στο πλυντήριο πιάτων, γιατί τα χερούλια τους είναι ευαίσθητα.
  • Μη βάζεις το ίδιο σκεύος και σε γκάζι και σε κεραμική εστία. Αν χρησιμοποιηθεί ένα τηγάνι σε εστία γκαζιού, θα πρέπει να συνεχιστεί η χρήση αυτή, καθώς η έντονη φλόγα με τα χρόνια κάνει το σκεύος να παίρνει τη μορφή της εστίας.
  • Όταν υπερθερμαίνεις ένα τηγάνι, τελικά θα χαλάσει και θα σκεβρώσει. Για να αποφύγεις την υπερθέρμανση –και να μην καίγεται το φαγητό–, διάλεξε ένα με δείκτη θερμοκρασίας στο κέντρο που παίρνει έντονο χρώμα όταν το τηγάνι φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, δηλαδή στους 220°C.
  • Αν φθαρεί η εσωτερική αντικολλητική επιφάνεια, δηλαδή φανεί το «γυμνό» αλουμίνιο, χάνεται μεν η αντικολλητική ιδιότητα, αλλά δεν είναι επικίνδυνο.

Related posts

4 τρόποι να πίνεις περισσότερο νερό

celeb

Οι καλύτερες αντιγηραντικές κρέμες προσώπου που συστήνει η beauty editor

celeb

Δες πώς θα βγάλεις τα φρύδια σου σωστά βήμα-βήμα με τις συμβουλές της αισθητικού

celeb

ΜΗΝ πιστεύεις αυτά για το αντηλιακό σου (και πώς θα διαλέξεις σωστά)

celeb

4 “κακές” συνήθειες που σε κρατούν μακριά από την ευτυχία

celeb

Νύχια Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020: Οι ωραιότερες ιδέες για χρώματα και σχέδια

celeb

Κατεστραμμένα νύχια; 10 πανεύκολα μυστικά για να τα σώσεις

celeb

Είναι αποτελεσματικά τα νήματα για ανόρθωση προσώπου και σώματος;

celeb

Η ιδανική διατροφή για τα ψωμάκια! Να πώς θα μειωθεί το λίπος στους γοφούς με τις συμβουλές της δρ Μαρίας Ψωμά

celeb