GOSSIP

O Στέλιος Μάινας από το Α ως το Ω: “Με τα βιώματα μας γινόμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι, είναι η περιουσία μας”

o-Στέλιος-Μάινας-από-το-Α-ως-το-Ω:-“Με-τα-βιώματα-μας-γινόμαστε-καλύτεροι-ή-χειρότεροι,-είναι-η-περιουσία-μας”

Από τους εξέχοντες και εκλεκτούς ηθοποιούς- σπουδαίος ρολίστας της γενιάς του – ο Στέλιος Μάινας τιμά το σανίδι και κοσμεί το θέατρο σαν θησαυρός αμύθητης αξίας με το πληθωρικό και θείο τάλαντο του αλλά και τη στάση ζωής του. Από τους χαρισματικούς ηθοποιούς που σκορπίζουν φως , με όλη την έννοια της λέξης και όλα τα γράμματα κεφαλαία. Διαθέτει τεράστια εκφραστικά μέσα και γκάμα, σπουδαία υποκριτική στόφα, σκηνική παρουσία, κύρος, βεληνεκές, εκτόπισμα και προπάντων υποδύεται τον κάθε ρόλο που του προτείνουν χωρίς μανιέρα… Οι ερμηνείες του αιχμαλωτίζουν το κοινό και ακτινοβολούν ταλέντο. Αφορμή της συζήτησης μας με τον μεγάλο ηθοποιό Στέλιο Μάινα, η εμπνευσμένη και ευρηματική μουσικοθεατρική παράσταση “Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου” σε σκηνοθεσία του άξιου Θέμη Μουμουλίδη , σε ποίηση του τεράστιου Νίκου Καββαδία και με την αθάνατη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου που θα προβληθεί σε online streaming από τις 20 Φεβρουαρίου ως την 1η  Μαρτίου. Μην την χάσετε για κανέναν λόγο!

Αξίες: Διαχρονική βεβαιότητα για τα πράγματα που πιστεύουμε και επιμένουμε να πιστεύουμε σε αυτά. Οι αξίες είναι οι απόλυτοι θεμέλιοι λίθοι της προσωπικότητάς μας , τα θεμέλια και οι άγκυρες που μας κρατούν στην ιδιωτική μας πραγματικότητα. Δεν μας χαρίζονται πρέπει να τις διεκδικούμε σε όλη μας τη ζωή και διαρκώς θα βρίσκονται υπό αίρεση… Από εμάς εξαρτάται, αν μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτές τις αξίες , γιατί θα μπορούν και οι επόμενοι από να τις πάρουν  από εμάς, όπως και εμείς τις πήραμε από τους προηγούμενους . Είναι δάνεια και αυτά τα δάνεια τα επιστρέφουμε…

Βιώματα: Τα βιώματα μας είναι η περιουσία μας μας, οι βαλίτσες μας, είναι ό,τι έχουμε να σκεπαζόμαστε τα βράδια που κάνει κρύο. Με αυτά σκεπαζόμαστε για αυτό έχουμε υποχρέωση , ό,τι κι αν είναι αυτά, να τα αγαπάμε… Επίσης, τα βιώματα μας είναι και η δοκιμασία μας στη ζωή, με τα βιώματα μας γινόμαστε καλύτεροι ή χειρότεροι.

Γενικός εγκλεισμός:  Ανελευθερία, ο γενικός εγκλεισμός είναι φυλακή, είναι ο εξαναγκασμός σε μία απόλυτη ρουτίνα που επαναλαμβάνεται επακριβώς με συγκεκριμένο τρόπο και σου στερεί βασικές ελευθερίες…. Στην περίπτωσή μας όμως , έχουμε τον εγκλεισμό ανωτέρας βίας ή αλλιώς τον εγκλεισμό προς όφελος του συνόλου , αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά, που μετατρέπει την ανελευθερία ή τη φυλακή σε προετοιμασία για οριστική απελευθέρωση.

Δύναμη: Είναι να μπορείς να μένεις σταθερός και πιστός στις αξίες που έχεις αποφασίσει για τη ζωή . Δύναμη είναι να μην υπολογίζεις τα κόστη στις αποφάσεις που είναι καλές για τους άλλους και όχι για εσένα, δύναμη είναι να βάζεις τον εαυτό σου δεύτερο, δύναμη είναι να μην μιλάς πολύ , δύναμη είναι να μην έχεις την αδήριτη  ανάγκη της αυτοπροβολής, δύναμη είναι να έχεις την ικανότητα να μοιράζεσαι, δύναμη είναι να παραδέχεσαι τα λάθη σου.

Ελευθερία : Εμένα μου την δίδαξε ο εθνικός αγώνας, Ελευθερία  είναι να διεκδικείς το δικαίωμα της αυθυπαρξίας εκεί που σε επιβάλλεται ο κανόνας . Ελευθερία είναι να αντιστέκεσαι στην επιβολή μιας εξουσίας που καταπιέζει το λαό…

Ζωή: Μικρή… Δυστυχώς η ζωή είναι η ενσυναίσθηση της ύπαρξης σου που, όταν την αντιληφθείς , είναι ήδη αργά και έχει περάσει…

 Ηθική: Είναι ο προσωπικός απαρέγκλιτος και αμετακίνητος κανόνας της ζωής μου

Θέμης Μουμουλίδης: Καλός φίλος από την εμβληματική δεκαετία του ’80,  όπου η αθωότητα και η άγνοια σε ό,τι κάναμε ήταν σχεδόν επιβεβλημένες.

