WOMAN

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σταματήσεις να καταναλώνεις γαλακτοκομικά προϊόντα

Τι-θα-συμβεί-στο-σώμα-σου-αν-σταματήσεις-να-καταναλώνεις-γαλακτοκομικά-προϊόντα

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σταματήσεις να καταναλώνεις γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα κύρια οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων περιλαμβάνουν την οικοδόμηση γερών οστών και δοντιών και τη διατήρηση της σωματικής μάζας. Ωστόσο, τα γαλακτομικά είναι πιο σημαντικά για τα παιδιά όταν αρχίζουν να μεγαλώνουν. Οι ενήλικες δεν χρειάζονται απαραίτητα γαλακτοκομικά προϊόντα για να διατηρήσουν μια υγιή ζωή, ειδικά εάν τα αντικαταστήσουν με άλλα τρόφιμα που περιέχουν ανάλογα θρεπτικά συστατικά.

Τι καλό όμως θα μπορούσε να σου συμβεί αν έκοβες τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή σου;

Μπορεί να σταματήσεις να έχεις πονοκεφάλους

Τα τεχνητά καλλιεργημένα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν πραγματικά να προκαλέσουν ημικρανία. Έτσι, εάν δεν είσαι αγχωμένη, κοιμάσαι καλά και έχεις περιορίσει την κατανάλωση καφέ, αλλά εξακολουθείς να έχεις πονοκεφάλους, το γαλακτοκομικά μπορεί να είναι η απάντηση. Προσπάθησε να τα σταματήσεις και οι ημικρανίες σου ενδέχεται να σταματήσουν.

Μπορεί να γίνεις πιο σταθερή συναισθηματικά

Υπάρχουν πολλές ορμόνες στα γαλακτοκομικά που μπορεί να συγκρούονται με τις δικές σου. Όταν αυτές οι ορμόνες αναμειχθούν, οδηγούν σε αλλαγές στη διάθεση. Έτσι, εάν σταματήσεις να τρως γαλακτοκομικά προϊόντα, δεν θα εκτεθείσαι σε αυτές τις επιπλέον ορμόνες και θα μπορούσες πιθανώς να γίνεις πιο σταθερή συναισθηματικά.

Μπορεί να σταματήσεις να αισθάνεσαι φουσκωμένη

Αποδεικνύεται ότι το 65% των ενηλίκων έχουν μειωμένη ικανότητα πέψης στη λακτόζη. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωσή τους, η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων οδηγεί σε φούσκωμα, αέρια και διάρροια. Εάν το παθαίνεις συχνά, μπορεί να είσαι από τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Συζήτησέ το με έναν ειδικό για να σου δώσει μια νέα διατροφή. Όταν προσαρμόσεις τη διατροφή σου ανάλογα, μπορεί να αισθάνεσαι καλύτερα και πιο υγιής και να σταματήσεις να αισθάνεσαι άσχημα – ακόμα και μετά από μεγάλα γεύματα.

Το δέρμα σου μπορεί να καθαρίσει

Άτομα που είναι ευαίσθητα στα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά εξακολουθούν να τα καταναλώνουν, είναι πιθανό να έχουν ακμή. Αποδεικνύεται ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν διάφορες ορμόνες που διεγείρουν την ανάπτυξη της ακμής. Έτσι, εάν έχεις αυτό το πρόβλημα, προσπάθησε να προσαρμόσεις τη διατροφή σου και να μην καταναλώνεις γαλακτοκομικά προϊόντα.

Μπορεί να χάσεις  βασικά θρεπτικά συστατικά

Σίγουρα τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες D και B12. Παρόλο που αυτά είναι τα πιο σημαντικά κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία, θα πρέπει να διασφαλίσεις ότι λαμβάνεις αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Εάν δεν το κάνεις, μπορεί να αρρωσταίνεις πιο εύκολα. Έτσι, εάν αποφασίσεις να μην καταναλώνεις γαλακτοκομικά προϊόντα, προσπάθησε να τα αντικαταστήσεις με άλλα προϊόντα που είναι πλούσια σε αυτά τα συστατικά όπως  σαρδέλες, σολομός και τα φυτικά γάλατα.

Related Articles

Οι μεγαλύτερες τάσεις στα χρώματα μαλλιών για το 2021

admin

Πόση βιταμίνη D πρέπει να λαμβάνω τους χειμωνιάτικους μήνες

admin

Φρύδια: Ποιο σχήμα είναι το κατάλληλο για το πρόσωπό σου;

admin

Το πιο γρήγορο τεστ για να μάθεις εάν έχεις συναισθηματική νοημοσύνη

admin

Όλοι οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να αποκτήσεις πιο γεμάτα φρύδια

admin

Τα 3 ζώδια τα οποία θα είναι πιο τυχερά το 2021

admin

Οι τρόποι να παίρνεις πιο σωστές αποφάσεις

admin

Οι λύσεις σε μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα ομορφιάς

admin

Οι πιο δημοφιλείς τάσεις μακιγιάζ του 2021

admin