Top News

Όταν οι επώνυμοι λύνουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια!

latsios menegaki 650Έρωτες, γάμοι, φιλίες και επαγγελματικές σχέσεις που κατέληξαν στις αίθουσες δικαστηρίων. Επώνυμοι που απασχόλησαν εισαγγελείς, νομικούς και… τον Τύπο για τις οικονομικές τους διαφορές και τα πολυτελέστατα σπίτια τους!

Λάμπης Λιβιεράτος & Εύη Αδάμ

Ένας επεισοδιακός χωρισμός που κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες με αφορμή τη διατροφή που έπρεπε να δίνει ο τραγουδιστής στην πρώην σύζυγό του. Αν και το ποσό αυτό ανερχόταν, αρχικά, στα 1.000 ευρώ μηνιαίως, ο Λάμπης, λόγω οικονομικών δυσκολιών, δεν κατάφερε να είναι συνεπής, με αποτέλεσμα η υπόθεσή τους να πάρει το νόμιμο δρόμο. Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε ότι το μηνιαίο εισόδημά του δεν ξεπερνούσε τις 2.000 ευρώ, γι’ αυτό και ζήτησε να κατέβει στα 300 ευρώ και για τα δύο παιδιά!

Έλλη Κοκκίνου & Παναγιώτης Βασιλειάδης

Το πρώην ανδρόγυνο έχει αφήσει πίσω του τις άσχημες στιγμές του παρελθόντος και πλέον διατηρεί τυπικές σχέσεις για το καλό του παιδιού του. Ωστόσο, οι διαφορές τους είχαν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη όχι μία αλλά… αρκετές φορές. Την πρώτη φορά που ήρθαν αντιμέτωποι για το θέμα της επιμέλειας του μονάκριβού τους ήταν τον Μάιο του 2010, όπου η πρώτη προσωρινή απόφαση έδινε την επιμέλεια στην τραγουδίστρια. Οι επόμενες δικαστικές τους διαμάχες αφορούσαν στο οικονομικό σκέλος και το μοίρασμα της κοινής περιουσίας. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης ήταν ότι κανείς από τους δύο δεν έκανε καμία δημόσια δήλωση για το εν λόγω θέμα, επιθυμώντας να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους.

Έλενα Παπαρίζου & Τόνυ Μαυρίδης

mavridis paparizouΜπορεί να έχουν περάσει περισσότερα από πέντε χρόνια από τότε που η εκρηκτική Έλενα αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους με το μουσικό παραγωγό, αλλά η δικαστική τους διαμάχη καλά κρατεί. Αρχικά, το πρώην ζευγάρι ήρθε σε αντιπαράθεση για τη μεζονέτα της Γλυφάδας, η οποία στέγασε τον έρωτά του και όπου ακόμα μένει ο Τόνυ, έπειτα από μισθωτήριο που υπέγραψαν μέχρι το 2020. Δεύτερο «αγκάθι» αποτέλεσαν τα κέρδη από εταιρία την οποία από κοινού είχαν συστήσει, για την επαγγελματική δραστηριότητα της Ελίνας. Κατά την αγωγή, ο μουσικός παραγωγός ζητά από την τραγουδίστρια 250.000 ευρώ. Όπως διευκρίνισε ο δικηγόρος του, πρόκειται για κέρδη από την εταιρία, στην οποία ο Τόνυ είχε το 20%, κατά το χρονικό διάσημα 2006 – 2011. «Δεν κατέστη δυνατή μια εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς. Κάναμε τρεις συναντήσεις στο γραφείο μου, αλλά δεν προέκυψε λύση αποδεκτή και από τους δύο», ανέφερε ο δικηγόρος και προανήγγειλε ότι «θα ακολουθήσουν κι άλλες σοβαρότερες νομικές ενέργειες». Οπός εξήγησε, θα γίνει μήνυση, η οποία, επειδή σχετίζεται με χρηματικό ποσό, δεν αφορά πλημμέλημα αλλά κακούργημα. Από την πλευρά της, η δικηγόρος της Έλενας Παπαρίζου γνωστοποίησε πως εντός των ημερών θα κατατεθεί αγωγή κατά του Τόνυ Μαυρίδη, η οποία θα σχετίζεται με χρηματικά ποσά, αλλά και με το σπίτι.

