GOSSIP

Το σπίτι δείχνει το χαρακτήρα μας

Το-σπίτι-δείχνει-το-χαρακτήρα-μας

Ο εσωτερικός σας κόσμος αντικατοπτρίζεται στο σπίτι σας και εκείνο με τη σειρά του αποκτά και αντανακλά την ψυχολογία σας.

Ένας άνθρωπος είναι τόσο θετικός, ζεστός και ανοιχτός όσο φωτεινό και ζεστό είναι και το σπίτι του.

Ένα σκοτεινό σπίτι δηλώνει ανάλογο χαρακτήρα, κάποιον απαισιόδοξο, μοναχικό, μπερδεμένο που πιθανόν αρνείται να δει τη θετική πλευρά της ζωής και ίσως σε τραβηγμένες περιπτώσεις να ταλανίζεται από χρόνια θέματα ψυχολογικής φύσεως.

Ένα σπίτι βαρύ και φορτωμένο δείχνει ένοικο που είναι δεμένος με τα υλικά αγαθά, το παρελθόν και σε πολλές περιπτώσεις που του αρέσει να επιδεικνύεται.

Ένα σπίτι άτακτο, δείχνει χαοτικό χαρακτήρα που επικρατεί μέσα του σε μεγάλο βαθμό αταξία τόση, όση υπάρχει και στο οικιακό του περιβάλλον στο οποίο δρα και κινείται καθημερινά.

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις από την κατάσταση που βρίσκεται ένα σπίτι, οι ψυχολόγοι μπορούν να εξάγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία πάρα πολλές φορές βοηθούν σημαντικά στην έγκαιρη και ακριβή διάγνωση διάφορων ψυχικών, ψυχολογικών και νοητικών ιδιαιτεροτήτων, παθήσεων και ασθενειών όπως δυσλεξία, διάσπαση προσοχής και συγκέντρωσης, πεσιμισμό έως και κατάθλιψη σε κάποιες πολύ βαριές περιπτώσεις.

Αν στο σπίτι μας επικρατεί χάος και ακαταστασία, σημαίνει ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον επαναστατικό ψυχισμό μας ή στον χαρακτήρα μας.

Ένα σπίτι στο οποίο επικρατεί τάξη και ηρεμία αντανακλά τον ήπιο και συγκροτημένο χαρακτήρα και τον ισορροπημένο τρόπο ζωής του ιδιοκτήτη του.

Ένα σπίτι μίνιμαλ και φωτεινό, επισημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του είναι ολιγαρκής, σταθερός, πρακτικός, με οργάνωση, κανόνες, βλέποντας την ουσία της ζωής χωρίς ιδιαίτερους συναισθηματισμούς.

Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι σε όσο πιο κακή κατάσταση είναι ένα σπίτι, τόσο πιο δύσκολα αποφασίζει ο ένοικος του να το φέρει σε τάξη, γιατί δεν ξέρει από πού να πρωτοξεκινήσει.

Οι ιδιοκτήτες των εν λόγω σπιτιών, συνήθως χαρακτηρίζονται ως αναβλητικοι και αναποφάσιστοι. Τα χαρακτηριστικά αυτά οδηγούν το χώρο τους σε μία σχεδόν μη αναστρέψιμη κατάσταση η οποία για να αλλάξει χρειάζονται τόσα πολλά που λογικό είναι να φαίνονται βουνό, με αποτέλεσμα μία ακόμα αναβολή στην τακτοποίηση του σπιτιού.

Το αποτέλεσμα είναι ο ιδιοκτήτης να συνηθίζει σε αυτήν την κατάσταση και να παραιτείται από την προσπάθεια αλλαγής και βελτίωσης της κατάστασης του χώρου του, ενώ φτάνει και στο σημείο να αρνείται πεισματικά να το αλλάξει και ο ίδιος προς το καλύτερο γιατί έχει συνηθίσει τόσο στην ρουτίνα του, όσο άσχημη κι αν είναι, που φοβάται να κάνει την αλλαγή.

Μια πρώτη και πολύ σημαντική συμβουλή που μπορεί κανείς να δώσει γενικά είναι να μην φοβάστε την αλλαγή. Μπορεί να βελτιώσει αφάνταστα την ζωή σας. Είναι σαν να φεύγει ένα βάρος από πάνω σας.

Ένα σπίτι καθαρό, οργανωμένο, απαλλαγμένο από τα περιττά, κάνει την ζωή μας πιο εύκολη, ήρεμη, γινόμαστε πιο κοινωνικοί και δεν γινόμαστε δέσμιοι του σπιτιού μας.

Πηγή

Related Articles

Μένουμε σπίτι και βλέπουμε Netflix: Οι έξι προτάσεις του Δημήτρη Δανίκα

admin

Συνταγή για εύκολη σπιτική μηλόπιτα

admin

Σίσσυ Χρηστίδου: «Δεν έχω ξεπεράσει ακόμα το διαζύγιο με τον Θοδωρή Mαραντίνη»

admin

Μαρία Ηλιάκη: Η συγκινητική ανάρτηση για τη μητέρα της που έχει φύγει από τη ζωή

admin

Εμβολιάστηκε η βασίλισσα Ελισάβετ

admin

essence: Βρείτε τη δύναμή σας στη συλλεκτική σειρά “My POWER is …”

admin

Ναταλί Ντελόν: Πέθανε η μόνη γυναίκα που παντρεύτηκε ο Γάλλος γόης

admin

Ο Jeffree Star το «τρίτο πρόσωπο» στο διαζύγιο Kim-Kanye;

admin

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου

admin