GOSSIP

Το …ντοματόκρασο που ξεχωρίζει!

Το-…ντοματόκρασο-που-ξεχωρίζει!

Σας αρέσει το κρασί; Το ξέρετε ότι στον Καναδά, υπάρχει κρασί από ντομάτα; Μοιάζει με λευκό κρασί καθώς η ντομάτα δεν περιέχει τανίνες. H ετικέτα γράφει Omerto και ο άνθρωπος πίσω της είναι ο  Πασκάλ Μις από το Βέλγιο. Ο προπάππους του είχε πλεόνασμα ντομάτας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις χρησιμοποίησε για να φτιάξει κρασί ώστε να μην τις πετάξει. Η συνταγή πέρασε από γενιά σε γενιά και ο δισέγγονός του άρχισε να το παράγει εμπορικά στο Σαρλεβουά του Καναδά.
Στο μεγάλο του κήπο έχει φυτέψει έξι διαφορετικές ποικιλίες ντομάτας του είδους heirloom (“κειμήλιο”). Παρόλο που δεν φαίνεται πολύ, ο κήπος του περιέχει 5.500 ρίζες που η καθεμιά παράγει 3 με 4 κιλά το χρόνο που με τη σειρά τους φτιάχνουν 34.000 μπουκάλια κρασιού ετησίως.
Δύο είδη κρασιού, το καθένα με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 16% και συνδυασμό τριών ποικιλιών ντομάτας είναι η παραγωγή του κήπου αυτού. Το ξηρό Omerto έχει μια όξινη οσμή σαν ουίσκι και γεύση μοσχολέμονου και γκρέιπφρουτ, παρόμοιο με ένα λευκό σοβινιόν που τη διαφορά θα καταλάβαιναν ελάχιστοι σομελιέ. Το άλλο κρασί είναι πιο “μαλακό”, πιο φρουτώδες με γεύση σαν λευκό πόρτο και αναδίδει αρώματα πορτοκαλιού και πεπονιού. Ταιριάζει πάρα πολύ με πικάντικα τυριά, φουαγκρά και θαλασσινά.

Related Articles

MasterChef: Απόψε μια μαγειρική διαδικασία, που δεν έχει ξαναγίνει

admin

Σαββατόβραδο με την Ελένη Βιτάλη και τους καλεσμένους της

admin

Λάρι Κινγκ: Η χήρα του θα προσβάλει τη διαθήκη με την οποία την αποκλείει από την κληρονομιά

admin

Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ: οι συνταγές της εβδομάδας

admin

By the Glass Wine Bistro: Ξανανοίγει με takeaway και delivery

admin

Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ: οι συνταγές της εβδομάδας

admin

Hλιόσποροι: 7 λόγοι για να τους βάλουμε στην καθημερινή μας διατροφή

admin

Συνταγή για ψητά μήλα με φρούτα του δάσους και καρύδια

admin

Stefania: Με το «Adrenaline» η Ελλάδα στην Eurovision του 2021;

admin