WOMAN

Τα λάθη στο μαγείρεμα που στερούν νοστιμιά από το φαγητό

Τα-λάθη-στο-μαγείρεμα-που-στερούν-νοστιμιά-από-το-φαγητό

Τα λάθη στο μαγείρεμα που στερούν νοστιμιά από το φαγητό

Τα tips ενός βραβευμένου σεφ

Μπορεί θεωρητικά όλοι να μπορούν να μαγειρέψουν, αλλά το να το κάνεις καλά χρειάζεται λίγη δεξιότητα. Ο σεφ Paul Kahan, νικητής του βραβείου James Beard Foundation, λέει ότι υπάρχουν μερικά κοινά λάθη μαγειρικής που συχνά κάνουμε, με αποτέλεσμα τα τελικά πιάτα να μην είναι τόσο νόστιμα όσο θα μπορούσαν να είναι.

Πώς το σημείο που τοποθετείς το ταψί στο φούρνο επηρεάζει το μαγειρικό σου αποτέλεσμα

Παρακάτω, θα βρεις τα λάθη που στερούν τη νοστιμιά από το φαγητό:

Μετακινείς υπερβολικά το φαγητό γύρω από το τηγάνι

Η συνήθεια αυτή εμποδίζει την παραγωγή του καραμελωμένου υπολείμματος που κολλάει στο κάτω μέρος του τηγανιού κατά το μαγείρεμα. “Αυτή η καραμελοποίηση είναι πραγματικά αυτό που προσθέτει τόση γεύση στη μαγειρική”. 

Χρησιμοποιείς αντικολλητικά σκεύη

Ο Kahan λέει ότι η μόνη φορά που πρέπει να χρησιμοποιείς αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη είναι όταν φτιάχνεις αυγά ή ομελέτα. “Πολλές από αυτές τις επιφάνειες που είναι διαθέσιμες στην αγορά έχουν δύσκολο τρόπο με τον οποίο ασκούν τη θερμότητα, με αποτέλεσμα να επηρεάζει τη γεύση του φαγητού”.

Δεν χρησιμοποιείς αρκετή οξύτητα

“Η οξύτητα είναι πραγματικά ο ακρογωνιαίος λίθος της μαγειρικής”, λέει ο Kahan, ο οποίος λέει ότι περισσότερο τείνουμε να χρησιμοποιούμε στοιχεία όπως χυμό λεμονιού, ξύδι και ελαιόλαδο για να προσθέσουμε οξύτητα στα πιάτα μας, αλλά μας παροτρύνει να σκεφτούμε πέρα από αυτό και να χρησιμοποιήσουμε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ξύδι στο τέλος του μαγειρέματος για να αναδείξουμε τις γεύσεις.

Δεν προ-αλατίζεις το κρέας και τα πουλερικά

“Όταν μαγειρεύεις πουλερικά, καρύκευσε τα και άφησε τα να “καθίσουν” στο ψυγείο για περίπου δύο ή τρεις ώρες, ή ακόμη και μια ολόκληρη νύχτα – αυτό θα τα κάνει πιο ζουμερά και νόστιμα”.

Μαγειρεύεις το φαγητό κατευθείαν από το ψυγείο

“Εάν ξεκινήσεις να μαγειρεύεις κάτι που είναι παγωμένο σε ένα τηγάνι, δεν θα μαγειρευτεί εξίσου ομοιόμορφα όσο θα γινόταν αν δεν ήταν παγωμένο”, λέει ο Kahan. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να το βγάλεις έξω από το ψυγείο για περίπου 30 λεπτά πριν από το μαγείρεμα, προκειμένου να επιτρέψεις στο φαγητό να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν κάνεις προετοιμασία

Εάν πρόκειται να μαγειρέψεις ένα μεγάλο γεύμα, ο Kahan λέει ότι η προετοιμασία της προηγούμενης ημέρας είναι απαραίτητη – με αυτόν τον τρόπο, δεν βιάζεσαι να μαγειρέψεις και εκμεταλλεύεσαι το χρόνος σου για να το κάνεις σωστά, απολαμβάνοντας τη διαδικασία.

Related Articles

Γιατί αξίζει να δοκιμάσεις το roller skating

admin

Φρούτα και λαχανικά αντί για ασπιρίνη!

admin

40+ και νιώθεις τη βαρύτητα στο πρόσωπό σου; Ώρα για ολική επαναφορά

admin

Το στυλ και χρώμα μαλλιών που σου ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

admin

Πώς να φτιάξεις πεντανόστιμα μπισκότα με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

admin

Πώς να φτιάξεις το κλασικό Amaretto sour

admin

Έρχεται ο ανάδρομος Ερμής του φθινοπώρου και θα τον αισθανθούν όλα τα ζώδια

admin

Η έμπνευση που χρειάζεσαι για το μανικιούρ των διακοπών σου

admin

Με ποιο ζώδιο πρέπει να αποφύγεις να κάνεις σχέση μέσα στο 2021

admin