Χρήστος Δάντης & Μάνος Ψαλτάκης

Οι δύο μουσικοσυνθέτες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με αφορμή το κομμάτι «My Number One», που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision, το 2005, και κατέκτησε την πρώτη θέση! Ο Μάνος Ψαλτάκης ισχυρίστηκε από την πρώτη στιγμή ότι ο πάλαι ποτέ συνεργάτης του, Χρήστος Δάντης, του «έκλεψε» το τραγούδι, συνθετικά, και τελικά ο Αρειος Πάγος τον δικαίωσε. «Φτάσαμε στον Άρειο Πάγο. Παρόλο που δικαιώθηκα στα δικαστήρια, είπα στη δικηγόρο να του δώσει το 50% (των δικαιωμάτων του τραγουδιού), γιατί αυτός το πήγε στην ΕΡΤ το τραγούδι. Αν τους το πήγαινα εγώ, θα το πετούσαν στα σκουπίδια – γιατί τους ξέρω», είπε ο δημιουργός, συμπληρώνοντας: «Δικάστηκε πρωτόδικα ότι το “My Number One” είναι του Μάνου Ψαλτάκη, πατέρας του τραγουδιού είναι ο Μάνος Ψαλτάκης. 20.000 πρόστιμο στον Δάντη να με αποζημιώσει και 1.000 ευρώ κάθε φορά που θα λέει ότι το τραγούδι είναι δικό του».

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Γιώργος Λιάγκας & Σάσα Σταμάτη

Τα σχόλια του παρουσιαστή και της Σάσας κατά τη διάρκεια του «Πρωινού» για την οικοδέσποινα του Alpha ήταν αρκετά για να πυροδοτήσουν θύελλα αντιδράσεων και την οργή της τελευταίας. Η Κωνσταντίνα έφτασε να ζητά 500.000 ευρώ από τους Λιάγκα και Σταμάτη για να καταλήξει στις 100.000. Η δικαστική απόφαση, ωστόσο, δεν ήταν ικανοποιητική για τη Ροδίτισσα, αφού τελικά ο Γιώργος Λιάγκας πρέπει να καταβάλει 8.000 ευρώ, ενώ εκείνη πρέπει να αποζημιώσει τη Σάσα με 1.000!

Γιώργος Νταλάρας & Τζίμης Πανούσης

Μια κόντρα που κρατά σχεδόν δύο δεκαετίες! Όλα ξεκίνησαν όταν ο δεύτερος κατηγόρησε τον πρώτο για το γεγονός ότι καπηλεύεται την Κύπρο και βγάζει χρήματα από τις  συναυλίες του εκεί. Τότε, ο Γιώργος Νταλάρας τού έκανε αγωγή και η υπόθεση ακολούθησε τη νομική οδό. Ο Γιώργος Νταλάρας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του και απαίτησε από τον Πανούση να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη φωνή και την εικόνα του στις παραστάσεις του, με πρόστιμο, αν το έκανε, ενός εκατομμυρίου δραχμών για κάθε αναφορά. Αργότερα, ζήτησε ποσό αποζημίωσης εκατό εκατομμυρίων δραχμών για ηθική βλάβη αλλά τελικά η υπόθεση έληξε με καταδίκη του Πανούση σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Ο Πανούσης, στις 27 Μαΐου 1999, κατέθεσε έφεση, η οποία απορρίφθηκε από το Εφετείο Αθηνών στις 21 Δεκεμβρίου του 2000. Η απόφαση επικυρώθηκε ξανά από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών τον Μάιο του 2002 και τελεσίδικα τον Απρίλιο του 2004 από τον Άρειο Πάγο. Ο Πανούσης, πάντως, συνέχισε να αναφέρεται δημόσια στον Νταλάρα χωρίς να τον ονομάζει αλλά αποκαλώντας τον «ακατονόμαστο».

