Uncategorized

Χυλός με ψητά λαχανικά και πέστο

Μην κάνεις τα λαχανικά ρατατούι. Κάνε τα λαχανικά χυλό και απόλαυσέ τα με ωραίο πέστο.

Μερίδες: 4
Συνολικός χρόνος: Μία ώρα

Υλικά

1.100 γρ. καθαρισμένοι βολβοί λαχανικών, όπως καρότα, παντζάρια, γογγύλια και ραπανάκια, σε κύβους 0,5 εκ.

1/4 φλ. συν 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
6 φλ. νερό ή ζωμός λαχανικών
1 φλ. καλαμποκάλευρο
1/4 φλ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
Πιπέρι μαύρο
Μία σκελίδα σκόρδο
2 φλ. βασιλικός κομμένος ή kale
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1 Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο φύλλο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ανακάτεψε τα λαχανικά με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1/4 κ.γ. αλάτι. Ψήσ’ τα μέχρι να μαλακώσουν, για 30-35 λεπτά.

2 Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε το νερό ή το ζωμό να πάρει βράση μαζί με το καλαμποκάλευρο και 1/2 κ.γ. αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς. Κατόπιν χαμήλωσε τη θερμοκρασία, σκέπασε το σκεύος και βράσε την πολέντα (χυλός) για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Πρόσθεσε το τυρί και καρύκεψε με το πιπέρι.

3 Σε ένα μούλτι ψιλόκοψε το σκόρδο, πρόσθεσε το βασιλικό ή το kale, τα κουκουνάρια, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο 1/4 κ.γ. αλάτι και ψιλόκοψέ τα. Με το μούλτι σε λειτουργία, πρόσθεσε σιγά σιγά το υπόλοιπο 1/4 φλ. ελαιόλαδο και χτύπησέ το μέχρι να πολτοποιηθεί
το μείγμα σου.

4 Μοίρασε την πολέντα σε 4 βαθιά πιάτα και πρόσθεσε στο καθένα λίγο από το πέστο. Ολοκλήρωσε με τα ψητά λαχανικά και λίγες σταγόνες πέστο από πάνω τους.

Φωτογράφηση: TED CAVANAUGH

Related posts

Πώς να γίνεις πιο παραγωγική σε 60 δευτερόλεπτα

celeb

6 τροφές που τρως λάθος και δεν παίρνεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

celeb

Αποκάλυψη

celeb

Άρης Μακρής

celeb

Πώς να καθαρίσεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ

celeb

10 τροφές που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα

celeb

Θες να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου; Κάνε αυτά

celeb

Kendall Jenner: Αγνώριστη σε πρόσφατο fashion show!

celeb

Οι σαρωτικές αλλαγές που φέρνει άμεσα η Apple σε iPhone και iPad και η «ιστορική μέρα για τα Mac»

celeb