Uncategorized

Σαλάτα εσπεριδοειδών με γκρανόλα μάραθου και καραμελωμένα γογγύλια

Σαλάτα εσπεριδοειδών

Σαλάτα εσπεριδοειδών με γκρανόλα μάραθου και καραμελωμένα γογγύλια

Χρόνος προετοιμασίας 50 λεπτά

Μερίδες 4

Yλικά

  • ½ κιλό μικρά γογγύλια (3 με 4 γογγύλια) καθαρισμένα και κομμένα σε πάχος 2 εκατοστών
  • 3 ½ κ.γλ. μέλι
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 110 γρ. χοντροτριμμένο κάρδαμο
  • 1 κιλό ανάμεικτα εσπεριδοειδή (γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια, μανταρίνια) ξεφλουδισμένα και χωρίς τα κουκουτσία, κομμένα σταυροειδώς σε ροδέλες πάχους 2,5 εκατοστών
  • 1 ½ φλ. γκρανόλα μάραθου (συνταγή κάτω)

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε τα γογγύλια, τη 1 κ.σ. βούτυρο και τις 2 κ.γλ. μουστάρδα σε ένα μεσαίου μεγέθους σκεύος. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νέρο τόσο ώστε να καλύψει τα γογγύλια (περίπου 3 φλιτζάνια) και τα βράζουμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, γυρίζοντας τα γογγύλια ανά διαστήματα μέχρι να γίνουν τρυφερά και να εξατμιστούν τα υγρά για 15 με 20 λεπτά.
  2. Αφού εξατμιστεί το υγρό, συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τα γογγύλια για 4 λεπτά παραπάνω, ανακατεύοντας μία με δύο φορές, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα από τη μία τουλάχιστον πλευρά και περιχύνουμε με τη σως. Μεταφέρουμε τα γογγύλια σε ένα πιάτο.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακτεύουμε τον χυμό λεμονιού με την υπόλοιπη μουστάρδα και το μέλι που έχει περισσέψει. Τα χτυπάμε όλα μαζί ρίχνοντας αργά μέσα και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  4. Τοποθετούμε σε 4 πιάτα τα κιτροειδή, το κάρδαμο και τα ζεστά γογγύλια. Περιχύνουμε με το dressing και πασπαλίζουμε με την γκρανόλα.

Γκρανόλα μάραθου

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μικρό χαρτί ψησίματος, ανακατεύουμε ½ φλιτζάνι βρώμη, ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα πέκαν, ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα με τη φλούδα, 1 κ.σ. ολόκληρους σπόρους λιναρόσπορο, 1 κ.γλ. ολόκληρους σπόρους μάραθου, μία πρέζα πιπέρι, ασπράδι από 1 μεγάλο αυγό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και κ.γλ. μέλι μέχρι να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε αλάτι και τα απλώνουμε φτιάχνοντας ένα λεπτό στρώμα.
  • Ψήνουμε ανακτεύοντας μία φορά μέχρι να ροδίσει για 25 με 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

Διάβασε επίσης: Τι να βάλεις στη σαλάτα; Τα 6 βήματα για να την φτιάξεις τέλεια

Διάβασε επίσης: Η πολίτικη σαλάτα σε 2 παραλλαγές: θες πικάντικη ή κλασική συνταγή;

Related posts

To #1 πράγμα που πρέπει να κάνεις για μια υγιή επιδερμίδα

celeb

5 δραστηριότητες που ξεκουράζουν το μυαλό

celeb

Πρώτες ματιές στο Asus ROG Phone III!

celeb

Ο Γιατρός: Αποχωρήσεις βόμβα στο νέο κύκλο της σειράς – Ποιοι φεύγουν

celeb

Λάκης ο γλυκούλης: Η Βούλα ξεκινάει μια… επίθεση αγάπης και έρωτα προς τον Λάκη

celeb

Kenya Moore Shades NeNe Leakes For Acting ‘Childish’ During ‘RHOA’ Reunion — Watch

celeb

MasterChef: Η Κατερίνα αποχώρησε και… «έσταξε φαρμάκι» (Video)

celeb

Ποια ρούχα αδυνατίζουν; Τα έξυπνα τρικ μόδας για ωραίο σώμα ΧΩΡΙΣ δίαιτα

celeb

Οι σημερινοί καλεσμένοι του Γρηγόρη Αρναούτογλου

celeb