Ελένη Μενεγάκη & Γιάννης Λάτσιος

Επτά χρόνια μετά το πολύκροτο διαζύγιό τους, η «βασίλισσα της μικρής οθόνης» και το πρώην στέλεχος του Ant1 συνεχίζουν να λύνουν τις οικονομικές διαφορές τους στα δικαστήρια. Η διαμάχη τους αφορά περισσότερο στην πολυτελή κατοικία στα Μελίσσια, στην οποία συνεχίζει να μένει η Ελένη με το νέο της σύζυγο Ματέο Παντζόπουλο και τα τέσσερά της παιδιά. Η πιο πρόσφατη εξέλιξη έλαβε χώρα το περασμένο φθινόπωρο, όπου ορίστηκε πραγματογνώμονας για να βοηθήσει τους δικαστές στην έκδοση της απόφασης. Ο πραγματογνώμονας θα κάνει αυτοψία στη βίλα και όταν συντάξει την έκθεσή του θα οριστεί νέα δικάσιμος, στην οποία οι δύο πλευρές θα κληθούν να καταθέσουν, ώστε να εκδώσει το δικαστήριο την απόφασή του. Από το πόρισμα του ειδικού θα εκτιμηθούν η συνολική αξία του ακινήτου, αλλά και αν μπορεί να διαχωριστεί προκειμένου να ζήσουν και οι δύο εκεί. Εάν αυτό δεν κριθεί δυνατό, θα εκποιηθεί και το τίμημα θα μοιραστεί στα δύο μέρη.

Ανδρέας Μικρούτσικος & Δήμητρα Ρουμπέση

Για υπεξαίρεση κατηγορήθηκε ο παρουσιαστής, καθώς, φεύγοντας από τη συζυγική του εστία, φέρεται να πήρε μαζί του ένα μηχανάκι και μία «γουρούνα» που ανήκαν στην πρώην σύζυγό του. «Ο πρώην σύζυγός μου πήρε φεύγοντας τις δύο μηχανές. Αν και μου είχε πει ότι θα μου τις δώσει, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Επικοινώνησα αρκετές φορές μαζί του, αλλά μάταια. Στη συνέχεια άλλαξε όλα τα κινητά και τα σταθερά του τηλέφωνα και ήταν αδύνατο να τον εντοπίσω… Πήγα κι έκανα τη σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ το δήλωσα και στην Εφορία της Νέας Σμύρνης, γιατί οι δύο μηχανές ήταν στο όνομά μου και φοβήθηκα μήπως συμβεί τίποτα και βρεθώ μπλεγμένη. Ήθελα απλώς να το γνωστοποιήσω ως γεγονός ότι έχει πάρει εκείνος τις δύο μηχανές. Δεν επιθυμώ να διωχθεί ποινικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος», είχε αναφέρει η πρώην σύζυγός του. Το δικαστήριο μετά την κατάθεση έκρινε αθώο τον Ανδρέα Μικρούτσικο.

Related posts

Η μελαχρινή καλλονή με καμπύλες που ξεσηκώνουν

celeb

«Καυτές ερωτικές επιθυμίες» στο Μπάλι

celeb

Η μελαχρινή θεατρολόγος που τρελαίνει

celeb

Η καλλονή παίκτρια του γκολφ που τραβάει τα βλέμματα

celeb

Το νησί που οι κροίσοι κρύβονται από τους μεγιστάνες

celeb

Στην Κροατία η νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ

celeb

Η ξανθιά καλλονή που σαγηνεύει

celeb

Η 20χρονη από την Αυστραλία ξεσηκώνει το instagram

celeb

Πώς η 20χρονη Κάιλι Τζένερ έχτισε μια περιουσία 900 εκατομμυρίων σε τρία χρόνια;

celeb