Ιατρικό εμβόλιο κορωνοϊού: Αναμένω με τεράστια αγωνία πότε θα έρθει η σειρά μου.

Καλοκαιρινά σχέδια: ‘’ Βάκχες’’ του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κουντούρη σε Επίδαυρο και περιοδεία ανά την Ελλάδα .

Λύτρωση: Κάθε ανακούφιση από κάθε βάρος που μας ταλανίζει…

Μικρούτσικος Θάνος: Τον γνώρισα, τυχαία, το 1979 με μαύρα μαλλιά και μαύρα μούσια και εγώ ήμουν ναύτης στο σπίτι του Νίκου Τουλιάτου, κάνοντας πρόβα για μία μεγάλη περιοδεία στη Γερμανία. Όμως έκτοτε , από την πρώτη εξαιρετική ματιά μέχρι  και την  τελευταία εικόνα που είχα για τον Θάνο, δεν διαψεύστηκα ποτέ… Είναι μεγάλο κέρδος για έναν άνθρωπο να φεύγει με την ίδια καλή εικόνα που τον πρωτογνωρίζεις.

 Νίκος Καββαδίας: Την πρώτη φορά που άκουσα για τον Νίκο Καββαδία ήταν από τον Θάνο Μικρούτσικο. Και μόνο τον’’ Σταυρό του Νότου’’ να είχε γράψει η Ελλάδα και η υπόλοιπη ανθρωπότητα θα όφειλε στον Θάνο Μικρούτσικο ότι μας σύστησε με αυτόν τον συγκλονιστικό τρόπο έναν από τους μεγάλους μας ποιητές  που θα στερούμασταν εμείς το μεγάλο κοινό…. Ο Καββαδίας είναι ο ποιητής που εμένα προσωπικά με εκφράζει περισσότερο, γιατί μου θυμίζει τον πατέρα μου. Κουβαλάει η ποίησή του τα αρώματα της περιπέτειας , της ναυτοσύνης , του Όμηρου αλλά και όλη τη φιλολογία του απαγορευμένου… Η θάλασσα στον Καββαδία δεν είναι τελικός προορισμός, είναι αφορμή… Παρεμπιπτόντως, είμαι παιδί καπετάνιου και ο πατέρας μου είχε κάνει δύο μπάρκα με τον Καββαδία!

Ξένες ή ελληνικές σειρές: Netflix, το μέλλον!

Ομοψυχία: Ελληνική αποκλειστικά λέξη που δεν μεταφράζεται σε καμία γλώσσα και είναι η συνένωση εν κινδύνω.

Ποίηση: Η συμπύκνωση μιας μεγάλης ιστορίας σε μερικές λέξεις ή αλλιώς ,όταν έχεις κουραστεί να διηγείσαι μία ιστορία και την τραγουδάς.

Ραδιουργία: Μακριά από μας, άγνωστος τόπος και έννοια συνώνυμη με το κακό και το απεχθές

Συναίσθημα: Η έκφραση της ψυχής μας

Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου: Διαρκές ταξίδι μέσα μας, σε μία θάλασσα που την ερωτεύεσαι, που την αγαπάς αλλά μπορεί να σε πνίξει κιόλας …

Υποψία: Η υποψία είναι το αντίθετο της αφέλειας. Προτιμώ να είμαι αφελής παρά καχύποπτος, γιατί με την καχυποψία χάνεις κάτι πραγματικά πολύτιμο, την αθωότητα σου.

Φαντασία: Το απόλυτο εργαλείο του ηθοποιού! Το μεγαλύτερο μου ταξίδι είναι η φαντασία μου.

Χαλεπός: Βιώνουμε χαλεπούς καιρούς και προσαρμοζόμαστε σε αυτούς , όπως μπορούμε…. Δοκιμάζουμε την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητα μας στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Ψεγάδι: Έχω άπειρα, προτιμώ τον πληθυντικό, ψεγάδια( χα χα χα ).

Ωραίες συνεργασίες:  Όταν μου προτείνουν μία δουλειά, το πρώτο που ρωτώ δεν είναι ποιο έργο θα κάνουμε ,αλλά με ποιους θα το κάνουμε. Για εμένα, τη μεγάλη σημασία την έχουν οι άνθρωποι, τα έργα είναι εκεί και περιμένουν.

Related Articles

«Σπίτι με το MEGA»: Δείτε δύο ξεχωριστά μουσικά αποσπάσματα από το αυριανό μεγάλο αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου

admin

Νέα λανσαρίσματα από την ΚΙΚΟ Milano στην Ελλάδα

admin

Billie Eilish & Rosalia: Ντουέτο για τη σειρά ‘Euphoria’

admin

“Γυναίκες του Παπαδιαμάντη” ξανά σε online streaming

admin

Η Ντόρα Μακρυγιάννη από το Α ως το Ω: “Θέλω στη ζωή μου φωτεινούς ανθρώπους μόνο”

admin

Μπρούκλιν Μπέκαμ: Ένα ολόκληρο ερωτικό γράμμα «χτύπησε» τατουάζ στην πλάτη του – Και τα μάτια της Νίκολα Πελτζ

admin

Ρένος Ρώτας: «Είμαι 29 χρονών μαντράχαλος και ήμουν έτοιμος να ζητήσω δανεικά»

admin

«Η τούρτα της μαμάς»: «Ψαρόσουπα» έχει το μενού και στο νέο επεισόδιο

admin

Σάσα Μπάστα για σεξουαλική παρενόχληση: Έχω χτυπήσει άνθρωπο γι’ αυτό πολλές φορές

admin