TECH

Χάλοουϊν(Halloween): Παιχνίδι με φαντάσματα στο Doodle της Google για το Halloween

Χάλοουϊν(halloween):-Παιχνίδι-με-φαντάσματα-στο-doodle-της-google-για-το-halloween

Παραμονή του

Χάλοουϊν(Halloween)

σήμερα και η Google δημιούργησε ένα Doodle το οποίο παραπέμπει σε παιχνίδι όπου ο χρήστης έρχεται αντιμέτωπος με φαντάσματα.

Όσοι χρήστες του διαδικτύου επιθυμούν να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους, αντιμετωπίζοντας μικρά φαντάσματα, μπορούν να κάνουν κλικ επάνω στο σημερινό Doodle και στη συνέχεια, μετά από μια μικρή εισαγωγή θα βρεθούν να χειρίζονται έναν μαύρο γάτο, ο οποίος βουτά στα νερά της θάλασσας.

Αποστολή του παιχνιδιού είναι να μπορέσει κανείς να εξουδετερώσει τα φαντάσματα που επιτίθενται στον γάτο, χαράσσοντας γραμμές με τον κέρσορα που αντιστοιχούν στο κάθε φάντασμα ξεχωριστά.

«Νικήστε ένα φάντασμα σχεδιάζοντας το σύμβολό του οπουδήποτε». Έτσι ο χρήστης μέσω του γάτου που χειρίζεται, θα μπορέσει να σώσει μια μικρή κοπέλα που εξαιτίας των φαντασμάτων έχει πέσει από ένα καράβι μέσα στη θάλασσα.

halloween_google_doodle_ghost

Δείτε το σημερινό Google Doodle

google_doodle_halloween

Τι είναι το Halloween

Το Halloween γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται κατά κανόνα σε κάτι τρομακτικό και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά. Η γιορτή αυτή συγχέεται με τις Ελληνικές Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές, καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. Ουσιαστικά το Halloween αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτή Samhaim. Στη σημερινή της μορφή η γιορτή δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα.

Για τους Κέλτες η μέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν μια «γέφυρα» ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών.

Με την πάροδο των αιώνων η γιορτή πήρε αρχικά Χριστιανικό χρώμα και στη συνέχεια μετασχηματίστηκε από μια παγανιστική τελετή σε μέρα μεταμφιέσεων, με εύθυμες παρελάσεις και κεράσματα γλυκών σε παιδιά και ενήλικες. Η ρίζα της λέξης αυτής προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day – All Saints Day). 

Ειδήσεις σήμερα:Γλέντι μέχρι το τελευταίο λεπτό πριν το lockdown στη Θεσσαλονίκη!Europa League: Δείτε όλα τα γκολ της 2ης αγωνιστικής

Κορωνοϊός: Τα δύο μέτρα που προτείνει η επιτροπή ειδικών – Τι θα γίνει με την εστίαση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, -

Related Articles

Ψηφιακά και χωρίς την παρουσία κοινού η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

admin

Νέος πονοκέφαλος για τις Big Tech: Δικαστική υπόθεση του Facebook στο Βέλγιο μπορεί να οδηγήσει σε αυστηρότερα πρόστιμα

admin

Netflix: Μειώθηκαν τα έσοδα της πλατφόρμας από τους νέους συνδρομητές

admin

Οφέλη €2,6 δισ. μπορεί να αποφέρει το 5G στην Ελλάδα ως το 2025

admin

Η τεχνολογία cloud μάς κρατά κοντά!

admin

WhatsApp: Δείτε σε ποια κινητά δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή από 1η Ιανουαρίου

admin

Το ταξίδι του SpaceX με πλήρη ομάδα αστροναυτών ξεκίνησε – Δείτε βίντεο

admin

Μπενουά Μάντελμπροτ – Google Doodle: Το Google με doodle τιμά τον γαλλοαμερικανό μαθηματικό

admin

Fanny Eaton – Google Doodle: Η Google τιμά τη τζαμαϊκανή μούσα καλλιτεχνών

admin