RELATIONSHIPS

Sexting: Αυτοί είναι οι τρεις λόγοι που το κάνουμε

Sexting: Αυτοί είναι οι τρεις λόγοι που το κάνουμε

Μπορεί οι ενήλικες να επιδίδονται αρκετά συχνά σε sexting εντούτοις οι λόγοι που το κάνουν δεν είναι πάντοτε αυτοί που πιστεύουν οι περισσότεροι.

Σε μία ανάλυση των λόγων που οι άνθρωποι επιλέγουν το sexting οι ερευνητές Joseph M. Currin και Kassidy Cox του τμήματος Επιστημών Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας επιβεβαίωσαν τρία βασικά κίνητρα που έχουν όσοι κάνουν sexting, τα οποία είχαν βρεθεί και σε προηγούμενη έρευνα:

  • Ως προκαταρκτικό για την σεξουαλική επαφή
  • Ως μέθοδο επιβεβαίωσης από τον σύντροφό τους
  • Ως «χάρη» στον σύντροφό τους, με την προσδοκία πως αυτή η χάρη θα ανταποδοθεί με όχι απαραίτητα σεξουαλικό τρόπο

Όταν ξεκίνησαν την έρευνα οι επιστήμονες είχαν την περιέργεια να δουν αν κάποιο από αυτά τα κίνητρα ήταν πιο σύνηθες. Χρησιμοποιώντας δεδομένα που αντλήθηκαν διαδικτυακά, από 160 συμμετέχοντες ηλικίας 18-69 ετών, πραγματοποίησαν μία ανάλυση μετρώντας τα κίνητρα για sexting, τις σεξουαλικές συμπεριφορές και την κατάσταση των σχέσεών τους. Προς έκπληξή τους, ανακάλυψαν πως οι τρεις παράγοντες ήταν σχεδόν ίσοι, υποδεικνύοντας πως κανένα κίνητρο δεν ήταν πιο συχνό από το άλλο.

«Ήταν ενδιαφέρον πως τα δύο τρίτα των ανθρώπων που έκαναν sexting το έκαναν για μη σεξουαλικούς σκοπούς. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να δείχνει πως μερικά άτομα που ασχολούνται με το sexting θα προτιμούσαν να μην το κάνουν, αλλά αναγκάζονται να το επιλέξουν είτε ως μέσο επιβεβαίωσης για τη σχέση τους, είτε για να ανακουφίσουν το άγχος, είτε για να λάβουν κάποιο αντάλλαγμα που δεν έχει σχέση με το σεξ», δήλωσε η διδακτορική φοιτήτρια, Kassidy Cox.

Μια ακόμη έκπληξη για τους ερευνητές αποτέλεσε και το εύρημα πως δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές στα κίνητρα που να βασίζονται στον σεξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο ή την ηλικία.

«Αυτή η μελέτη υπογράμμισε τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι κάνουν sexting δείχνοντας και την ισορροπία μεταξύ των τριών ειδών κινήτρων», πρόσθεσε η Kasssidy Cox.

«Καθώς είναι πλέον πιο αποδεκτή η επικοινωνία των σεξουαλικών επιθυμιών, θέλαμε να τονίσουμε το πώς οι ενήλικες χρησιμοποιούν το sexting στις σχέσεις τους. Αυτό μας λέει πως το sexting ανάμεσα στους ενήλικες είναι η εξέλιξη του πώς επικοινωνούμε τις σεξουαλικές μας επιθυμίες στους συντρόφους μας. Οι άνθρωποι κάποτε έγραφαν ερωτικά ποιήματα και γράμματα, ενώ όταν η φωτογραφία μπήκε στη ζωή μας, τα ζευγάρια συνήθιζαν να βγάζουν φωτογραφίες τύπου μπουντουάρ για τον σύντροφό τους», σημείωσε ο Δρ. Currin.

Οι ερευνητές τόνισαν πως η μελέτη τους εστίασε στο sexting ανάμεσα σε συντρόφους που βρίσκονταν σε ερωτική-συναισθηματική σχέση.

«Όπως συμβαίνει με κάθε σεξουαλική συμπεριφορά είναι σημαντικό και απαραίτητο να υπάρχει αμοιβαία επιθυμία στο sexting. Τα άτομα που στέλνουν εικόνες των γεννητικών τους οργάνων δεν κάνουν sexting αλλά διαπράττουν σεξουαλική παρενόχληση», κατέληξε ο Δρ. Currin.

Related posts

Το όργανο-στόχος της γυναικείας απόλαυσης έχει δύο ρόλους – Ποιους;

celeb

Τα 3 υπέροχα πράγματα που κάνουν ένα ζευγάρι πραγματικά ευτυχισμένο

celeb

Τι κρύβει η προσωπικότητα όσων βλέπουν τους άλλους σαν αντικείμενα του σεξ

celeb

6 αλάνθαστα σημάδια ότι είναι τρελά ερωτευμένος μαζί σου

celeb

Ποιος χωρισμός πονάει περισσότερο από όλους;

celeb

Οι 5 ενδείξεις που σου λένε ότι μάλλον βαρέθηκες τη σχέση σου (αλλά υπάρχει σωτηρία)

celeb

Ερωτική επιθυμία: Πέντε τρόποι να βρεθεί λύση όταν μόνο ο ένας θέλει σεξ

celeb

Λιαντίνης: «Ο έρωτας είναι γνώση. Ο έρωτας είναι ευγένεια και αρχοντιά.»

celeb

Πέντε τρόποι να μιλήσετε στο παιδί για το σεξ

celeb