Uncategorized

Υπάρχει, τελικά, οριστική θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας;

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Δρακωτό, MD, πλαστικό χειρουργό (Instagram: @drdrakotos).

Κάτω από το δέρμα υπάρχει ένα δίκτυο συνδετικού ιστού που κρατά το λίπος στη θέση του. Εάν αυτό το δίκτυο δεν είναι ισχυρό και οι ιστοί δεν είναι καλά συνδεμένοι μεταξύ τους, το λίπος αρχίζει να διαπερνά αυτό το πλέγμα και να διογκώνεται δημιουργώντας ακανόνιστους κυματισμούς στην επιφάνεια. Αυτό είναι το φαινόμενο που ονομάζεται κυτταρίτιδα. Όσες γυναίκες ταλαιπωρούνται από τα ενοχλητικά εκείνα βαθουλώματα κυρίως στην περιοχή των γλουτών και των μηρών και την «όψη φλοιού πορτοκαλιού» γνωρίζουν ότι είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζεται δύσκολα. Οι επαναλαμβανόμενες ενέσιμες θεραπείες με διάφορες ουσίες, τα μασάζ και η γυμναστική μπορεί να έχουν κάποια αποτελέσματα, αλλά δε λύνουν το πρόβλημα και σίγουρα όχι οριστικά και ολοκληρωτικά.

Η συσκευή που αντιμετωπίζει την αιτία

Και το πρόβλημα δε λύνεται, γιατί δεν αντιμετωπίζεται η αιτία του. Για πρώτη φορά όμως ήρθε στην Ελλάδα το Cellfina, η μοναδική συσκευή με έγκριση από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και μάλιστα με μία μόνο συνεδρία. Σε τι όμως είναι τόσο διαφορετική αυτή η συσκευή, ώστε να πραγματοποιεί αυτά που καμία άλλη μέχρι τώρα δεν κατάφερε;

Cellfina: Η επανάσταση στην κυτταρίτιδα

Η απάντηση βρίσκεται στον τρόπο λειτουργίας της. Η συσκευή κόβει, με τη βοήθεια βελόνας που φέρει η ειδική κεφαλή, τα λεγόμενα ινώδη διαφραγμάτια που υπάρχουν σε κάθετη φορά κάτω από το δέρμα των γλουτών και των μηρών των γυναικών. Αυτά είναι οι μεγάλοι ένοχοι που δημιουργούν το ανάγλυφο και τα βαθουλώματα που βλέπουμε στο δέρμα, καθώς το τραβούν προς τα μέσα. Η συσκευή μάλιστα είναι έτσι μελετημένη και προγραμματισμένη, ώστε αυτό να γίνεται με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο αφήνοντας μια λεία επιφάνεια. Η ελεγχόμενη αυτή διαδικασία που εξασφαλίζει η συσκευή του Cellfina είναι το γεγονός που καθιστά σίγουρη την επιτυχία του αποτελέσματος και διαφοροποιεί τη διαδικασία από όποια απόπειρα διόρθωσης με χειροκίνητα μαχαιρίδια και βελόνες.

Τα αποτελέσματα

Μετά από μια πενταετία λειτουργίας στην αμερικάνικη ήπειρο και στον Καναδά τα στατιστικά αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και μπορεί κανείς να πει ότι τουλάχιστον για μια πενταετία το πρόβλημα διορθώνεται.

Related posts

Tekashi 6ix9ine Calls Meek Mill ‘A Rat’ Right Before Dropping New Song ‘Trollz’ With Nicki Minaj

celeb

Η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη λύνει όλες τις απορίες για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων

celeb

Συνταγές για το Halloween: 10 πιάτα με κολοκύθα για το γιορτινό τραπέζι σου

celeb

Τριαντάφυλλος

celeb

Τηλεοπτική «βόμβα»! Ποια Λασκαράκη; Αυτή είναι η αντικαταστάτρια της Μενεγάκη!

celeb

Έφαγες πολύ τις προηγούμενες μέρες; Τα 5 βήματα για να μην παχύνεις

celeb

Σνακ χωρίς υδατάνθρακες; Αυτές οι επιλογές περιέχουν ελάχιστους και είναι ιδανικές για δίαιτα

celeb

Ben Affleck, 47, Passionately Kisses Ana De Armas, 32, In Steamy New Music Video — Watch

celeb

J2US: Βαρύς και μάγκας ο Τρύφωνας Σαμαράς έκλεισε στόματα!

celeb